שתף קטע נבחר

היינו שם קודם: איך פותחים מסלול חדש לטיול בעולם?

לגלות דרך מרהיבה, להגיע לכפר קטן שלא שמע על תיירים, מתברר שלא צריך להיות מדריך טיולים או נהג שטח מיומן וגם אתם יכולים לעשות את זה. איך מגלים מסלול חדש? מה חשוב לדעת? בואו לגלות האם מסע "פתיחת ציר" מתאים גם לכם

"ההכנות לקראת מסע "פתיחת ציר" מתחילות יותר משנה לפני הנסיעה עצמה" מסביר מנחם עבדי, איש שכבר בנה לא מעט מסלולים מיוחדים ברחבי העולם. "יעד חדש צריך להיות לא שגרתי, מיוחד ומסקרן. הוא צריך לשלב נופים מיוחדים, תרבות מעניינת, אטרקציות שונות, מסלולי שטח טובים והכי חשוב: פתרונות אופרטיביים כמו: טיסות מתאימות ונוחות, לינה ברמה סבירה, מסלולים מתאימים וכמובן ג'יפים ראויים - למטייל הישראלי קשה להתמודד עם ג'יפים ישנים תוצרת ברית המועצות, או כל מיני ענתיקות עם חלונות שלא נפתחים.

 

ההכנות הראשוניות כוללות כמובן חיבור עם שגרירות ישראל והבנת הקשרים הפוליטיים, יצירת קשרים עם ספקים מקומיים, בדיקת נושא הבטיחות שוב ושוב (כי בסופו של דבר זה הכי חשוב), בדיקת השירותים הרפואיים הניתנים במקום והפעילויות המעניינות שניתן לעשות, ולמעשה, כל מה שצריך בשביל להפיק מסע בשטח. רק אחרי שקיבלנו תשובות על כל אלה – ניסע לבדיקה ראשונית של השטח

פתיחת ציר בדרך המשי (צילום: איה בן עוזרי) (צילום: איה בן עוזרי)
פתיחת ציר בדרך המשי(צילום: איה בן עוזרי)

ומתי מצטרפים אליך מטיילים?

בשלב הזה הכל עדיין ברמה של גישוש ובדיקה שהמקום עומד בקריטריונים של מסלול מתאים מכל הבחינות. בהמשך, ניסע עוד מספר פעמים כדי לסגור בדקדוק את כל היבטי הבטיחות, הרפואה והלינה, לבדוק שוב ושוב את המסלולים והאטרקציות וגם כדי לחפש את הנקודות הפחות מוכרות ואת האתרים הכי מיוחדים שיש ואז, כשהתקבלה ההחלטה – נצא לשם בפעם הראשונה למסע פתיחת ציר

  

מה זה בעצם מסע "פתיחת ציר"?

מסעות "פתיחת ציר" הם מסעות מיוחדים במינם ושונים במהותם ממסעות "רגילים". מסלולי הנסיעה פחות מוכרים, לוחות הזמנים לא תמיד ברורים, המסלול יכול להשתנות "תוך כדי תנועה" ותקלות בלתי צפויות עשויות להאריך את שעות הנסיעה גם אל תוך הלילה. יחד עם זאת, ואולי בגלל כל אלה, מדובר בחוויה ראשונית, מיוחדת וממכרת.

נלחמים בשלג. פתיחת ציר בלפלנד  (צילום: איציק כץ) (צילום: איציק כץ)
נלחמים בשלג. פתיחת ציר בלפלנד (צילום: איציק כץ)
 

למי זה מתאים בעצם

מי יוצא למסעות כאלה?

מדובר בקבוצה לא גדולה של אנשים שרוצים לקחת חלק במסע שיש בו הרבה לא נודע, כמו למשל, דרכים שבתחילה נראו מתאימות ובמסע פתיחת ציר מתגלות כבלתי עבירות, כי כאמור, שינויים הם חלק מהמשחק...הערך המוסף הוא הראשוניות והחוויות המיוחדות שיש במסע כזה: לגלות פתאום את הנהר שמסומן במפה אבל אף אחד (כולל המדריך המקומי) לא נסע שם. להגיע לכפר קטן ונידח, להבין שזה בדיוק יום החג שלהם וכל הקבוצה מוזמנת לחגיגה, או לגלות את הדרך אל פסגת הר הגעש שממנה יש נוף עוצר נשימה. חוויות בראשית.

 

צריך לדעת לנווט? זה דורש כישורי נהיגה מיוחדים?

לא מדובר במסע הישרדות ואין צורך להיות נהג שטח מיומן. המסע יוצא אחרי שכבר ביקרנו ביעד, ומצאנו את המלונות מתאימים ואיפה מגישים אוכל משובח.... חלק מהדרכים הן, כמובן, דרכי שטח, אבל קיימים גם שבילים קלים וכבישים נוחים לנהיגה. 

יבשה וים. פותחים ציר בקוסטה ריקה (צילום: זהר שפק) (צילום: זהר שפק)
יבשה וים. פותחים ציר בקוסטה ריקה(צילום: זהר שפק)

חלק מהמשתתפים במסע כזה הם אנשי שטח וג'יפאים מנוסים, אחרים פשוט אוהבים את החוויה והם בכלל לא בעניין של הנהיגה. בסופו של דבר מדובר בקבוצה שיוצאת יחד, כך שמי שפחות מתעניין בנהיגת שטח תמיד ימצא מי שיחליף אותו ומי שיצטרך עזרה יגלה שהוא יקבל אותה ברצון.

 

יש תקלות?

בטח... במסע פתיחת ציר שעשינו לפני שנתיים בארמניה, סיפר לנו המדריך המקומי שהוא שמע על מסעדה קטנה שנמצאת באחד הכפרים הנידחים. הוא הודה שמעולם לא היה שם אבל הציע לנסות. החלטנו ללכת על זה.

 

כשהגענו למקום גילינו חדרון קטנטן שנכנסים אליו אולי עשרה אנשים בדוחק, כסאות היה צריך לאלתר מהשכנים, צלחות בקושי היו להם אבל האוכל היה ביתי, אותנטי, נפלא ובשפע. זאת היתה אחת הארוחות היותר זכורות מהמסע. ברור שלא כל קבוצת מטיילים תהנה מסוג כזה של חוויה. יש שיקטרו ויתלוננו אבל האנשים שהיו איתנו בארמניה ידעו שזה חלק מהחוויה שכוללת לפעמים גם פסילה של מקומות או מסעדות.

 

קרה שפסלת יעד אחרי מסע פתיחת ציר?

למרות ההכנה המוקדמת, גם זה קורה. למשל כי למדנו שהיעד מתאים רק ל"משוגעים לדבר", אבל לא לטיולים "רגילים", או בגלל שינויים פוליטיים שגורמים לכך שיעד מסוים נסגר לקהל הישראלי (טוניס למשל) ולמעשה לא ניתן להגיע אליו.

יעבור או לא? (צילום: זהר שפק) (צילום: זהר שפק)
יעבור או לא?(צילום: זהר שפק)

ישנים בשטח?

ממש לא. ישנים במלונות טובים ומיוחדים שנבחרו בגלל המיקום או הייחוד שלהם, אוכלים במסעדות קטנות ואותנטיות, מכינים פיקניקים בשטח ותמיד שתים תה בכוסות זכוכית....

 

אז למי זה מתאים?

מסע פתיחת ציר מתאים לגברים ולנשים שרוצים לקחת חלק במשהו שונה, שיש להם סבלנות ורוח טובה, שמסוגלים לזרום וליהנות גם כשדברים משתנים בשטח ובעיקר הוא מתאים לאנשים כיפים, שרוצים לקחת חלק פעיל ומשפיע על בנייה של מסלולים. במשך הרבה שנים צירפנו למסעות האלה רק חברים. אחר כך הצטרפו החברים של החברים, המעגל התרחב והיום כבר יש קבוצת מטילים שמכירים את העניין ורוצים לצאת רק למסעות פתיחת ציר.

 

פתיחת הציר הבאה: סרביה

לאן יוצא המסע הבא?

בימים אלה אנחנו מתארגנים למסע פתיחת ציר בסרביה. מסע שיצא באביב, עונת הפריחה והפשרת השלגים. במרחק שעתיים וחצי טיסה מכאן נמצאת אחת המדינות היפות בחבל הבלקן.

 

סרביה משלבת נופים מרהיבים ומיוחדים, מסלולי שטח לחובבי הז'אנר, כפרים קטנים, נהרות עצומים חבויים בתוך קניוני ענק ,אוכל משובח, אווירה של ימי הביניים שנשמרה בהמון מקומות ואנשים מקסימים ונעימים שיעשו הכל כדי לעזור לך .בלגרד היא אחת הערים היפות והשוקקות, ניכנס גם לבוסניה לטעימה קצרה, נישן בכפר של הבימאי המפורסם אמיר קוסטריצה, נשוט על הנהר בקיצור... אנחנו כבר מתרגשים לקראת מסע פתיחת הציר לשם.

 

 

חברת מאגמה הוציאה מסעות פתיחת ציר לשלל יעדים כמו אוגנדה, נמיביה, ארמניה, אלבניה, לפלנד, פורטוגל , קוסטה ריקה ומקומות נוספים בעולם. בימים אלה מתארגנים לקראת מסע פתיחת ציר בסרביה. 

 

מתאים לכם לצאת למסע פתיחת ציר? הקליקו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איה בן עוזרי
פתיחת ציר דרך המשי מאגמה צ'אלנג'
צילום: איה בן עוזרי
מומלצים