שתף קטע נבחר

מצה בריי שכולם אוהבים: 4 מתכונים

חיכיתם להן כל השנה - והן הגיעו: זמי שרייבר מכין רביעיית מתכוני קציצות וחביתות על בסיס מתכון מצה בריי - בומאלוס, מצה בריי עשבי תיבול, מצות ממולאות פירה ופטריות וגם קציצות בשריות

1. מצה בריי ירוק עם עשבי תיבול

ארוחת צהריים מושלמת לחול המועד. ניתן לטגן את כל תערובת הביצים יחד, כחביתה משודרגת וגדולה, או לקחת כף גדושה ולטגן כקציצות משני הצדדים עד הזהבה.


המרכיבים:
6-8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה עד לריכוך קל 

4 ביצים

1/8 כוס בצל ירוק, קצוץ דק

1/3 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1/3 כוס צרור שמיר, קצוץ דק

2-3 כפות עלי בזיליקום, קצוצים דק

1/3 כוס נענע, קצוצה דק

1/3 כוס כוסברה, קצוצה דק

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים ביצים ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים. שוברים פנימה את המצות, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת על להבה בינונית. יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

2. קציצות מצה בריי בשריות

 

המרכיבים:
300 גרם בשר טחון

8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה עד לריכוך קל 

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

3 ביצים

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה או חריפה

1 כפית מחוקה תבלין לקציצות

מלח ופלפל

שמן זית לטיגון

 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מצננים.
  2. מעבירים לקערה את הבשר והבצל המטוגן. שוברים פנימה את המצות ומוסיפים את הביצים. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה ותבלין לקציצות ומערבבים היטב.
  3. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית על להבה בינונית . כאשר השמן חם לוקחים מהתערובת כף גדושה ומטגנים כקציצה עד הזהבה משני הצדדים.

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

3. מצה בריי ממולאת בפירה ופטריות


המרכיבים:
8 מצות רטובות, עטופות במגבת נקייה.

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

סלסילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרצועות

1 בצל לבן בינוני קצוץ

שמן זית לטיגון

2 ביצים טרופות

מלח ופלפל

1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים ומעט מלח עד שיתרככו. מסננים, מוסיפים ומועכים לכדי פירה.
  2. מטגנים בשמן זית את הבצל עד שקיפות. מוסיפים פטריות, מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את הבצל והפטריות יחד עם השמן ששימש לטיגון לפירה, מתבלים במלח פלפל ופפריקה ומערבבים.
  3. חוצים כל מצה לארבעה חלקים. על כל רבע מצה מסדרים כף וחצי של מלית, סוגרים עם רבע נוסף של מצה וטובלים ומצפים בביצים הטרופות.
  4. מטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים לאחר כבוד.

 

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

4. בומאלוס בסגנון ישראלי - מצה בריי מתוק עם סילאן ודבש


המרכיבים:
6-8 מצות רטובות

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

4 ביצים

1 כף סוכר

שמן לטיגון

להגשה:
פירות חתוכים
אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות ומערבבים עם דבש, סילאן ביצים וסוכר.
  2. מחממים מחבת עם שמן על להבה בינונית. לוקחים כף גדושה מהתערובת ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם פירות העונה.

 

זמי שרייבר הוא הבעלים של מסעדת "סנדר - בית של אוכל". לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872. כשר.

 

 (צילום: אפיק גבאי)
 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים