שתף קטע נבחר

יוצאות לאור: לשמור על כפות הרגליים בקיץ

אחרי הסגר של החורף, כפות הרגליים שלנו יוצאות מהגרביים והנעליים לתוך הסנדלים והכפכפים. איך תוכלו לשמור עליהן בריאות לאורך כל הקיץ? מדריך

מזג האוויר כבר לא משאיר לנו ברירה, אלא לאחסן את הנעליים הסגורות בארון ולהוציא את הסנדלים והכפכפים. הבעיה היא שנעילת סנדלים מחייבת תחזוקה שוטפת וטיפוח של כף הרגל, שלפעמים מוזנח במהלך ימי החורף הקרים.

 

ולא מדובר רק באסתטיקה. אם אתם סובלים מפטריות או יבלות, מומלץ מאוד לטפל בהן לפני פעולות של ריכוך של העור על ידי מים חמים, טיפול והסרה של עור יבש, חידוש תאי העור, מריחת קרמים ועיסוי וכמובן סידור הציפורניים.

 

קראו עוד במדור פארם נט

לקראת החום: איך להימנע מנזקי הקיץ?

מזיעים וסובלים? פתרונות שיעזרו להתמודד

טסים לחופש: איך זה עלול לגרום לבעיות בבטן?

  

הקפידו לטפל בפטריות הציפורניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הקפידו לטפל בפטריות הציפורניים(צילום: shutterstock)

 

להיפטר מהעור היבש

אליעז רז, רוקח קהילתי בסופר-פארם, מסביר: "לעור רגליים יבש כדאי להשתמש בקרמים המבוססים על חומרים פעילים בשם אוריאה וחומצה לקטית. שני רכיבים אלה מרככים את העור, מסירים את העור המיותר ומלחחים אותו.

 

"רצוי שריכוז האוריאה בתכשירים לרגליים יהיה לפחות 10%, שכן רק מעל ריכוז זה מתחילות תכונותיו כמסיר עור קשה ומעובה. ישנם בשוק תכשירים לא מעטים, והבולטים שבינהם הם: יו-לקטין (של ד"ר פישר), פלקסיטול (של אלטמן), דריי (של לייף) ועוד.

 

לעור יבש ומעובה במיוחד ישנם קרמים המבוססים על אוריאה בריכוז של 40-50%, כדוגמת הקרם של חברת SVR.

 

"בכל הקרמים הנ"ל מומלץ להישתמש בהתחלה פעם ביממה (רצוי ונוח לפני השינה), ואחרי כעשרה ימים, כשניכר שיפור במצב, ניתן לרדת לתחזוקה של פעם-פעמיים בשבוע - לפי הצורך".

 

הוא מוסיף ואומר כי במצבים של עור קשה במיוחד, קרם בלבד לא יצליח להתגבר על הבעיה ויש להשתמש גם בעזרים מכניים כמו שייפות (ידניות או חשמליות), או אבן ייעודית.

 

לא להזניח פטרת ברגליים

במקרים של פטרת הרגליים (המזוהים בדרך כלל  על ידי גרד, קילופים בין האצבעות, ריח רע) ממליץ רז: "קיימים תכשירים רבים ללא מרשם רופא והם נחלקים לשני סוגים עיקריים: פונגיסטטיים, ולפונגיצידיים.

 

"הפונגיסטטיים, מעכבים את התפתחות והתרבות הפטריה, ובכך מחלישים אותה עד שנכחדת. הטיפול בה צריך להיעשות פעמיים ביממה למשך שבועיים לפחות. חשוב להתמיד ולהקפיד, אחרת הפטרייה עשויה להתאושש ולחזור. דוגמאות לתכשירים מסוג זה: דקטרין (והגנריקות פטריון, פונגידרם), אגיסטן (והגינריקות קלוטרימזול, קניסטן).

 

"הפונגיצידיים - ממיתים את הפטריה, ולכן נחשבים יעילים יותר, אך גם יקרים יותר. הטיפול בהם קצר יותר - פעמיים ביממה למשך שבוע. דומאות לתכשירים מסוג זה: למיסיל (והגנריקות פטיר, דרמסיל).  לפני המריחה, רצוי לנקות את הרגליים היטב ולייבשן".

 

הוא מוסיף ואומר כי למי שסובל מבעיות חוזרות של פטריה בכפות הרגליים, או סיים טיפול נגד פטריות ורוצה לשמור על המצב, מומלץ להשתמש בטלקים רפואיים או בדיאודורנטים ייעודיים לרגליים.

 

"התכשירים הללו אחראיים על 3 פעולות שונות: מפחיתים את ההזעה, סופגים את הלחות ומחטאים, שכן הם מכילים חומרים אנטי-בקטריאליים ואנטי פטרייתיים. טלקים אלה ניתנים לרכישה בבתי-המרקחת ללא מרשם רופא. דוגמאות לטלקים רפואיים: פונגימון, אונדיציל, טלק טיפולי של לייף פרופשיונל, טלק רפואי של חברת אוריאל.

 

"אם עדיין הבעיה חוזרת על עצמה, ייתכן שמעורבת במקום גם אקזמה (דלקת של העור במקום), וכדאי לפנות לרופא עור לצורך אבחון וטיפול ממוקד".

 

רז מוסיף כי למי שסתם רוצה לרענן את כפות הרגליים אחרי יום עבודה מאומץ, ישנם בשוק קרמים וג'לים המכילים שמן עץ התה, שמן מנטה או אורנים. "תכשירים אלה גם מחטאים מפני פטריות וגם מעניקים תחושת רעננות וקרירות".

 

כך תטפחו את כף הרגל

אילנה כסיף, מדריכה בכירה ברשת נייל סטודיו, ללימוד מקצועות היופי, מציעה 7 טיפים מנצחים:

 

1. קודם כל לטפח. את החשיפה הראשונה לעשות אצל פדיקוריסטית, כדי לאבחן את מצב העור והציפורניים ולקבל הנחיות לטיפוח.

 

2. אם עברתם טיפולי פטרת בחורף הקפידי להתמיד בהם גם בקיץ. התמדה תוביל להצלחה ושמירה על כפות הרגליים.

 

3. לחות ושתיית מים. עור הרגלים נוטה להתייבש יותר כאשר הוא חשוף לכן הקפידי לשתות הרבה מים ולהשתמש בקרם רגלים ייעודי המתאים למצב הרגל שלך – לא כל הקרמים מתאימים לכולם. למשל, אם את סובלת מעור מעובה בעקבים השתמשי בקרם ייעודי לריכוך העור בעקב בלבד ולא בקרם רגלים סתמי.

 

4. ציפורניים גזורות ומטופחות. הקפידו לגזור ולשייף את הציפורניים ישר ולשייף את הפינות.

 

5. פילינג: שייפו את עור כפות הגלים עם פילינג אחת לשבוע, באזורים עם עור מעובה אפשר להשתמש במשייף לכף הרגל.

 

6. היזהרו מהדבקה: הקפידו לנעול נעלים במקומות ציבוריים (כגון מקלחות משותפות או שפת הבריכה) כדי שלא להדבק בפטריות או ביבלות ויראליות.

 

7. שימרו על רגליים יבשות. הקפידו לשטוף רגלים לפחות פעם ביום והכי חשוב לנגב את כף הרגל ובין אצבעות הרגלים במגבת אישית.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להכין את כפות הרגליים לקיץ
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים