שתף קטע נבחר

קונים טלוויזיה חדשה? 8 כללים לרכישה בטוחה

איזו טלוויזיה מתאימה לכל חדר, איזו רזולוציה מומלצת, למה חשובה האחריות ומדוע אסור לקנות מכל אחד. המקצוענים עם כל מה שצריך לדעת לפני רכישת טלוויזיה

מתכוונים לרכוש טלוויזיה חדשה? קבלו הסבר על כמה מהקריטריונים החשובים בבחירת הטלוויזיה המתאימה עבורכם. כמה אינטש מומלץ. מה זה קונטרסט. מה זה פול HD וכמה שנות אחריות אתם צריכים לקבל על המכשיר.

 

עוד בנושא:

לפני שמזמינים טכנאי: בדיקות שאפשר לבצע בעצמכם

איך תימנעו מסכסוך גורלי עם בעל מקצוע

מחירון טכנאי טלוויזיה

 

1. לקנות רק מיבואן מורשה או מאחד מספקיו

"בתור מי שעובד מול כל החברות ומתקן טלוויזיות כל היום", מסביר מוריס נקם, טכנאי טלוויזיה ממוריס אלקטרוניקה. "אני יכול לומר חד-משמעית שצרכנים רבים עומדים בפני שוקת שבורה כשהם קונים טלוויזיה שלא ישירות מהיבואן הרשמי. פעמים רבות ליבואנים הפרטיים אין חלקי חילוף, קשה לאתר אותם והשירות שלהם ממש לא משתווה לזה של היבואן הרשמי. ההמלצה שלי לצרכנים היא לברר דרך האינטרנט מיהו היבואן הרשמי, ולקנות רק מספקים שקונים ישירות ממנו".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. להקפיד על מינימום 3 שנות אחריות מלאה

"אחריות היא דבר מאוד מאוד חשוב בטלוויזיות", מסביר שלמה לניאדו מלניאדו שירותי אלקטרוניקה. "לא כדאי לקנות מיבואן פרטי, שנותן רק שנה אחריות על המוצר. כיום החברות נותנות שלוש שנות אחריות מלאה, ויש כאלה שגם נותנות חמש שנות אחריות".

 

ומה כוללת האחריות? לניאדו: "בתקופת האחריות החברה חייבת לספק חלקי חילוף ולתת שירות, ואם אין לה חלקי חילוף היא מחויבת לספק לצרכן טלוויזיה חלופית באותה רמה.

 לא משתלם לשלם אקסטרה על הארכת האחריות, כי כיום החברות הגדולות ממילא מגלמות את עלות האחריות בשווי הטלוויזיה. היבואנים הפרטיים הם אלו שנותנים רק שנה אחריות ומוכרים עוד שנתיים אחריות בנפרד לצרכן".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "מרכיב נוסף שיש לקחת בחשבון במעמד הרכישה הוא עלות התיקונים העתידית בתום תקופת האחריות. מסכי פלזמה לרוב נחשבים מסכים שמספקים חוויית צפייה טובה יותר מ-LED אך עלות התיקון שלהם גבוהה יותר".

 

3. מה זה קונטרסט וכמה צריך

קונטרסט הוא יחס ניגודיות. זה היחס בין הצגת הצבע הלבן לבין הגוון השחור ביותר. ככל שהנתון גבוה, התמונה חדה יותר. "המינימום המומלץ הוא יחס של 1 ל-10,000", מסביר נקם. "מעבר לכך העין לא באמת מבחינה בהבדל, כך שחבל להשקיע סתם יותר כסף רק עבור ניגודיות של 1 ל-15,000".

 

4. איזו רזולוציה מומלצת כיום בשוק

רזולוציה היא יחס הפיקסלים בתמונה. נקם: "היחס המקובל בצפייה ב-HD הוא 1240/720, על מסך רחב ביחס של 16:9. כמובן שיש גם טלוויזיות יקרות יותר המציגות אף רזולוציות גבוהות יותר. כיום המגמה של המכשירים היא לכיוון ה-FULL HD ונכנסות לשוק עכשיו גם טלוויזיות ה-K4. שאיכות התמונה שלהן היא אף גבוהה משל ה- FULL HD".

 

5. איך תתאימו את גודל המסך למרחק הצפייה

לניאדו: "האמת שהמעבר לטכנולוגיית LED גרם לכך שניתן

 יהיה לראות מקרוב גם במסכים גדולים יחסית. אם לתחום בקווים גסים את גודל הטלוויזיה (באינטשים) למרחק הצפייה, אז המרחק המומלץ עבור מרחק צפייה הוא של 1.5-1 מטר, הוא טלוויזיה בגודל 32-27 אינטש.

 

ממרחק של 3-2 מטר, 37-32 אינטש, ממרחק של 4 מטר - 40 אינטש, ממרחק של 4.5 מטר - 50 אינטש, וממרחק של 15-10 מטר - 100 אינטש".

 

6. הכי טוב מגבר קול נפרד לטלוויזיה בסלון

איך תדאגו לקבל את הסאונד הכי טוב? כיום יש טלוויזיות איכותיות שמגיעות עם יותר משני רמקולים או בתוספת של 'סאב וופר' מובנה איכותי. נקם: "בעיקרון, לא חובה להשקיע יותר מדי בעניין זה, אלא להמלצתי כדאי להשקיע דווקא ברכישה של מקרן קול נפרד, בעלות של כ-400 שקל, או אפילו במערכת קולנוע ביתית שעלותה 700-500 שקל, וליהנות מאיכות סאונד מצוינת".

 

7. אילו חיבורים למחשב ולמצלמה כדאי לרכוש

נקם: "החיבורים שהכי חשוב לבקש כיום הם לפחות שלוש כניסות של HDMI (חיבור המעביר אות וידאו דיגיטלי), לפחות כניסה אחת של דיסק און קי, וכניסה של RCA.

 מי שמשתמש במחשב שאין לו HDMI, צריך לדאוג ל-VGA (מוציא אות וידאו אנלוגי). מי שבעניין של מצלמות כדאי לו כניסת DVI, כדי שיוכל להתחבר ישירות עם המצלמה".

 

8. מהי זווית הצפייה המומלצת

נקם: "כדאי לקנות טלוויזיה המספקת זווית צפייה של עד 160 מעלות, כדי שגם מי שיושב בצדדים יוכל ליהנות מתמונה באיכות הזהה לזו של מי שיושב וצופה ממרכז הטלוויזיה".

 

מחפשים טכנאי טלוויזיה מומלץ? לרשימה המלאה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים