שתף קטע נבחר

בוכים בכותל: אבל בן אלפיים שנה

קריאת "איכה", אמירת קינות ואבל של אלפיים שנה: מאז שנת 70 לספירה מציין העם היהודי את האבל על חורבן בתי המקדש, ורבבות יגיעו לכותל ביממה הקרובה: "זה סמל החורבן. כאן אני הרבה יותר קרוב לאבל". במערת המכפלה: עימותים באמצע קריאת "איכה", ובתל אביב: מתאבלים ביחד בכיכר רבין

 
רבבות אנשים בכותל, עימותים במערת המכפלה - ומתאבלים יחד גם בכיכר רבין בתל אביב: לפני כ-2,000 שנה נחרב בית המקדש השני - והעם היהודי הוגלה מארצו. המוות, ההרס והחורבן מצוינים מדי שנה בתשעה באב, שלא פחות מהעלאת המקדש באש - מסמל את קץ ממלכת היהודים בארץ ישראל, עד לימינו.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

 

רבבות אנשים זרמו במהלך הלילה (מוצאי השבת) ןמגיעים אף היום (א') להתפלל בכותל המערבי - קיר התמך שהוא השריד האחרון מבית המקדש השני. מול הכותל קוראים המתפללים את מגילת איכה, ומוסיפים קינות שנכתבו בעקבות החורבן. מאחר שלימוד תורה נחשב לעניין משמח - לא עושים זאת בתשעה באב.

 

"הכותל המערבי הוא המקום שמסמל את החורבן", אמר ל-ynet רב הכותל והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ'. "זהו שריד לבית המקדש. אנחנו כאן מתאבלים על מה שנחרב, ומתפללים שייבנה בית המקדש השלישי במהרה בימינו. האבל כאן מסמל את האמונה והתקווה שלנו שיום יבוא – ונזכה לבניין".

 

לאורך תשעה באב - שידור חי מהכותל

על-פי המנהג, בשל האבל, יושבים המתפללים על כיסאות נמוכים או על הרצפה - וישנם אף שישנים כך. בבתי הכנסת נהוג לקרוא את המגילה באור חלש, או אפילו לאור נרות. תשעה באב נחשב לצום הקשה בשנה בשל העובדה שהוא מתחיל כבר בלילה, ותנאי מזג האוויר הקייצי.

 

 

בשל העובדה שהתאריך ט' באב חל השנה ביום השבת, נדחה הצום ליום ליום ראשון (החל ממוצאי השבת), שכן בשבת לא חלים דיני אבלות.

 

המונים בכותל לאורך כל הלילה והיום (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
המונים בכותל לאורך כל הלילה והיום(צילום: אלי מנדלבאום)

על הרצפה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
על הרצפה(צילום: אלי מנדלבאום)

 

אלה זמני יציאת הצום היום (א'):

ירושלים: 20:09 תל אביב: 20:12 חיפה: 20:13 צפת: 20:11 אילת: 20:05

 

מערת המכפלה: המואזין כרז - והקריאה הפסיקה 

גם במערת המכפלה שבחברון התכנסו אמש (מוצאי השבת) לקריאת מגילת איכה, שהסתיימה בעימותים: כוחות משטרה גדולים פרוסים כעת בסביבות מערת המכפלה ובשכונת אברהם אבינו, לאחר עימות בין המתיישבים במקום לפלסטינים שניסו, לטענת תושבי היישוב היהודי בחברון, לפגוע בקריאת מגילת "איכה".

 

 

לדבריהם, הגביר המואזין את הרמקול במזיד בכדי לפגוע בקריאה, והמגילה הופסקה למשך עשר דקות. בתגובה, העבירו המתיישבים את קריאת המגילה לדלת המאזין בכדי לחסום את היציאה שלו. לדברי נוכחים במקום, לאחר עימות עם המשטרה והפעלת אלימות רבה כולל גז פלפל על תושבים, ונסיונות מעצר של יהודים - הוברח המואזין החוצה.

 

ממנהלת מערת המכפלה נמסר כי "בעיצומה של קריאת מגילת איכה במערת המכפלה, החל המואזין לכרוז ולהפריע לתפילה במקום. הקריאה נעצרה והתפתח עימות עם המתפללים שהסתיים כעת".

 

תל אביב: מתאבלים ביחד בכיכר רבין

מחברים קצוות: תנועות הנוער "בני עקיבא" ו"הנוער העובד והלומד" התכנסו אתמול בערב ללימוד משותף - "משבר ותיקון", בכיכר רבין שבתל אביב. לאחר קריאה משותפת של מגילת "איכה", באוהל שהוקם במקום - הם דנו בפאנלים על שנאה חינם, ההתנתקות - ואתגרים של חיים ביחד בישראל 2015.

 

 (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

גוש עציון: קוראים "איכה" בהרודיון

באתר ההיסטורי ההרודיון שבגוש עציון התכנסו מאות לקריאת מגילת "איכה". במקום נכח גם שר הקליטה, זאב אלקין ("הליכוד") המתגורר בגוש עציון.

 

 (צילום: מוא"ז גוש עציון) (צילום: מוא
(צילום: מוא"ז גוש עציון)

 (צילום: מוא"ז גוש עציון) (צילום: מוא
(צילום: מוא"ז גוש עציון)

 

 

 

 


פורסם לראשונה 25/07/2015 21:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אבלים בכותל
צילום: AP
צילום: נועם מושקוביץ
הכותל - סמל החורבן. הרב שמואל רבינוביץ'
צילום: נועם מושקוביץ
צילום:  מוטי קמחי
על הרצפה - בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים