שתף קטע נבחר

טיול שחרור: נכי צה"ל יצאו לטרק בהודו

החיילים הפצועים לא יכלו כמו חבריהם לנסוע לטיול עם שחרורם מהצבא. אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל גייסה תורמים והנכים טסו להודו עם רופאים צמודים וציוד רפואי מיוחד. "זה מאוד משמעותי לנו", אומר אחד הנכים

מהתופת בדרום הר חברון, בעזה ובלבנון - לטיול שחרור בהודו: 20 נכי צה"ל המריאו אתמול למומבאי במסגרת מבצע מיוחד שאותו ארגנה אגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל. באיחור של חודשים ושנים יוכלו הנכים לממש את הטיול המסורתי בעולם שאותו עושה כמעט כל  חייל משוחרר. 

 



נכי צה"ל בשדה התעופה, והציוד המיוחד שנלקח עבורם ()
נכי צה"ל בשדה התעופה, והציוד המיוחד שנלקח עבורם

"חזקים ביחד", כך נכתב על חולצותיהם של פצועי ונכי צה"ל שהגיעו אמש לנמל התעופה בן גוריון בדרכם לטיסה 071 של אל על למומבאי. הם נפצעו במהלך מבצע צוק איתן ברצועת עזה, בלבנון ובשכם. למחציתם מדובר בפציעה טרייה, בעוד אחרים נמצאים כבר בשלב מתקדם יותר של הליך השיקום. עבורם זו לא עוד נסיעה לחו"ל, אלא אירוע מכונן – טיול תרמילאים לאחר הצבא שאותו לא עשו מעולם.

 

אביחי דריינוף (23) מבית אל ודור קצקא (23) מצור הדסה, לוחמי חטיבת גבעתי, נפצעו יחד במאי 2013 בתקרית בדרום הר חברון. שניהם ספגו פגיעות בגופם, נכוו ונזקקו לטיפול רפואי ארוך. קצקא ודריינוף מספרים כי בתקרית שבה נפצעו, נזרק בקבוק תבערה לעבר ג'יפ הסיור שלהם ודרכם נחסמה בסלעים. הרכב החל לבעור ואבנים הושלכו לעברם. חומרי נפץ שהיו ברכב החלו להתפוצץ וסכנה נשקפה לכל יושבי הרכב. התוצאה הייתה קשה: כל החיילים נפצעו, חלקם נכוו קשות. "דור נהג ואני ישבתי לצדו", סיפר דריינוף. "זה נמשך זמן קצר, אבל נשאר לנו זיכרון לכל החיים. אי אפשר לשכוח אירוע כזה, הוא מלווה אותך יום יום.

 

"האפשרות כעת לצאת לטיול שחרור

 ולהשלים מסע מסוג זה, היא דבר משמעותי מאוד לנו ולכל לוחם בצה"ל שלא יכול היה לעשות אותו לבד", הוסיף דריינוף. "אנחנו מרגישים מעין סגירת מעגל של השירות הצבאי, משלימים את מה שכל לוחם עושה אחרי השחרור. זו תחושה מאוד טובה".

 

המיזם, ראשון מסוגו, נולד באגודת הידידים של ארגון נכי צה"ל, שם הבינו עד כמה הטיול חשוב לפצועים ולנכים. קבוצת תורמים גייסה את המשאבים וחברת אל על הצטרפה למיזם. מטרת "טיול שחרור" היא ליצור עבור פצועי ונכי צה"ל חוויית שיקום מעצימה, חברתית ואישית, כחלק מתהליך השיקום. "המסע הזה אינו דבר פשוט", אמר אלוף (מיל') אליעזר שקדי, יו"ר אגודת הידידים. "אין לי ספק שתעשו את זה מצוין ובעיניי יש לכך משמעות רבה. זו חוויה שתלווה אתכם כל החיים, יש פה נבחרת מדהימה של אנשים עם עוצמה פנימית אדירה".

 

את חברי הקבוצה ילוו רופאה, איש מקצוע בתחום הפסיכיאטריה ומאבטח. לאורך הטרק (כ-35 ק"מ), הם יסתייעו בסוסים לנשיאת תיקים. נלקח עבורם ציוד רפואי ייעודי ואף גנרטור להטענת פרוטזה ממוחשבת, לאזורים שבהם אין חשמל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים