שתף קטע נבחר
 

4 חברות ישראליות בין 100 יצרניות הנשק הגדולות בעולם

המגזין דיפנס ניוז האמריקני דירג את אלביט מערכות במקום ה-29 ברשימת 100 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם בשנת 2015. עוד ברשימה: התעשייה האווירית, רפאל ותע"ש. במקום הראשון: לוקהיד מרטין האמריקנית

ארבע חברות ישראליות מדורגות ברשימת 100 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם בשנת 2015, שמפרסם השבועון הביטחוני האמריקני "דיפנס ניוז". מדובר בדירוג שנתי המתפרסם מאז 1991.

 

אוקראינה עלולה לפשוט רגל: סיכון לייצואנים?

הדרמה בסין: יצואני ישראל צריכים לדאוג?

הייצוא להודו הוכפל ל-370 מיליון דולר

 

במקום הראשון ברשימה מדורגת לוקהיד מרטין האמריקנית, במקום השני בואינג האמריקנית ובמקום השלישי BAE Systems הבריטית.

 

 

חברת אלביט מערכות הישראלית מדורגת במקום ה-29, התעשייה האווירית במקום ה-32, במקום ה-45 מדורגת חברת רפאל, ובמקום ה-99 – תעש.

 

פערי ההכנסות בין החברות המופיעות ברשימה גדולים מאד. כך למשל, חברת לוקהיד מרטין רשמה בשנה שעבר הכנסות של כ-45 מיליארד דולר, בעוד שאלביט מערכות רשמה הכנסות של 2.9 מיליארד דולר.

 

היקף הסחר העולמי המדווח ב-2014 עמד על 64 מיליארד דולר. נתון זה אינו כולל סחר לא מדווח עם איראן וסין.

 

השוק הרלוונטי עבור היצואניות הישראליות עומד על כ-9 מיליארד דולר. זאת, כיוון שבין 10 יבואניות הנשק הגדולות נמצאות מדינות האסורות ליצוא עבור ישראל כמו פקיסטן וסעודיה. כמו כן, ישראל אינה מייצרת מטוסים וצוללות. בשנת 2014 מיצתה ישראל חצי מפוטנציאל היצוא העולמי שלה – העומד כאמור על 9 מיליארד.

 

לפי הדיפנס ניוז, בשנת 2014 תעשיית הנשק הגלובלית רשמה ירידה בהכנסות, אולם החברות התמודדו עם המגמה באמצעות מיזוגים ורכישות. לוקהיד מרטין רשמה ירידה של 0.9% בהכנסותיה מתחום הביטחון (המהוות 88% מהכנסותיה הכלליות). בקרב הישראליות, אלביט מערכות רשמה עליה של כ-1.1% בהכנסותיה מתחום הביטחון לעומת 2013, התעשייה האווירית רשמה עליה של כ-5%, רפאל רשמה ירידה של 7%, ותעש רשמה ירידה של 15%.

 

לדירוג המלא: http://people.defensenews.com/top-100/

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים