שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס

עונשו של שליסל קוצר בעליון: "נורמטיבי עד הדקירות"

אחרי מסע הדקירות במצעד הגאווה ב-2005, נידון ישי שליסל ל-12 שנות מאסר. "באתי לרצוח בשליחות השם, לא תיתכן כזאת תועבה בארץ", אמר אז - אבל העליון המתיק את העונש ושליסל שוחרר לפני 3 שבועות, ודקר שוב במצעד

 

 

 

שליסל בעת ערעורו ב-2007, והיום (צילום: אלכס קולומויסקי, עמית קוטלר) (צילום: אלכס קולומויסקי, עמית קוטלר)
שליסל בעת ערעורו ב-2007, והיום(צילום: אלכס קולומויסקי, עמית קוטלר)

ישי שליסל, החרדי שדקר היום (ה') שוב במצעד הגאווה, לא היה אמור להיות חופשי, אם העונש שהטיל עליו בית המשפט המחוזי ב-2006 היה נותר על כנו. אז, לאחר שדקר שלושה צועדים במצעד בירושלים ב-2005, הוא נידון ל-12 שנות מאסר בפועל, אבל אחרי שערער לבית המשפט העליון הומתק עונשו וקוצר לעשר שנים. שלושה שבועות אחרי השחרור, הוא שוב דקר במצעד הגאווה ופצע שישה בני אדם, מהם אישה באורח אנוש וגבר באורח קל.

 

לעיון בהחלטת העליון - לחצו כאן  

 

"באתי לרצוח בשליחות השם. לא תיתכן כזאת תועבה בארץ", צוטט שליסל בכתב האישום שהוגש נגדו ב-2005, שבעקבותיו גזר עליו בית המשפט המחוזי 12 שנים בכלא ופיצויים למתלוננים בסך 280 אלף שקל. טענתו של שליסל, בעת שהגיש ערעור על גזר הדין לבית המשפט העליון ב-2007, הייתה שהוא "פעל כאוטומט בשל 'קול' שקרא לו להפסיק את המצעד אשר נתפס בעיניו כתועבה. הוא אינו זוכר דבר מאירועי האלימות", אמרו סניגוריו בערעור. בית המשפט העליון לא קיבל טענה זו, אבל עם זאת הפחית כאמור את עונשו.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

מצעד הגאווה בירושלים ורגעי ההלם אחרי הדקירה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מצעד הגאווה בירושלים ורגעי ההלם אחרי הדקירה(צילום: רויטרס)

שוטר אוסף ממצאים בזירת הדקירה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שוטר אוסף ממצאים בזירת הדקירה(צילום: AFP)

העליון קבע בערעור כי לפי חוות דעת מומחים שליסל היה אחראי למעשיו ואין עדות למצב פסיכוטי או למחלת נפש. בית המשפט אף קיבל את עדותו של השוטר, לו אמר שליסל מיד לאחר האירוע כי בא לרצוח בשליחות האל. עם זאת, הוא המתיק את העונש כי קבע שבעניינה של ליגל טרזי, אחת מתוך השלושה שנדקרו על ידי שליסל במצעד ,כי "אין ביטחון שהתקיים בשליסל היסוד הנפשי של מחשבה פלילית, ולכן נכון להרשיעו בעבירה פחותה של רשלנות".

 

"נקודות הזכות העומדות למערער מעטות הן ועיקרן העובדה שניהל אורח חיים נורמטיבי עד לאירועים הנדונים", נכתב בהחלטת השופטים מרים נאור, אליקים רובינשטיין ויוסף אלון. עם זאת, הבהירו השופטים כי העבירות בוצעו על רקע אידיאולוגי ומתוך רצון לפגוע בערכי היסוד החברתיים של חופש הבעת הדעה וזכות ההתקהלות והתהלוכה, וכי יש צורך להגיב במלוא התקיפות כנגד מי שכופים את דעותיהם על כלל הציבור באמצעות אלימות.

 

שופטי העליון אף השאירו על כנה את פסיקת שופטי המחוזי צבי סגל, יורם נועם ורפאל כרמל, לפיה שליסל היה "ממוקד מטרה" - הדגל והאוחז בו - כשפגע באדם רוסו, נושא הדגל במצעד. לכן הורשע שליסל בניסיון רצח רוסו ובעבירה של חבלה בכוונה מחמירה בפצוע נוסף. המחוזי הרשיע אותו בעבירה של פציעה בנסיבות מחמירות בטרזי, אך כאמור העליון שינה זאת והרשיע אותו רק ברשלנות, מה שהוביל לקיצור העונש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
הרגע שבו נעצר
צילום: gettyimages
מומלצים