שתף קטע נבחר

יוון קורסת: המונים בתור למשיכת כסף

יוון הפכה היום רשמית למדינה המפותחת הראשונה המוכרזת כחדלת פירעון לאחר שלא שילמה חוב בסך 1.6 מיליארד אירו לקרן המטבע הבינלאומית. הבוקר נרשמו תורי ענק מחוץ לבנקים שפתחו את שעריהם לפנסיונרים בלי כרטיסי אשראי. הם יוכלו למשוך רק 120 אירו השבוע

 

 

יוון , מדינה חדלת פירעון מהבוקר (יום ד'), פתחה הבוקר כאלף סניפי בנק לטובת פנסיונרים חסרי כרטיסי אשראי המבקשים למשוך את כספם. תורי ענק נוצרו בכניסה לסניפים. כל פנסיונר רשאי למשוך עד 120 אירו השבוע. הפנסיונרים ביוון נפגעו קשות במשבר, כשרבבות לא קיבלו עד אתמול את כספי הפנסיה שלהם.  

 

מגבית ליוון באינטרנט: תרום 10€ - וקבל אוזו!

 

עוד חדשות בעולם :

"ילדות שחטף בוקו חראם הפכו לרוצחות "

ילדה ביער והציתה שריפה כדי להזעיק עזרה

 

הכספומטים ביוון נפתחו שוב אמש, אבל משיכת המזומנים מוגבלת ל-60 אירו בלבד ולכן גם לנוסעים ליוון מומלץ להצטייד מראש באירו. על פי ההערכות, בימים הקרובים עוד יהיה לבנקים ביוון כסף, אך הם יסבלו מבעייה של נזילות תוך פחות משבוע. 

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
יוון לא עמדה בתשלום 1.6 מיליארד אירו (1.8 מיליארד דולר) לקרן המטבע הבינלאומית (IMF) והיא המדינה המערבית הראשונה שלא עומדת בתשלום. המדינה האחרונה שלא עמדה בחובותיה לקרן הייתה זימבבואה ב-2001. מדינות שלא משלמות בזמן לקרן המטבע הבינלאומית לא זכאיות לקבל כספים נוספים עד שיסדירו את תשלום חובותיהן. אם יוון לא תגיע להסדרת חובותיה ל-IMF, קרן המטבע עלולה להשעות אותה מהחברות בה.

 

ראש הממשלה ליוונים: "הצביעו 'לא' להצעה האירופית"

ראש הממשלה היווני אלכסיס ציפרס קרא לקיום משאל עם ביום ראשון. היוונים יתבקשו להחליט אם הם תומכים בתוכנית החילוץ שהציעו הלווים האירופאים, שכוללת קיצוצים בתקציבים והעלאות מסים בתמורה לשארית כספי ההלוואות שנותרה בתוכנית החילוץ המקורית.

 

ציפראס מצדו מפציר בעמו להצביע "לא", ואילו ז'אן קלוד יונקר, נשיא הנציבות האירופית, הפציר ביוונים להצביע "כן". ניצחון של קולות ה"לא" - נגד התוכנית - משמעו יציאה מגוש האירו עבור יוון משום שלמדינה לא ייוותר אף סיוע פיננסי מחוצה לה. ציפראס צפוי להגיע היום או מחר לבריסל כדי לדון עם בכירים אירופיים במשבר. אמש דיווח העיתון "פייננשל טיימס" כי ראש הממשלה היווני ביקש במפתיע מגוש האירו חבילת סיוע נוספת לשנתיים בסכום של 29.1 מיליארד אירו - לאחר שבחודשים האחרונים יצא בתוקף נגד המשך הסיוע הכלכלי לארצו בתמורה לצעדי צנע כואבים.  

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה שהיא פוסלת שיחות משא ומתן נוספות עם יוון עד פרסום תוצאות משאל העם ביום ראשון.

"עד משאל העם המתוכנן, אנו לא נישא וניתן על שום דבר חדש", צוטטה מרקל בסוכנות הידיעות הגרמנית DPA.

 

אמש התאספו 22 אלף בני אדם בכיכר המרכזית של אתונה סינטגמה, מול הפרלמנט, בקריאה לממשלה היוונית לתמוך בהסכם שהציעו הנושים ולהישאר בגוש האירו. לפי הערכות מדובר בהפגנה הגדולה ביותר שהתקיימה במדינה בחמש השנים האחרונות.

 

קמפיין גיוס המונים למען יוון שעלה ברשת, קרס בשל עומס רב של תורמים לאחר שכבר גייס 230 אלף אירו. נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר אמש כי השווקים "חישבו בצורה מושלמת את הסיכונים" כתוצאה מהמצב הפיננסי ביוון. במסיבת עיתונאים שקיים בבית הלבן לרגל ביקורה של נשיאת ברזיל דילמה רוסף, אמר אובמה כי יוון מהווה דאגה בעיקר לאירופה, אך הוסיף כי זה חשוב שארה"ב תתכונן לכל תרחיש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים