שתף קטע נבחר

הקשר בין לימודי תקשורת לגיוס מיליונים לסטרטאפ

אינספור חברות סטרטאפ פועלות ברגע זה במאות משרדים ברחבי הארץ. החלום הגדול - גיוס כספים להמשך פיתוח ומאוחר יותר האקזיט הנכסף. הקשר ללימודי מדעי המחשב ברור, אבל למה שסטרטאפיסטים ילמדו תקשורת?

מוגש מטעם מכללת ספיר

 

אחרי שסטארטאפיסט הוגה רעיון, מגייס צוות, יושב מול המחשב ומתכנת את האפליקציה במשך חודשים, מגיע הרגע הקריטי של גיוס המשקיעים. גם המתכנתים המבריקים ביותר נותרים לא פעם ללא מילים בעמידה מול משקיע פוטנציאלי או שותף אסטרטגי.

 

שיחת המכירה הקצרה הזו (pitch) היא רגע גורלי בחייו של סטארטאפ: חמש דקות בהן אתה צריך לגרום לצד השני להבין שהוא לא יכול לוותר על ההזדמנות הזו.

 

לפעמים מדובר על מסר חד וקצר של משפטים ספורים, מה שנקרא בז'רגון המקצועי "פיטצ' המעלית" (elevator pitch) - אם במקרה תתקע במעלית עם ביל גייטס, מה תאמר לו? יזמים חולמים על השיחה הזו כל לילה ועושים חזרות תוך כדי שינה. סטוריטלינג עסקי (corporate storytelling) זה הסיפור. איך ליצור גירוי מעורר סקרנות ושכנוע. לימודי תקשורת, באופן מפתיע, הם המקום ללמוד את זה.

 

"לדעת לספר את הסיפור שלך זו אחת המיומנויות החשובות ביותר של העולם העסקי במאה ה-21", אומר ד"ר נועם פיינהולץ, מרצה במכללה האקדמית ספיר וראש מסלול הרדיו במכללה, שעובד בשנים האחרונות כמאמן פרזנטציה בעולם ההייטק.

 

"לפעמים מיזם קם ונופל על האופן בו החברים בו כובשים את הקהל, מעבירים מסר ברור שמוכר את הבעיה והפתרון, את הפוטנציאל הכלכלי, את הבידול מהמתחרים, את איכות צוות התכנון האסטרטגי - כל אלו בשלוש דקות בלבד. לא מספיק להיות מנומק ומדויק, זה חייב להיות מושך וסקסי", מפרט פינהולץ ולדוגמה הוא מביא את סטיב ג'ובס, מנכ"ל אפל המנוח, שבמשפט אחד הוא היה מכניס עולם שלם לסחרור.

 

פיינהולץ עובד בשנים האחרונות בקהילת ההייטק הישראלית ומסייע לסטארטפיסטים רבים לספר את הסיפור שלהם. כיועץ בתכניות האצה שונות, אקסלרטורים, הוא שומע על המיזם, פוגש את הצוות ועוזר ליזמים לבנות סיפור "נכון". בתחום האקדמי נקראת ההתמחות זו "תקשורת שיווקית" והיא מסלול הנלמד כחלק אינטגרלי מלימודים לתואר.

 

בבית הספר לתקשורת במכללת ספיר, לדוגמה, קיים מסלול תקשורת שיווקית ותיק שהוציא כבר מאות בוגרים. התכנית כוללת התנסות מעשית בכל תחומי הפרסום, הקריאטיב, פלנינג ותקציבאות, יחסי ציבור, ועד לסדנאות מומחים ממוחשבות בכלי ניו-מדיה, כמו קידום SEO, פרסום מטורגט, אאוטבריין, תוכן שיווקי, רמרקטינג וריטרגטינג, ניהול רשתות חברתיות וכדומה.

 

"כמובן חשוב להיות מעודכן בטכנולוגיה ובשינויים התרבותיים של השימוש ברשת, אבל חשוב לזכור שבלי הבנה עמוקה

בתורת השכנוע וביצירתיות מסרים אין סיכוי להצליח", אומר פינהולץ. "החוכמה היא לגרום לקהל לא לזפזפ אותך. לכן כותרת נכונה, מסרים ממוקדים, קשר בין תמונה לטקסט, הבנה עמוקה של קהל היעד, יאפשרו ליזם שלמד תקשורת ליצור בידול עסקי".

 

"זה כמו בסרט 'מבצע סבתא' שם מסביר הויברגר איך לנצח בתחרות שחייה: 'אתה מתחיל הכי מהר ולאט לאט אתה מגביר'. זה הסיפור של אנשי תקשורת שיווקית שבשיחה מול משקיעים חייבים לתפוס להם את האוזן בשנייה. ככל שחושבים על זה יותר זו בדיוק הפסיכולוגיה של פרסומות בטלוויזיה, של הדקה הראשונה במהדורת החדשות ושל הפרומו לתכנית הריאליטי הקרובה - תעניין אותי מספיק ואני נשאר על הערוץ, מקשיב עד הסוף וקובע פגישה רצינית עם הצוות".

 

אז למה הייטקיסטים צריכים אנשי תקשורת בצוות? משום שהרגע בו חלום הופך למציאות גדולה מהחיים חייב לעבור דרך משקיעים ושם לימודי התקשורת הופכים ליותר ויותר רלוונטיים. ברגע הזה לדבר עם המחשב זה לא מספיק- זה הרגע להישיר מבט ולהעביר את המסרים שלכם בצורה בלתי נשכחת לאדם שעומד מולכם. בלי אבני יסוד של סיפור, אין סיכוי למכור את האפליקציה הבאה. זה היסוד לכל מה שסטודנט לתקשורת שיווקית לומד כחלק מהתואר".

 

עוד על בית הספר לתקשורת במכללת ספיר

 

ד"ר נועם פיינהולץ  הוא ראש מסלול רדיו ומרצה בבית הספר לתקשורת יצירה וביקורת במכללה האקדמית ספיר, שידר במשך 13 שנה בגלי-צה"ל. מאמן לפרזנטציה עסקית בקהילת ההייטק הישראלית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דפנה טלמון, באדיבות מכללת ספיר
ד"ר נועם פיינהולץ
צילום: דפנה טלמון, באדיבות מכללת ספיר
מומלצים