סיאט אלהמברה עבר מתיחת פנים. השנה בישראל
המיניוואן שבעה מושבים של סיאט עבר עדכון קוסמטי קל, ומבטיח שיפור לתצרוכת הדלק. השיווק בישראל יחל ברבעון הרביעי של 2015
סיאט פרסמה תמונות ופרטים ראשונים לגבי מתיחת פנים שעבר האלהמברה (Alhambra), המיניוואן שבעה מושבים של המותג. הרכב, שזהה כמעט לחלוטין לפולקסווגן שאראן (Sharan), הוצג לראשונה בשנת 1996 ובדור הנוכחי בשנת 2010. למרות זאת, שיווקו בישראל החל רק בשלהי שנת 2013. מתיחת הפנים תגיע אלינו ברבעון הרביעי של 2015, כך נמסר ל-ynet מחברת צ'מפיון מוטורס.
מתיחת הפנים אינה משמעותית, ועיקרה התאמת היצע המנועים לתקן הזיהום יורו-6, שנכנס לתוקף השנה. בתוך כך סיאט מבטיחה שיפור של עד 15% בתצרוכת הדלק בחלק מהגרסאות, אך לא מספקת בינתיים מפרט טכני מלא.
הגרסה שמשווקת בישראל, עם מנוע 1.4 ליטר טורבו ו-150 כ"ס, לא עברה שינוי מבחינת הספק ומומנט, ותוסיף להימכר עם תיבת שבעה הילוכים רובוטית כפולת מצמד. המחיר אף הוא צפוי להישאר דומה - 200 אלף שקלים לרמת הגימור היחידה שמוצעת כיום ("סטייל").
בשלב זה לא ברור אם יבואנית המותג, חברת צ'מפיון מוטורס, תרחיב את היצע הגרסאות בעתיד. זה כולל באירופה דגמי דיזל עם בין 115 ל-184 כ"ס, כמו גם גרסת בנזין נוספת (2.0 ליטר טורבו, 220 כ"ס).
הדגם המחודש זוכה מלבד עדכון קוסמטי קל לעיצוב, גם לתיבת DSG משודרגת שמתנתקת מהמנוע כאשר עוזבים את דוושת המצערת בגלישה - לטובת חסכון בדלק. כן יוצעו מערכת מולטימדיה חדשה, בקרת שיוט אדפטיבית ומערכת עזר לבלימת חירום הכוללת בלימה אוטונומית אם הנהג לא מגיב בזמן.


