צפו: כך יכולה להיראות ארוחת ערב הבריאה שלכם
השף והדיאטן שגיא שוורץ הגיע לבית משפחת סבן בקרית מלאכי כדי להכין פיצה בריאה לארוחת ערב, מה שמבטיח שהילדים יתלהבו מהעניין די מהר. צפו איך מכינים את הפיצה וקבלו את המתכון המדויק וגם עצות לשדרג את הארוחה
פיצה נחשבת בעיני רבים לג'אנק פוד. אבל מה קורה כשהפיצה הופכת להיות בריאה, וממשיכה להיות טעימה ואפילו יותר. השף והדיאטן, שגיא שוורץ, הגיע לבית משפחת סבן בקרית מלאכי, כדי להכין ביחד את הפיצה הבריאה. צפו איך זה יצא.
לסרטונים נוספים
מתכון לפיצה בריאה של השף הבריא:
רוטב עגבניות עשיר: (זו כמות די גדולה - ניתן להשתמש בחלק מכמות הרוטב ואת השאר מומלץ לחלק לקופסאות ולהקפיא לפיצות הבאות)
5-6 עגבניות ללא עוקצים
2 גמבות נקיות מגבעול וגרעינים
גזר קלוף חתוך גס
2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
סלק קלוף חתוך לרבעים
3-4 שיני שום קלופות וקצוצות
5-6 שיני שום שלמות
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שמן זית (אפשר גם יותר)
חופן גדול עלי בזיליקום / אורגנו טרי או שניהם יחד
כוס מים רותחים
לבצק (מגש פיצה אחד גדול):
חצי קוביה (או חצי שקית) שמרים טריים
3/4 כוס מים די חמים (שכמעט מרגיש חם מדי) אך בשום אופן לא רותחים (כ-45 מעלות, מומלץ למדוד במד חום)
כפית דבש
1 כוס קמח מחיטה מלאה
3/4 כוס קמח לבן/ קמח לחם / קמח לבצק פיצה (יש מגוון קמחים חדשים מהתקופה האחרונה - נסו ותיהנו)
קורט מלח (כמה שפחות) / ניתן להשתמש במעט פירורי גבינת פרמזן אשר מוסיפה מגוון טעמים בנוסף למליחות
3-2 שיני שום כתושות
חופן אורגנו טרי קצוץ (תמיד עדיף טרי) או כף אורגנו יבש
2 כפות שמן זית כתית איכותי (טעים ומאוד בריא!!)
גבינות ותוספות
כ-150 גרם תערובת גבינות צהובות 5% ו-9% מגוררות
תוספות: מה שאוהבים, הכל הולך.
הכנה
מתחילים בהכנת הרוטב, אשר משך הכנתו ארוך מאשר זה של הבצק.
מתבלים את העגבניות בשמן הזית, פלפל שחור והשום הקצוץ. צולים בתנור במשך כעשרים דקות.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומאדים כדקה נוספת. מוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול והמים ומביאים לרתיחה.
מחלישים את הלהבה, מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה, או עד שהגזר והסלק מתרככים.
בזמן שהרוטב מתבשל ניגשים להכנת הבצק
בקערה, ממיסים את הדבש במים החמים (לא רותחים!), מוסיפים את השמרים ומערבבים עד שנמסים.
במעבד המזון
בינתיים, במעבד מזון, מערבבים את הקמחים, השום, המלח (ממש מעט!) והאורגנו.
תוך כדי הפעלת מעבד המזון, מוסיפים את תערובת השמרים לקמח עד קבלת גוש בצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים כדקה עד קבלת בצק אחיד וגמיש.
במידה והבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח ולשים. במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים.
מעבירים את הבצק לקערה, מניחים במקום חמים (מעל התנור או ליד סיר הרוטב..) ומכסים בניילון נצמד ומחכים כעשר דקות (עשר דקות מספיקות) שיתפח.
בשלב זה ניתן כבר לחמם את התנור (על חום גבוה מאוד - 250 מעלות)
מסירים את הרוטב מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד קבלת רוטב חלק.
לאחר שתפח, מעבירים שוב את הבצק למשטח מקומח קלות ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ. מעבירים לתבנית אפיה או אבן שמוט (אבן מיוחדת לפיצה) ואופים כשבע דקות.
מוציאים את הבצק מהתנור, מורחים עליו כמצקת מן הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ומחזירים לתנור ל-5-6 דקות נוספות. בתאבון!
שדרגו את הארוחה שלכם
סלט - לא משנה מה בישלתם. הקפידו להגיש סלט ירקות בכל ארוחה!
הגבינה שעל הפיצה - אני משתמש בגבינות מופחתת שומן. חבל לצרוך מוצרים עשירים בשומן רווי כאשר ניתן לקבל את תוצאה דומה בשימוש במוצרים דומים מופחתי שומן.
העדיפו גבינות צהובות 5% ו-9% במקום להשתמש בגבינה 22% או 28%.
תבלינים: על מנת לתת טעם לבצק במקום להשתמש בהרבה מלח, שאיננו בריא, הוספנו שום ואורגנו.
קמח: מחצית מסך הקמחים הם מחיטה מלאה על מנת להעשיר את הבצק בסיבים, ויטמינים ומינרלים אשר חסרים בקמח הלבן.
יתרון נוסף בבצק הזה הוא מהירות ההכנה. השילוב של כמות שמרים טריים גדולה מעט מהרגיל ומים בטמפרטורה יחסית גבוהה, מביא לתפיחה מהירה מאוד (כעשר דקות והוא מוכן לעבודה)
שמן זית: אל תחששו להשתמש בהרבה שמן זית! מחקרים חדשים מראים כי צריכת שמן זית מדי יום, מביאה להפחתה בשומן הבטני ומורידה את הסיכון לחלות בסוכרת.
מלח - אני משתמש במעט מאוד מלח בבישול. מי שחסר לו מלח תמיד יכול להוסיף מהמלחיה. עם הזמן מתרגלים להשתמש בפחות מלח וליהנות ממגוון הטעמים של הירקות ועשבי התיבול.
הכותב הוא שגיא שוורץ, השף הבריא, שף ודיאטן, יועץ תנובה ומבשל ארוחות בריאות וארוחות לדיאטה עד הבית