שתף קטע נבחר

8 טיפים שיעזרו לכם לנצל את המזגן שלכם היטב

מה עושה כל כפתור במזגן שלנו? איך לתחזק נכון את המזגן כדי למנוע תקלות ומה לעשות כדי לחסוך בחשמל? המקצוענים עם טיפים לקיץ קריר וחסכוני

איך מתפעלים נכון את השלט של המזגן, אילו כפתורים כדאי להכיר וגם כמה טיפים איך לחסוך בחשבון החשמל. המקצוענים עם כל מה שאתם צריכים לדעת.

 

עוד בנושא:

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

מחירון עבודות טכנאי מזגנים

חשוב להכיר - הסיכונים הבריאותיים במיזוג אוויר

 

1. בדקו מהי הטמפרטורה בחדר בטרם הפעלת המזגן

I Feel – זהו כפתור שקורא את הטמפרטורה הקיימת בחדר. "השלט מתקשר עם המזגן ויכול לזהות מהי הטמפרטורה באזור המיקום של השלט", מסביר נתי שיינר מסיוון מערכות מיזוג וטכנולוגיות. "כדאי מאוד לדעת מהי הטמפרטורה בחדר ולפיה לכוון את המזגן. אמנם ההמלצה של חברת החשמל היא 25 מעלות, אבל הטמפרטורה הזו משתנה בין בית לבית, בהתאם למיקומו. בית בקומה האחרונה הוא לא כמו בית בקומה ראשונה. אני מציע להתחיל מ-23 מעלות וכשנהיה נעים להעלות ל-25 מעלות. לאחרונה הרבה יותר אנשים מודעים לחשבון החשמל, ומבינים שכל מעלה למטה, כשהמזגן על קירור, משמעותה יותר כסף לתשלום בסופו של דבר".

 

2. בדקו שהשלט אכן על מצב קירור

זה אמנם נשמע דבר בנאלי, אבל מסתבר שלא כולם מקפידים לשים את המזגן על מצב של קירור. "אני מקבל המון קריאות של צרכנים שטוענים שהמזגן לא מקרר, כשהם בכלל שמו אותו על מצב 'אוורור' או שכחו לשנות אותו מהחורף אל מצב קירור", אומר מיקי זהביאן ממיקי מיזוג אויר- שירות והתקנות. "הם רק משנים את הטמפרטורה ולא מבינים למה המזגן לא מקרר".

 

מרבית הציורים אכן דומים בין מרבית החברות. איור של שמש הוא לרוב חימום, איור של מאוורר הוא רק פונקציה של אוורור, ואילו איור שמזכיר כוכבית או פתית שלג הוא קירור.

 טיפה אמנם מצויה במרבית השלטים האוניברסליים אך היא אינה בשימוש, וכן משולש עם חיצים, שהוא פונקציה של סירקולציה שברוב המזגנים הביתיים אינה פעילה.

 

איך תזהו? הדבר הכי פשוט הוא לכתוב למצוא סרטון הדרכה ביוטיוב של השלט מהחברה שיש בידיכם. 4-3 דקות צפייה בסרטון הדרכה יכולות להפוך את השימוש שלכם במזגן ליעיל יותר, ולחסוך לכם כסף בסופו של דבר.

 

הסימן של קירור ()
הסימן של קירור

 

3. הולכים לישון עם מזגן? דאגו להעבירו למצב Sleep

ירח עם כוכבים, או במילים Sleep - זהו כפתור שמאפשר הדלקה של המזגן בשעות הלילה. הוא ימנע מכם את הצורך לקום כי קפאתם מקור באמצע הלילה, והוא ידאג לווסת את הטמפרטורה כך שהיא תתחיל מהטמפרטורה שאליה כיוונתם את המזגן, ותעלה בהדרגה במעלה אחת כל שעה למשך 3 שעות, עד שתתקבע, ותפסיק אוטומטית כעבור 8 שעות שינה.

 

זהביאן: "לא כדאי להפעיל את המזגן על מצב Sleep בשעות היום, כי הוא יהיה פחות אפקטיבי בשעות חמות יחסית. בנוסף, מי שישן עם מזגן דלוק, חשוב מאוד שיקפיד לפתוח מעט את החלון כדי שתהיה תחלופת אוויר".

 

4. ערבלו את האוויר בחדר

Swing – שיינר: "זהו כפתור שמאפשר לרפרפת של המזגן לעלות מעלה-מטה ובכך לערבל טוב יותר את האוויר בחדר". זהביאן: "למי שלא אוהב שהאוויר יהיה ממוקד רק עליו באופן קבוע יכול להפעיל את הכפתור הזה. הכפתור הזה לא משנה את תצרוכת החשמל, אלא רק יוצר פיזור של האוויר. רק כאשר מחממים חדר חשוב לא להפעיל את הסווינג, אלא לכוון את המזגן למטה, מפני שהנטייה של חום היא לעלות למעלה".

 

5. הקפידו על ניקוי הפילטרים

מחודש יוני עד ספטמבר, אלו החודשים החמים. זהביאן: "בחודשים אלו חשוב להקפיד לנקות את הפילטרים של המזגן בתדירות יותר גבוהה מבחורף.

 כדאי לפחות אחת לחודשיים (בהתאם לתדירות ההפעלה) להסירם ולשטוף אותם. ברגע שהפילטר אינו נקי הוא מונע מהמאיץ שדוחס את האוויר להוציא את כל תפוקת האוויר שלו, והמזגן עובד יותר קשה עד שהוא מגיע לטמפרטורה הנדרשת.

 

במוקד השירות של המקצוענים מפרטים: "פעולת ניקוי פילטרים אינה מצריכה קריאה של בעל מקצוע. החיסכון בחשמל הוא משמעותי כאשר הפילטרים נקיים. כמו כן, ברגע שהפילטר סתום הוא סותם גם את הסוללה הפנימית שניקוי וחיטוי שלה כבר מצריכים הזמנת בעל מקצוע, בנוסף יש סכנה לניקוז לא יעיל של המים במזגן וזה כבר עלול לפגום במדחס ובכרטיסים אלקטרוניים שמחיר תיקונם גבוה".

 

6. מטגנים בבית? כבו את המזגן

זהביאן: "אם המזגן נמצא בקרבת המטבח, כדאי מאוד לכבותו בשעת טיגון. הגורם העיקרי לסתימה של סוללות הוא אדים שמנוניים שסתמו את המזגן".

 

7. יש לכם מזגן ישן? אל תכבו ותדליקו מיד

זהביאן: "במזגנים ישנים בני 15 שנה ומעלה, אין השהיה מובנית כמו שיש במזגנים עם האלקטרוניקה החדשה. אם יש הפסקת חשמל רגעית, סביר להניח שייגרמו למזגן נזקים. לכן, אם כיביתם את המזגן, חכו בין 7 ל-10 דקות לפני הפעלה חוזרת שלו. במזגנים החדשים אין בעיה מפני שהם כבר דואגים לבצע השהיה אוטומטית. כלומר החלק הפנימי יעבוד, אבל בחוץ הוא לא ייכנס לעבודה עד שיסיים את הפעולה החיצונית".

 

8. מפעילים מזגן ברכב? דאגו לכניסת אוויר מבחוץ

שיינר: "אחד הגורמים לכאבי ראש הוא העובדה שאנשים נוסעים ברכב עם מזגן

 דלוק, על מצב שבו אין כניסת אוויר מבחוץ, וללא פתיחה של חלון. בימים חמים האוטו סגור ורמת החמצן בו יורדת. לכן, בייחוד אם יש ילדים באוטו בנהיגה חשוב מאוד לפתוח תחילה את החלון ולאפשר כניסת חמצן. רק לאחר מכן להפעיל את המזגן על מצב שבו האוויר הקר כולל כניסה של אוויר מבחוץ, לפחות ל-10 הדקות הראשונות של הנסיעה. לאחר מכן ניתן ללחוץ על הכפתור שמקרר רק את האוויר שבתוך הרכב".

 

מחפשים טכנאי מזגנים קרוב לביתכם? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים