שתף קטע נבחר

הטיפול החדשני שהציל את הרגל של תמיר מכריתה

הרופאים אמרו לתמיר הלשטוק, חולה סוכרת בן 59, כי אם לא יעבור כריתת רגל - חייו בסכנה. הלשטוק סירב לקבל את רוע הגזירה ובחר לעבור טיפול פרטי חדשני, מחוץ לסל הבריאות. היום, כשהוא עומד על שתי רגליו, הוא אומר "המטרה שלי שכמה שיותר אנשים, ייחשפו לטיפול המדהים הזה"

תמיר הלשטוק, חולה סוכרת בן 59, נפצע בפברואר האחרון ברגלו השמאלית. כמו רובנו, הוא לא ייחס חשיבות לפצע הקטן, חבש אותו והמשיך בשגרת חייו. לאחר מספר ימים בהם התנפח הפצע, הפנה אותו רופא המשפחה לבית החולים, שם הודיעו לו כי עליו לעבור כריתה מהברך ומטה.

 

קראו עוד על סוכרת:

חדשני: הטיפול שמנע קטיעת רגל בחולת סוכרת

תחקיר: האם בישראל ממהרים לכרות איברים?

מדריך לחולי סוכרת: כל הזכויות הרפואיות והכלכליות

 

האבחנה הייתה חד משמעית, וככל שעבר הזמן, הסבירו לו הרופאים כי חייו בסכנה. הלשטוק התקשה לקבל את הגזירה. למזלו, חיפוש מהיר של בנו בגוגל, העלה את המרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית. מנהל המרפאה פרופ' יוסף סטראזשינסקי הגיע לבית החולים, בדק את הלשטוק ואמר לו שיש פיתרון נוסף.

 

הלשטוק לא היסס, עזב את בית החולים והגיע לטיפול במרפאה הפרטית הממוקמת ברעננה. כעבור חודשיים בלבד הוא שב לתפקוד מלא, והרגל – היא לא נכרתה.

 

טיפול בגז אוזן. קרוב ל-80% הצלחה ()
טיפול בגז אוזן. קרוב ל-80% הצלחה

 

"רופאי בית החולים מכוונים לכריתה"

הלשטוק לא לבד. רובם המוחלט של המטופלים שמגיעים למרפאה עושים זאת לאחר שהרופאים בבתי החולים הבהירו להם שהפיתרון היחיד לטיפול בכף הרגל הסוכרתית הוא כריתה.

 

"אני הרגשתי שהרופאים בבית החולים ממש מכוונים לכריתה מהברך ומטה. הם כבר קבעו תור לניתוח", אומר הלשטוק, "אמרתי להם שזה לא יקרה ושאני רוצה לקבל חוות דעת נוספת, ומהרגע הזה הם החלו במסע איומים דרך המשפחה שלי, כאשר הם מבהירים להם שאם לא אעשה את הכריתה, אני עלול למות".

 

כשפרופ' סטראזשינסקי הגיע לבית החולים הוא אמר להלשטוק שהסיכוי להציל את רגלו עומד על 80 אחוז. "אם לצורך העניין הוא היה בחו"ל באותו רגע, או שלא הייתה לו אפשרות להגיע, הייתי היום בלי רגל", אומר בהתרגשות הלשטוק.

 

במרכז הוסקולרי ברעננה, מרפאה פרטית שמתמחה בטיפול ברגל סוכרתית, משתמש פרופ' סטראזשינסקי באנטיביוטיקה דרך עירוי, משחות מיוחדות, תרופות שמרחיבות כלי דם, וטיפולים בחמצן ובאוזון – כל אלה אינם נמצאים בסל הבריאות.

 

לא בודקים אילו תרופות בסל, אלא מה המטפל צריך

"בארץ ישנם 20 - 25 אחוזי הצלחה בטיפולים בפצעים סוכרתיים, אצלנו במרפאה יש קרוב ל-80 אחוזי הצלחה", מסביר פרופ' סטראזשינסקי, "אנחנו לא בודקים אילו תרופות נמצאות בסל הבריאות, אנחנו בודקים מה המטופל צריך".

 

כאן כמובן נכנס לתמונה העניין הכלכלי. מפאת העובדה שמדובר במרפאה פרטית ובתרופות שאינן בסל הבריאות, עלות הטיפול מגיעה לאלפי ועשרות אלפי שקלים. המטופלים מוכנים לשלם.

 

"מה זה עשרת אלפים שקל אל מול רגל?", שואל הלשטוק, "אני טופלתי פה במשך חודשיים והיום אין זכר לפצע, אני הולך על שתי רגליי וחזרתי לתפקוד מלא, רק המחשבה שהייתי עלול להיות היום ללא רגל, מצמררת אותי. הטיפול שאנחנו מקבלים פה הוא טיפול קונבנציונאלי לחלוטין, והמטרה שלי היא שכמה שיותר אנשים יחשפו למקום המדהים הזה. מספיק שנציל רגל אחת".

 

המרכז הוסקולרי קיים משנת 2005 עובדים בו כעשרה אנשי צוות, ועד היום טופלו בו אלפים. המטופלים מגיעים למרפאה מכל רחבי הארץ בין היתר מטבריה, נהריה, חיפה ואילת. כעת מתכנן פרופסור סטראזשינסקי לפתוח שתי מרפאות נוספות, אחת בצפון הארץ ואחת בדרום.

 

"ישנם סיפורי הצלחה רבים של טיפול בפצעי סוכרת קשים, גם במצב מתקדם", מסכם פרופ' סטראזשינסקי, "ככל שהטיפול נעשה בשלב מוקדם יותר, כך סיכויי ההצלחה גבוהים יותר. בזכות השילוב של הטכנולוגיה והטיפול המסור של הצוות שלנו, אפשרנו למטופלים רבים שכבר הורו להם בבית החולים על כריתת גפיים - לעמוד על שתי רגליים בריאות".

 

המרכז הוסקולרי לטיפול ברגל סוכרתית

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמיר הלשטוק עומד על שתי רגליו. "מה זה 10,000 שקלים מול רגל?"
פרופ' יוסף סטראזשינסקי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים