שתף קטע נבחר

ה- Voice חוזר? בדקנו 6 אפליקציות

עשרות אפליקציות מאפשרות לנו שיחות מוזלות או חינמיות האחד עם השני. מתוכן בחרנו 6 אפליקציות ובדקנו עבורכם האם והיכן ובמי הכי משתלם להשתמש?


עולם התקשורת עבר ב-30 שנים האחרונות שינויים משמעותיים בכלל וספציפית בעולם השיחות והתקשורת הבינאישית. אם ניקח את ישראל כמקרה פרטי-מואץ של האבולוציה העולמית, ראינו את גדילתה של חברת בזק יד ביד עם ישראל הצעירה, כשהיא מובילה את "חזית" הטלפוניה עימה. משפטים כמו "שקט, אני מדברת עם אמריקה" עלו אל חלל האוויר פעם בכמה חודשים בעוד המשפחה התגודדה סביב אותו מכשיר אנלוגי, טלפון החוגה בשביל לשוחח עם הדודים מאמריקה (או מכל מדינה אחרת).

ב-86' הגיעה "הבשורה" בצורה של חברת פלאפון, החברה הראשונה והיחידה שסיפקה את שירותי הסלולאר עד שנות ה-90 המוקדמות ונתנה את "החופש" לדבר מהדרך. הבשורה אמנם הגיעה, אך זאת מותגה ויועדה אך ורק לאלו שידם משגת והמחיר ("דולר לדקה יוצאת או נכנסת") היה "ללא תחרות", תרתי משמע.

 (איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב)
(איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב)

שחקניות חדשות על המגרש

כניסת שחקניות חדשות, סלקום ב- 94, אורנג' 98, מירס 2001 וטכנולוגיות חדשות כמו ICQ, תוכנת שליחת המסרים בין מחשבים ב-96 שאולי לא הייתה הראשונה, אך בהחלט הייתה הראשונה שפרצה אל לתודעת העולם ושינתה את התפיסה שלנו, ל-איך אנו יכולים לתקשר, בזמן אמת, ללא עלות, בין יבשות.

זאת ועוד פיתוח המכשיר החכם הראשון על ידי RIM (חברת Research In Motion – יצרנית וממציאת "הבלאקברי"), המכשיר הראשון שהוכר כמכשיר סלולארי חכם או "חרבו" של "הלוחם המודרני בדרכים" – איש המכירות, הם היו בין האבות הראשונים לשינוי אותו אנו חווים כיום בעולם.


בישראל, הפחתת הקישוריות, התפתחות טכנולוגית ענפה בתחום התשתיות, רוחבי פס, אחסון ומהירות שהיו לפנטזיה בשנות ה-80 העליזות, כיום ממנפות טכנולוגיות טלפון חכם שוות ערך ברמת החישוביות שלהם לחדרים שלמים של מחשבים שרק לפני  30 שנה ניהלו הרבה יותר משיחת טלפון או אפליקציה כזו או אחרת.

יחד עם התפתחות הפלטפורמות החכמות ועימן העדנה בעולם, האפליקציה נתנה לספקי התשתית ושירותי השיחות וההתכתבות (חברות הסלולאר) שהיו לספק התוכן היחידי, תחרות על "הפרה החולבת" שלהם וזאת על גבי התשתית אותה הם עצמם מספקים.

 (איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב)
(איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב)


אז מה יש לנו שם?

כיום, עשרות אפליקציות מאפשרות לנו שיחות מוזלות/ חינמיות האחד עם השני. בין השאר נוכל למצוא את השמות המוכרים והטובים כ- Skype, ooVoo הישראלית, Viber, Google hangouts, Facebook messenger וכמובן Whatsapp, WeChat (האסייתית), BBM וכד'. מתוכם בחרנו 6 אפליקציות ובדקנו עבורכם האם והיכן ובמי הכי משתלם להשתמש?

 

 

Whatsapp: הדיליי שתקע אותי

חברת וואטסאפ החליטה דווקא לאחרונה ובקול רעש אדיר להצטרף אל שירות השיחות הקוליות. היתרון במהלך היה ברור, לחברה מיליוני משתמשים ובעל בית חדש שמחפש לבסס את מעמדו. השדרוג נעשה על ידי עדכון גירסא פשוט (בדומה למהלך של החיבור לדסקטופ) שנתן ממד נוסף של תקשורת על פלטפורמה קיימת.

האפליקציה עובדת ב- Wifi וגם ב- Data של הספק, ניתנת בעלות שנתית סימלית ביותר, השיחות בין האחד לשני הינן חינמיות כמו גם שירותי הצ'אט, ומאפשרות התכתבות קבוצתית טובה מאוד.


איכות השיחה לעומת זאת לא טובה, קיים "דיליי" שמלווה את השיח, זאת בליווי צליל מתכתי מעוות (קצת מזכיר את השיחות ראשונות בסקייפ). השירות כמובן לא עובד באפליקציית הדסקטופ של החברה (שלו בעיות חיבוריות משל עצמו).

אך ההערה החשובה ביותר עד כה היא שוואטסאפ לקחו את הבחירה מידי המשתמש. אם בעבר יכולת להתקשר מהאפליקציה אל חברך דרך הטלפון תוך לחיצה על האייקון של שפופרת, כיום וואטסאפ החליטו בשבילך כי כל השיחות מהאפליקציה יצאו רק דרכם. אם לחברך אין שירות כזה או טרם שידרג, תקבל הודעת שגיאה כי על חברך להתאים את עצמו. בנוסף, לקהל המשתמשים שהורגל אחרת לאורך שנים מדובר במפח נפש והרצון – לא להשתמש בה יותר (לפחות בשיחות) גדול.

 

Viber: כמו וואטסאפ עם ותק

אפליקציה חינמית (גם היא עם "רגל" ישראלית) המספקת שירותי מסג'ינג (התכתבות) ושיחות קוליות חינם בין משתמשי Viber. וייבר היא שחקנית ותיקה בשוק עם קהילת מפתחי אייקונים ענפה. שיחות מתאפשרות גם מן האפליקציה לכל יעד (כמעט) בעולם בעלויות אותן תוכלו למצוא כאן. המחיר של שיחה לישראל לדוגמא ינוע בין 9 ל-19 אגורות. וויבר מאפשרת לנו להודיע על מיקומנו בכל הודעה – ולשלוט אם ברצוננו שיראו זאת. טרנד חדש שהחל בישראל לא מזמן ממנף אחת מיכולות הווייבר היותר טובות "לשדר" הודעות ציבוריות אל העולם ובכך לייצר מיקרו בלוג של הנעשה בתוכניות רדיו או על ידי ידוענים. טוב/ רע – אתם תשפטו.

הוותק של וייבר בשוק אומנם אפשר לה להיפרד מכמה התנהגויות שחווינו בוואטסאפ, אך מכאן ועד לאמר כי איכות השיחה הייתה טובה – הדרך עוד ארוכה, ולכן גם כאן עברנו לדבר מהנייד הרגיל. למעט ההערה על איכות השיחה, מאז הושקה האפליקציה עברה מספר אבולוציות וכיום מרגישה כאפליקציה מאוד נעימה לשימוש ויכולה להוות אלטרנטיבה טובה לוואטסאפ שהתחזקה מאוד בשוק הישראלי (פחות בארצות הברית).


 

איך אפשר בלי Skype

סקייפ שהייתה בליבו של פרויקט שידרוג יכולות השיחה בפייסבוק מסנג'ר (לפחות עד רכישתה על ידי מיקרוסופט 2011) היא ללא ספק אחת האפליקציות היותר וותיקות ומוכרות בשוק התקשורת כיום. הפלטפורמה מספקת שירות 360, אפליקציית מובייל ומחשב, החל מצ'אט, שיחות קוליות, שיחות וועידה, שיחות ווידיאו, שיתוף מסכים וקבצים (שלאחרונה הפכו בתשלום) ועד שיחות חוץ שאת מחיריהם תוכלו לראות כאן. איכות השירות ביחס למתחרותיה הוא טוב ולרגעים טוב מאוד.

אך לא הכל וורוד. השדרוג האחרון של סקייפ, הפך את ממשק המשתמש שלהם ללא אינטואיטיבי, לעיתים המערכת חווה "דיליי" בסינכרון בין המכשירים השונים או בקבלת בקשות התחברות ומתן התראות.

BBM: לא מוכנה לוותר

כן כן, בלאקברי, השחקנית שלא מוכנה לוותר, ממשיכה ופותחת את האפליקציה לשימוש השוק הכללי. מדובר באפליקציית מסרים חינמית, ותיקה מאוד (פחות בשוק האנדרואידי) שיתרונותיה העיקריים הם למעשה 2, רמת האבטחה של השיחה, ההתכתבות המאובטחת (אחת מספינות הדגל של בלאקברי), וכמות הדאטה שהאפליקציות שלהן צורכות – אידיאלי לרומינג אך לא רק (הפטנט הנוסף בו רבות מתקנאות).

החיבור בין האנשים נעשית ללא תלות במספר הטלפון אלא על ידי קוד אישי ( PIN) שמיוצר במיוחד לך ויכול להוות יתרון שכן אינו תלוי מכשיר, פלטפורמה, ספק או מספר. אותה שיטה היא גם בעלת חיסרון שיווקי למי שהורגל לחפש אנשים כבר בשיטה האחרת. הצ'אט משלב יכולות קבוצתיות, הודעות מתוזמנות, הודעות חד פעמיות, הודעות ווידיאו קצרות וכמובן שירותי שיחה. ללא ספק אחת מהאפליקציות היותר מוצלחות. הפתעה. 

Hangouts : יתרון מיידי

אולי לא ממש חדש, אבל בהתחשב בוותק של מרבית האחרים, האנגאאוטס נכנסה ובגדול. היתרון המיידי שלה על כל האחרות הוא בעובדה שכל מי שיש לו חשבון גוגל, כבר יכול להשתמש בה. לא נשמע כמו הרבה, אבל הליך הרישום נחשב לאחד מהחסמים הקשים ביותר, בעיקר בגלל הקלות וזמינות האפליקציות השונות היום.

האפליקציה מאפשרת למשתמשיה את כל מה שסקייפ מאפשרת (גם היא אפליקציית 360) כולל שיתופי מסך, שיחות חוץ (שאת תעריפיהן תוכלו למצוא כאן )

איכות השמע, ההודעות המידיות, הווידיאו טובים עד טובים מאוד והכל בחינם – מה שהופך אותה לאפליקציה המועדפת על כותב שורות אלה.

אבל, גם לה יש חסרונות. אחת מהסאגות היותר מוכרות היא איך מזמינים, לאן שולחים ואיך מתחברים לשיחות וועידה: התהליך הוא פחות מאינטואיטיבי, אך מרגע שהבנו את ה"שטיק" והחיבור נעשה, הדרך משם לרוב  היא יחסית ללא מהמורות.

Facetime: לאנשי התפוח

אפליקציה ייעודית של חברת אפל למשתמשיה, מדובר באפליקצית 360 נותנת פתרון בחינם ובאיכות טובה מאוד למי שידו משגת מוצר של אפל שמתאפיין בדרך כלל במחירו הגבוה. שירות הפייסטיים לא מאפשר שיתוף מסך או קבצים, ואינו טריוויאלי לתפעול בייחוד אם מנסים לחייג ממנו החוצה. יחד עם זאת, למי שאפל זו הבחירה שלו, השירות מאוד איטואיטיבי ונח ומספק תוצרת טובה עד טובה מאוד. ניתן לומר כי מדובר במוצר טוב, גם אם מוצר זה נועד ונוצר כמעט בבלעדיות לאנשי האפל ובכל יצירת קשר עם העולם החיצון (לאפל) מומלץ להשתמש כמעט בכל מוצר אחר.

 

חשוב לציין כאן כי לעיתים קרובות איכות השמע נקבעת לא רק על ידי האפליקציות ולא רק עליהן או בהן האשמה מוטלת. איכות תקשורת ירודה, רוחב פס נמוך או עמוס יכולים להעיק משמעותית על השיחה עד כדי עצירתה וניתוקה, שכן מי מאתנו לא ראה תמונת חבר או בן משפחה קפואה על המסך לפחות פעם אחת? יחד עם זאת בהינתן תנאי מגרש זהים, לאו דווקא אולטימטיביים, ללא ספק ישנם מעטים שמובילים את השוק.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב
נוטשים את חברות הסלולר?
איור: באזהאנטר, סוכנות קריאייטיב
מומלצים