שתף קטע נבחר

שנה לצוק איתן: העסקים בדרום נשכחו

המדינה הבטיחה לסייע לבעלי העסקים שנפגעו במהלך המבצע - אבל יו"ר השדולה לעסקים קטנים ובינוניים, אראל מרגלית, מספר בראיון באולפן ynet כי בשנה שעברה נסגר מספר שיא של עסקים קטנים בישראל. בעלת עסק בדרום: "חווה קשיים מכל הכיוונים". צפו

כולנו עקבנו אחרי מצב העסקים בדרום בזמן מבצע צוק איתן - וגם אחר הבטחות המדינה לסייע להם. מה השתנה במהלך השנה שחלפה מאז? האם הסיוע ניתן? האם העסקים התאוששו?

 

לכתבות נוספות בנושא צוק איתן

 

ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני), יו"ר השדולה לעסקים קטנים ובינוניים, ואביטל טביב, בעלת בר בבאר שבע שנסגר בתקופת המבצע ונפתח בהמשך, התארחו באולפן ynet וציירו תמונה עגומה. צפו: 

"2014 הייתה השנה הקשה ביותר לתעשייה הישראלית ולעסקים הקטנים והבינוניים", אומר מרגלית, "למעלה מ-60 אלף עסקים קטנים ומפעלים בינוניים נסגרו בשנת 2014 - זה מספר שיא. אין ספק שהמבצע השפיע, אבל גם ברבעון שלפני המבצע, ההשקעות הפרטיות היו בהאטה".

 

מרגלית מדגיש, כי "חייבים לומר שאנשי רשות המסים פיצו את אלו שספגו נזק ישיר, אבל בגדול - המצב קשה". צפו בראיון המלא.

 

טביב, שסגרה את העסק שלה בזמן המבצע ופתחה אותו מחדש לאחר מכן, סיפרה כי ההשלכות עדין מורגשות היטב. "זה לא נעים להיות מובטלת. שמתי את כל הקלפים שלי על העסק הפרטי והקטן שלי", אמרה.

 

"יש הפסדים, כי העסק עדיין ממשיך לשלם את החשבונות שלו. אני חווה קשיים מכל הכיוונים. הבעיה הייתה, שזה למעשה חיסל לנו את כל האוויר לנשימה שהיה אמור להיות לנו כעסק מתחיל. אין לנו שום דבר להוכיח לבנק, כדי שלא יילחצו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפעל מכסף בקיבוץ ניר עם, שנפגע במבצע צוק איתן
מומלצים