שתף קטע נבחר

תיעוד נדיר: משפחת טיגריסים בשלג ברוסיה

לראשונה הצליחו לתעד משפחת טיגריסי אמור בהרכב מלא ברוסיה. מצלמות מעקב תיעדו במשך שתי דקות את האב, האם ואחריהם צועדים בשלג שלושה גורים. חוקרים ציינו כי זו הפעם הראשונה שנצפתה התנהגות שכזו בקרב הטיגריסים הנדירים מהם נותרו פחות מ-500 פרטים בטבע

מצלמות מעקב שהוצבו בשמורת טבע ברוסיה במסגרת פרויקט משותף של ארגוני שימור בינלאומיים ומקומיים במשך כחודשיים, מעניקות הצצה נדירה וראשונה מסוגה, לחייה של משפחת טיגריס אמור נדירה.

 

זכר בוגר וגדול צועד בשלג ביער ברוסיה, אחריו צועדת האם ואחריהם שלושה גורים. טור הטיגריסים מספק לדברי מדענים, תצפית ראשונה מסוגה של התנהגות משפחתית, במהלכה חלפה המשפחה במשך שתי דקות מול מצלמות המעקב שתיעדו אותם ב-21 צילומים.

 

 
המצלמות מופעלות ברגע שישנה תנועה קרובה אליהן. הן מוצבות לרוב בשטח ומאפשרות לתעד במשך מספר שבועות את המתרחש בטבע, גם בתנאי מזג אוויר קשים וכך לאפשר לחוקרים לצפות בהתנהגות טבעית של חיות בר.
 

לדברי חוקרי אגודת שימור חיות הבר (WCS) שפירסמה התמונות בשיתוף עם ארגוני טבע ברוסיה, תצפיות דומות תועדו בקרב הטיגריסים הבנגליים באסיה בשנות ה-60, אך זו הפעם הראשונה שתועדה התנהגות שכזו בקרב טיגריסי אמור. 

 

 (צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))
(צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))

 

לתמונה הגדולה של כל המשפחה הקליקו כאן 

 

החוקרים ברוסיה סיפרו כי עד כה תיעדו מאות תמונות של טיגריסים במהלך השנים, אך זו הפעם הראשונה בה הצליחו לצלם משפחה בהרכב מלא. על פי התמונות, תפקידו של הזכר לא מסתכם רק בהזדווגות עם הנקבה, אלא ככל הנראה גם לוקחים מעת לעת חלק בחיי המשפחה, החל משמירה על הגורים מפני טורפים וציד מזון.

 

בהודו תועד לפני כשלוש שנים זכר טיגריס בנגלי שטיפל בשתי גורות בכוחות עצמו, לאחר שהאם מתה כתוצאה מבעיה בריאותית בטבע. הרשויות חששו לגורל הגורות וניסו לעקוב אחריהן במטרה להצילן, מאחר וללא טיפול צמוד של האם, הן היו עלולות למות ברעב.

 

למרבה ההפתעה, בזכות מצלמות מעקב, התגלה לאחר חודשיים כי הזכר הדומיננטי מטפל בהצלחה בשתי בנותיו, צד עבורן מזון ושומר עליהן.

 

הזכר הבוגר בראש הטור (צילום: Wildlife Conservation Society (WCS)) (צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))
הזכר הבוגר בראש הטור(צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))

 

פחות מ-500 פרטים נותרו בטבע

כיום נותרו רק חמישה תתי-מינים של טיגריסים, לאחר ששלושה תתי-מינים הוכחדו לחלוטין מהטבע. כיום הערכות לגבי אומדן האוכלוסיה בטבע הן בין 430 ל-500 פרטים. טיגריסי אמור החיים באזור רוסיה, צפון סין וצפון קוריאה.

 

אחריו הנקבה הבוגרת עם גור (צילום: Wildlife Conservation Society (WCS)) (צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))
אחריו הנקבה הבוגרת עם גור(צילום: Wildlife Conservation Society (WCS))

 

הטורפים הגדולים מצויים כיום בסכנת הכחדה, אך מסקרים שנערכים מעת לעת, עולה כי למרות איומי הציד, קונפליקטים בין החיות לרועי צאן ובקר כתוצאה מירידת טרף טבעי, האוכלוסיה המעטה שנותרה נחשבת ליציבה למדי.

 

כיום ישנה אוכלוסייה גדולה יותר של טיגריסי אמור בשבי מאשר בטבע ובגני חיות ברחבי העולם מקיימים גרעיני רביה כדי לשפר את המגוון הגנטי של הטיגריס בשבי. בקיץ הקרוב צפויים להתפרסם נתונים של סקר שנמשך מספר שנים ובו הערכה מחודשת של מספר הטיגריסים הנדירים בטבע.  

 

 


פורסם לראשונה 08/03/2015 15:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Wildlife Conservation Society (WCS)
צילום: Wildlife Conservation Society (WCS)
מומלצים