המוסר החולה של צה"ל
מח"ט בנימין ספג אבנים ונחקר בעקבות התגובה. מג"ד בצנחנים תקף מבנה בעזה ונחקר בידי מצ"ח. לאורי שכטר, סמח"ט (במיל.) של חטיבת הנח"ל נמאס. טור מיוחד לערוץ 20
הסיפור התחיל כבר לפני 20 שנה, כששלחו אותי בתור מ"פ לחפש מבוקשים בתוך מסגד ביהודה ושומרון. אמרו לנו להוריד את הנעליים ע"מ לא לפגוע בכבוד המקום. תחשבו על הסיטואציה של חיילים בצה"ל הולכים יחפים לחפש מבוקש בתוך מסגד.
ומאז זה הולך מתעצם ומחמיר.
עכשיו באתר ערוץ 20
נפלו על הראש
הצליחו להשתלט לנו על התודעה ועל השכל הישר ועל המוסר. ישראל שומר מח"ט בנימין מנסה עכשיו להוכיח שהוא היה בסכנת חיים וכולנו מקווים שהוא יצליח.
הנער הערבי שיידה אבנים ניסה לרצוח את המח"ט, אבל ברגע שהוא סיים לנסות לרצוח אז זהו, אסור לפגוע בו? מוסר נכון הוא גם אם לא הצלחת לעצור את הרוצח בידיך , אתה תעצור אותו בכל מצב, גם אם אתה צריך לירות בו . על פי פקודות הצבא, אם נזרק עליך ועל חייליך בקבוק תבערה, אתה יכול לירות כל עוד הבקבוק מסכן אותך. מרגע שהושלך הבקבוק מידו של הרוצח, אתה יכול רק לתפוס אותו ואסור לך לירות בו. זו לא פקודה הגיונית.
ראיתי במו בעיני כשמצאנו את הנערים החטופים קבורים, כל המפקדים נסעו במהירות למקום. כשעבר אלוף הפיקוד עם רכבו במהירות פוצצו לו את כל החלונות חלון אחד לו נשאר לו. אני יודע, זה נשמע מטורף לגמרי, אבל זה באמת קרה.
אלוף , מפקד פיקוד מרכז, מגיע למקום שבו הרוצחים קברו שלושה בחורים תמימים . במקום שכולם יתחבאו מבושה או מפחד כולם יוצאים לרחובות וכמעט עושים לינץ באלוף.
בלי להתנצל
השבוע רצחו דאע"ש 1,700 איש בבורות הריגה. ממש כמו בשואה. אבל דאעש הם לא הבעיה , הבעיה היא מח"ט או מג"ד בצה"ל שיורים על רוצחים או לעבר מקומות שבוצע מהם רצח.צה"ל הוא הצבא המוסרי בעולם ואנחנו לא צרכים להוכיח את זה לאף אחד. מצד שני אנחנו צרכים להיות נחושים וחדים ,בשכונה שבה אנחנו חיים, ולפגוע בכל הרוצה לפגוע בנו בלי להתנצל.
