שתף קטע נבחר

איזה מגזר חוסך הכי הרבה לפנסיה?

שיעור המפרישים הגבוה ביותר לפנסיה קיים בקרב יוצאי בריה"מ לשעבר, בעוד שסכום ההפרשות הממוצע לפנסיה במגזר החרדי הוא הנמוך ביותר - כך עולה מבדיקת נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה. ומה הפער בין נשים לגברים?

"שיאני החיסכון לפנסיה" הם יוצאי בריה"מ לשעבר. כך עולה מניתוח נתוני הלמ"ס שביצעה נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה. הנתונים, המבוססים על ניתוח סקר הלמ"ס משנת 2012 בתחום יחסי העבודה בקבוצות אוכלוסייה שונות, מעלים כי שיעור המפרישים לפנסיה בקרב שכירים גברים, יוצאי בריה"מ לשעבר, עומד על 74.3% בהשוואה ל-72.2% בקרב יהודים שאינם חרדים, 64.5% בקרב חרדים ו-34.9% בקרב ערבים.

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה

 

בחינת סכום ההפרשות הממוצע לפנסיה מעלה, כי גברים יהודים לא חרדים מפרישים את הסכום הגבוה ביותר – 701 שקל בחודש, לאחר מכן יוצאי בריה"מ עם 513 שקל, ערבים עם 375 שקל, יוצאי אתיופיה עם 280 שקל וחרדים עם 213 שקל.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בחינת הפערים בממוצע ההפרשות לקרנות פנסיה, בין נשים לגברים, חושפת פער גדול מאוד בתוך המגזרים עצמם. כך בקרב המגזר החרדי, קיים פער של 48% בקרב מועסקים ומועסקות, לאחר מכן מקרב יהודים לא חרדים (39%) ועולי בריה"מ לשעבר (33%). הפערים הקטנים ביותר, בשיעור של 24% ו-17% קיימים בקרב ערבים ויוצאי אתיופיה. 

 

יש לציין כי בעוד ששיעור הגברים והנשים המפרישים בתוך כל קבוצת אוכלוסייה דומה, הרי שממוצע ההפרשות לפנסיה יוצר פער נוסף בחוסן הכלכלי של גברים לעומת נשים.

 

הפער הגדול בהכנסות: בציבור החרדי

הניתוח הכלכלי גם סוקר את הפער בהכנסה הממוצעת לחודש (ברוטו) בין גברים לנשים - שמגיע ל-34% בעוד שהפער בהכנסה השעתית הממוצעת עומד על 15.5%. הפער הגדול ביותר בהכנסה החודשית ברוטו הוא בקרב מועסקים ומועסקות חרדים והוא עומד על 43% בקרב אוכלוסיית העובדות והעובדים מקרב הקהילה.

 

הפערים גבוהים גם בקרב יהודים לא חרדים, עולי אתיופיה ועולי בריה"מ לשעבר, ומגיעים לרמה של 33%-37%. הפער המגדרי הקטן ביותר נמצא בקרב המועסקים מהחברה הערבית, ברמה של 22%. בהכנסה הממוצעת ברוטו לשעת עבודה ניכר שהנשים מרוויחות 109% משכרם של הגברים.

 

הפערים הגבוהים ביותר בהכנסה ברוטו לשעה נמצאים אצל החרדים ולאחר מכן אצל היהודים הלא חרדים (24% ו-21% בהתאמה), ואילו הפערים הנמוכים ביותר קיימים אצל עולי אתיופיה (12%) -ככל הנראה בשל העובדה שהן הגברים והן הנשים משתכרים שכר נמוך ביחס לכל הקבוצות האחרות).

 

עו"ד ציונה קניג יאיר, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה, מסרה כי "מפתיע לגלות כי על אף פערים המגדריים בשכר, לא ניכרים פערים מגדריים בשיעורי ההפרשות לפנסיה בכל קבוצת אוכלוסייה. היינו, הבדיקה מצאה כי בקרב כל הקבוצות באוכלוסייה, שיעורי הגברים והנשים המפרישים לפנסיה דומים, עם יתרון קטן לגברים. ניכר, אם כן, שבעוד ששיעור הגברים והנשים המפרישים פנסיה בתוך כל קבוצת אוכלוסייה דומה, הרי שממוצע ההפרשות לפנסיה יוצר פער נוסף בחוסן הכלכלי של גברים לעומת נשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים