שתף קטע נבחר

פחד על המדרכות: מחאת האופניים החשמליים

ארבעה ימים אחרי שפעוטה נפצעה קל בשדרות ההשכלה בת"א מפגיעת אופניים חשמליים קיימו הורים וילדיהם צעדת מחאה: "להוריד את האופניים מהמדרכות". רוכב בן 15: "הדו"חות נופלים על ההורים, רוצים רק לבלות"

 

"אנחנו חוששים לחיי הילדים, זה מרחב שחירבו לנו את החיים בו". כ-100 הורים ערכו אחר הצהריים (יום ה') צעדת מחאה בשדרות ההשכלה בשכונת ביצרון בתל אביב. ארבעה ימים אחרי שפעוטה בת 3 נדרסה בשדרה על ידי נער שרכב על אופניים חשמליים ונפצעה באורח קל, צעדו ההורים עם ילדיהם וטענו כי הרשויות מפקירות את הטיפול בנושא.

 

הצעת חוק: קנסות והחמרת ענישה לרוכבי אופניים חשמליים

 

נועה זמיר, אם לשתיים שמתגוררת בשכונה, אמרה כי "אנחנו במצב של פחד בגלל האופניים החשמליים ובגלל תופעת הבריונות על האופניים. בני הנוער, אבל לא רק הם, רוכבים בחוסר אחריות משווע. הפתרון צריך להיות במישור החקיקתי. אופניים כאלו שווי ערך לאופנוע, צריך שאנשים יעברו תיאוריה ויוציאו רישיון, ועד אז אנחנו דורשים מהמשטרה תוצאות. אנחנו מרגישים מופקרים".

"לא מחכים לאסון הבא". ילדי השכונה בצעדת המחאה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"לא מחכים לאסון הבא". ילדי השכונה בצעדת המחאה(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 בין המוחים הייתה גם שירי שומינר-בלס, אמה של הפעוטה שנדרסה בתחילת השבוע. "הצעדה נועדה להעיר את כל מי שצריך להעיר אותו: המשטרה, משרד התחבורה והעירייה - כל מי שבסמכותו לפתור את הבעיה הזאת ואת המצוקה שלנו. כשאנחנו פונים לרשות אחת, מפנים אותנו לאחרת והעירייה אומרת שאין להם סמכות בנושא. צריך להוציא את הרוכבים מהשדרות והמדרכות, זו סכנת נפשות. מעציב אותי שהילדים שרוכבים כאן לא מבינים מה אנחנו עושים כאן".

 

עדי, אם לשלושה שהשתתפה אף היא בצעדה, אמרה: "אנחנו לא יכולים להיות בשדרה בשקט, תמיד מסתכלים ימינה ושמאלה, ודואגים ופוחדים מרוכב האופניים הבא. ניסינו לדבר עם הילדים הרוכבים ולהסביר להם את הצד שלנו אבל זה לא עזר. התופעה רחבה מאוד, יש בני נוער נהדרים אבל קומץ אחרים פשוט בעייתי".

 

אם לרוכב: "היה אבא שהרביץ לבן שלי" 

במהלך הצעדה הונפו שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "די להפקיר הולכי רגל במדרכות", "די לאופניים החשמליים" ו"לא מחכים לאסון הבא, מורידים אופניים חשמליים מהשדרה". גם אנשי עמותת "אור ירוק" השתתפו במחאה. מול המוחים התייצבו כמה נערים שרוכבים על אופניים חשמליים. גם הוריהם נכחו במקום. אחת מהם סיפרה: "לא נותנים לילדים שלנו לשבת בשדרה, מציקים להם, מצלמים אותם, אפילו היה אבא שבא להרביץ לבן שלי. זה כבר לא קשור לאופניים, כל הזמן מזמינים לילדים שלנו משטרה".

 

בנה של האישה, נער בן 15, אמר: "ההורים שבאים לפה מאיימים לפרק לנו את האופניים, היו אפילו מקרים ששפכו לנו שמן מנועים כדי שלא נשב פה על ספסלים. אנחנו לא נוסעים מהר". נער אחר, שרוכב אף הוא על אופניים חשמליים, אמר: "מתנכלים לנו, נותנים לנו דו"חות שנופלים על ההורים שלנו. עוד מעט החופש הגדול ואנחנו רק רוצים לבלות".

 

בשנתיים האחרונות התרבו באופן דרמטי הדיווחים על פגיעות של רוכבי אופניים - הן חשמליים והן בלתי-ממונעים - בהולכי רגל בתל אביב וסביבתה. דיווחים דומים הגיעו גם מערים אחרות

ברחבי הארץ. הסימון הבלתי סדיר של שבילי אופניים ברחבי תל אביב, העובדה שהם נקטעים שוב ושוב על-ידי מדרכות וגם

 

המיעוט של שבילי האופניים - גורמים להמוני רוכבים לנסוע על המדרכות, ומנגד גורמים להולכי רגל לצעוד על שבילי האופניים. השקת פרויקט "תל-אופן" רק הגדילה את מספר האופניים הדוהרים על המדרכות בהיעדר תשתית אופניים מתאימה.

 

בפברואר השנה נהרג אנטוניו רעיה, תושב גבעתיים בן 85, שנדרס על-ידי רוכב אופניים בתל אביב. הפוגע לא נתפס עד היום. מלבד הפגיעות החוזרות ונשנות בהולכי רגל וברוכבי האופניים עצמם, נרשמים גם חיכוכים ועימותים - לעתים אלימים - בין הולכי רגל לרוכבי אופניים בשל הצורך שלהם לחלוק יחד מרחב משותף המסכן את ביטחונם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
משתתפי צעדת המחאה
צילום: ירון ברנר
מומלצים