שתף קטע נבחר

פנסיונרים ישראלים, בבורקינה פאסו רוצים אתכם

שגריר המדינה המערב אפריקנית אמר לנשיא ריבלין: "אנו זקוקים לגימלאים שלכם, שלחו אותם אלינו שיעזרו בפיתוח כלכלי וחקלאי". ריבלין: "גמלאי ישראל הם משאב יקר, עתיר ידע וניסיון"

בורקינה פאסו, מדינה בת 18 מיליון תושבים במערב אפריקה, מבקשת ממדינת ישראל לעודד פנסיורים שפרשו מעבודתם להגיע אליה לסייע בפיתוח כלכלי וחקלאי. הבקשה יוצאת הדופן הוצגה על ידי שגריר בורקינה פאסו החדש בישראל, הנרי בסיה, בפני נשיא המדינה ראובן ריבלין, עת הגיש בסוף השבוע את כתב האמנה שלו. בסיה הוא שגריר לא-תושב שמקום מושבו בקהיר, אך הוא ממלא תפקיד זהה גם בישראל.

 

השגריר בסיה אמר בפתח הפגישה עם ריבלין: "אני רוצה להודות לך ולמדינת ישראל על קבלת הפנים הלבבית. מבחינתי, הגעה לעיר הנצח ירושלים היא הגשמת חלום. ביקרתי בעיר הקודש ובכותל ואף נשאתי תפילה למען השלום באזורכם ובעולם כולו".

בורקינה פאסו. מי רוצה לעבור? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בורקינה פאסו. מי רוצה לעבור?(צילום: AFP)
 

הנשיא ריבלין והשגריר בסיה (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
הנשיא ריבלין והשגריר בסיה(צילום: מארק ניימן, לע"מ)

הנשיא השיב לשגריר ואמר: "אני שמח מאוד לקבל מידך את כתב האמנה ולקבל את פניך בבית הנשיא. יחסינו עמכם חשובים ביותר ופורים. אנו מקיימים חילופי מידע בתחומים רבים. ידוע לי שבשעה שאתה נמצא כאן להגיש את כתב האמנה, מנכ"ל משרד החקלאות מבקר בישראל. העברת הידע ההדדית מועילה ומעולה לשתי המדינות. נשמח להמשיך ולהעמיק את יחסינו."

 

השגריר הפתיע את ריבלין ואת אנשי משרד החוץ שהתלוו לטקס ואמר: "הייתי רוצה שהגשת כתב האמנה שלי היום תהיה רגע של חידוש ותנופה ליחסים בין המדינות. אני יודע שבישראל אנשים פורשים בגיל 67 מהעבודה. אנא ממך, אנחנו צריכים את הידע של האנשים שלך. אחרי שהם פורשים תשלחו אותם אלינו לבורקינה פאסו שיעזרו לנו בפיתוח הכלכלי והחקלאי של המדינה. אנחנו זוכרים היטב כיצד מדינת ישראל בראשית שנות ה-60 הקימה מרכזים חקלאיים בבורקינה פאסו, ועד היום אנו מודים לכם על הסיוע. עכשיו אנחנו זקוקים לגימלאים שלכם שיעזרו לנו".

 

השגריר גם הזמין את ריבלין לביקור בארצו. הנשיא הודה לשגריר על ההזמנה והגיב להצעה לשלוח פנסיונרים ישראלים: "גמלאי ישראל הם בהחלט משאב יקר עתיר ידע וניסיון".

שטר האמנה. בסיה בבית הנשיא  (צילום: מארק ניימן, לע"מ) (צילום: מארק ניימן, לע
שטר האמנה. בסיה בבית הנשיא (צילום: מארק ניימן, לע"מ)
  

במהלך היום הגישו לנשיא את כתבי האמנה גם שגרירים חדשים מסין וניו זילנד. בניגוד לכללי הפרוטוקול וכמחווה לסין החליט הנשיא ללוות את השגריר הסיני מחוץ לטרקלין בית הנשיא ועמד איתו בעת שתזמורת צה"ל ניגנה את התקווה ואת ההמנון הסיני. הנשיא עשה זאת כמחווה לידידות העמוקה עם סין.

 

ריבלין גם הודה לשגריר הסיני על עזרתה של ממשלת סין לחלץ מטיילים ישראלים בנפאל אחרי רעידת האדמה. השגריר הסיני זן יוגנשין אמר: "כידידי ישראל ראינו זאת אחריותנו לסייע לישראלים שנקלעו לצרה. העם היהודי והעם הסיני נהנים מיחסים מצוינים שנים ארוכות, והיוו קרקע פורייה לכינון יחסים מצוינים בין ישראל לסין. היחסים התהדקו לאורך השנים ושיתוף הפעולה גדל, בייחוד בתחומי כלכלה, היי-טק וטכנולוגיה.

 

"אני מאמין כי אם נהפוך את התקוות והתכנון מהלכה למעשה, נוכל להכפיל את המסחר בין המדינות בעשור הקרוב. אני תקווה שיחסינו יוסיפו ויתהדקו ויאפשרו המשך שיתוף פעולה פורה ומשגשג בתחומים רבים נוספים."

 

שגריר ניו זילנד הנכנס, ג'ונתן אנדרו קאר, הגיע עם צעיף מאורי מסורתי ואמר: "ניו זילנד רואה עצמה חברה של מדינת ישראל, ואני שמח מאוד להגיע לכאן. בני עמנו חולקים מערכת יחסים עמוקה, עם שיתוף פעולה ארוך שנים. לא תמיד אנו רואים את הדברים עין בעין, אבל היום ביתר שאת, כחברה לא קבועה במועצת הביטחון מטרתנו היא להקשיב ולהבין היטב את עמדתכם. הביקור הזה הוא הזדמנות להבין וללמוד עוד אודות השקפת ישראל על הנעשה באזור".

 

הנשיא בירך על היחסים הטובים בין המדינות ואמר לשגריר: "בקרתי בניו זילנד פעם אחת בחיי ולעולם לא אשכח את האנשים הנפלאים שפגשתי. ניו זילנד היא דוגמה ומופת לחברה רב-תרבותית. היחסים בין המדינות מצוינים, וגם אם יש בינינו חילוקי דעות במסגרת החברות מותר לנו שלא להסכים. אבקש באמצעותך להעביר לממשלה בניו זילנד את המסר כי פתרון הסכסוך יתאפשר רק באמצעות משא ומתן ישיר וללא צעדים חד-צדדיים מצד שכנינו הפלסטינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן, לע"מ
השגריר בבית הנשיא
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים