שתף קטע נבחר

בורונדי בוחרת פרלמנט - בלי אופוזיציה

החלטת הנשיא לרוץ לכהונה שלישית הובילה לשבועות של שפיכות דמים במהלך מחאת האופוזיציה. כעת בוחרת המדינה האפריקנית פרלמנט, אך האזרחים לא נוהרים לקלפיות על רקע דיווחים על קולות ירי בבירה ופיצוץ רימון

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לאחר כמה שבועות של עימותים עקובים מדם, יצאו היום (יום ב') אזרחי בורונדי להצביע בבחירות לפרלמנט. 3.8 מיליון אזרחים בעלי זכות בחירה, אך האופוזיציה מחרימה את הבחירות. המשטרה התפרשה בכוחות גדולים על רקע המחאות הגדולות נגד המשטר, בעיקר בעיר הבירה בוג'ומבורה.

 

עוד חדשות בעולם :

מצרים: התובע הכללי ניצל מניסיון חיסול

המנעול נפרץ, הקופים ברחו ממעבדת הניסויים

 

ההצבעה החלה בשעה שש בבוקר (שעון מקומי) ומאז נשמעו קולות ירי בכמה חלקים בבירה. צלם של סוכנות הידיעות הצרפתית דיווח על רימון שהתפוצץ באחת השכונות של בוג'ומבורה מצד מתנגדיו של הנשיא פייר נקורונזיזה. המשטרה מסרה כי אין נפגעים בתקרית. החלטתו של הנשיא לרוץ בפעם השלישית עוררה את זעם האופוזיציה והובילה למחאה האלימה שכבר גבתה את חייהם של יותר מ-70 בני אדם, וגרמה לבריחתם של 120 אלף אזרחים למדינות שכנות, בהן רואנדה.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

על פי כמה דיווחים, בתורים בקלפיות תועדו יותר שוטרים וחיילים מאשר אזרחים ושיעור ההצבעה עשוי להיות נמוך.

 

הבחירות הכלליות בבורונדי נערכות למרות קריאות הקהילה הבינלאומית לדחות אותן עד שיושג שקט אמיתי שיאפשר קיום בחירות מהימנות. הבחירות לנשיאות צפויות להיערך ב-15 ביולי.  ארצות הברית, שמתנגדת לריצתו של נקורונזיזה לכהונה שלישית, סירבה להעניק סיוע טכני לוועדת הבחירות של בורונדי.

 

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

תומכי הנשיא טוענים שהוא כשיר לרוץ לכהונה שלישית משום שבפעם הראשונה שבה היה מועמד לנשיאות הוא נבחר על ידי המחוקקים ולא על ידי העם. עוד הם טענו שבית המשפט החוקתי פסק לטובת נקורונזיזה. מנגד, באופוזיציה טוענים שהנשיא חייב לפרוש לאחר שתי כהונונת.  

 

בחודש שעבר הודיע מפקד צבא בורונדי על ניסיון הפיכה שנכשל ושהכוחות הנאמנים לנשיא נקורונזיזה שולטים במצב. הגנרל פריים ניונגאבו מסר את הודעתו יממה לאחר שגנרל אחר בצבא, גודפרויד ניומברה, הודיע כי הדיח את הנשיא נקורונזיזה בגלל כוונתו להתמודד על כהונה שלישית בניגוד לקביעת החוקה.

 

במהלך מלחמת האזרחים בבורונדי, שהסתיימה ב-2005, הצבא נוהל על ידי המיעוט הטוטסי שנלחם נגד ארגוני מורדים מבני הוטו, הרוב במדינה. בראש אחד מארגוני המורדים עמד אז נקורונזיזה. מאז הצליח הצבא להכיל בתוכו ארגונים יריבים, אבל המשברים הפנימיים בשורותיו אף פעם לא הסתיימו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
עצרת תמיכה בנשיא בורונדי נקורונזיזה
צילום: AFP
מומלצים