שתף קטע נבחר

שרב כבד ואבק: איך תשמרו על המזגן בקיץ

מה צריך לדעת כשגרים ליד אתר בנייה ועומס החום בלתי נסבל, למה תהליך של שטיפת פילטרים שאורך כמה דקות יכול למנוע את מרבית התקלות במזגן והאם ניתן לשטוף את היחידה החיצונית של המזגן? המקצוענים עם הטיפים שישמרו לכם על המזגן

האבק שילווה את החפירות לרכבת הקלה, מהווה סיכון למזגנים בבתים הנמצאים בסמוך לתוואי העבודות. כדי שלא לנשום אבק, וכדי שהמזגן לא ייסתם חשוב להקפיד במיוחד על כללי תחזוקה מחמירים יותר, ולהקפיד על חלונות סגורים בשעות העבודה.

 

עוד בנושא:

מזגנים וחשבונות חשמל: איך לקרר ולחסוך

מחירון טכנאי מזגנים

ריח רע מהמזגן? אפשר לטפל בזה

 

"בתקופה של עבודות חפירה ישנו הרבה אבק באוויר", מסביר ערן קוממי מטכנוכל מיזוג אוויר - תיקונים. "לכן, בתים הסמוכים לתוואי החפירות של הרכבת הקלה או בתים

 הסמוכים לאזורי בנייה, צריכים להקפיד מאוד על סגירת החלונות בשעות העבודה ועל תחזוקה משמעותית יותר של המזגנים בבית. הדבר הכי חשוב הוא שלא יחדור אבק ליחידה הפנימית של המזגן. לשם כך, חשוב להקפיד על סגירת החלונות בבית".

 

קוממי מוסיף: "מי שמשאיר חלונות פתוחים במהלך ביצוע עבודות השיפוץ, יכול לגרום למזגן להיסתם". איך בכל זאת ניתן ליהנות מתחלופת אוויר בבית? קוממי: "במזגן יש כפתור שהוא עם ציור של 'משולש'. זהו כפתור שמכוון את המזגן למצב של 'סירוקלציה', וזה גורם להיכנס אוויר מבחוץ אל תוך הבית מבלי לפגוע במזגן. ממש כמו שיש אופציה כזו במזגן של רכב".

 

כיוון שהאופציה הזו לא קיימת בכל המזגנים, למרות שהיא קיימת לעתים בשלט, כדאי לוודא מול החברה המייצרת האם הפונקציה הזו קיימת.

 

 

 

ומה לגבי היחידה החיצונית של המזגן? בחורף מי הגשם שוטפים את היחידה החיצונית. בקיץ, ניתן לעשות זאת בזהירות באופן עצמאי. "אם מדובר באזור שמקבל הרבה אבק בעקבות עבודות בנייה, יש צורך לשטוף את היחידה החיצונית על-ידי התזת מים", אומר חנן בן מטכנאים - שירות תיקונים ומזהיר כי ניקוי לא נכון עלול לגרום לפגיעה. "חשוב מאוד להקפיד על כך שהמזגן יהיה מנותק מהחשמל, ולהימנע ממגע מים באזור החשמל. ברגע שעושים זאת רואים את המים המלוכלכים יורדים מהמזגן. במצב רגיל יש צורך לשטוף את צלעות המזגן אחת לארבע שנים בערך, אבל במקרה של אזור שבו מתבצעות עבודות וכמות האבק גדולה, ניתן לעשות זאת בזהירות פעם בחודש".

 

קוממי: "ניתן לדעת איפה האזור של החשמל ביחידה החיצונית במקום שאליו נכנס כבל החשמל. בעת גשמים אין בעיה עם יחידת החשמל כי הגשם הוא מלמעלה, אבל ברגע ששופכים מים מהצד צריך מאוד להיזהר ממגע מים באזור החשמל".

 

מי שמפחד לשפוך בעצמו מים על היחידה החיצונית יכול להיעזר בבעל מקצוע, ובאותה הזדמנות לדאוג גם לניקוי יסודי פנימי של היחידה הפנימית. קוממי: "הניקוי מתבצע באמצעות גרניק (כמו מכשיר לשטיפת מכוניות בלחץ מים)".

 

האם יש צורך לנקות גם את הצנרת של המזגן? קוממי: "לא, מפני שזוהי מערכת סגורה. הניקוי הפנימי הוא של היחידה הפנימית. מפרקים את כל הפלסטיקה העדינה של המזגן ומבצעים שטיפה יסודית של החלקים הפנימיים".

 

כל כמה זמן מומלץ לבצע את הניקוי היסודי? קוממי: "אין

 תקופה קבועה, וזה משתנה בהתאם לאזור ובהתאם לכמות השימוש במזגן וההקפדה על ניקיון הפילטרים. בדירות שכורות שבהם לא מקפידים תמיד על תחזוקת הפילטרים ניתן לעשות ניקוי יסודי אחת לשנתיים".

 

כמה זה עולה? העלות הממוצעת של ניקוי יסודי של החלק הפנימי של המזגן יעלה כ-350 שקל עבור מזגן קטן (1-1.5 כוח סוס), וניקוי למזגן מיני-מרכזי יכול לעלות 500-600 שקל.

 

תחזוקה מונעת תקלות 

"בעיות רבות במזגן ניתן למנוע שימוש נכון במזגן ומעט עבודת תחזוקה", אומרים במוקד השירות של המקצוענים, "הפילטרים הם מסננים שנשלפים בקלות, וניתן להוציא אותם באופן עצמאי. כל שיש לעשות הוא להרים את המכסה החזיתי של המזגן העילי ולשלוף אותם.

 לאחר שטיפתם תחת מים זורמים חשוב להקפיד על ייבוש מלא שלהם, כדי שלא ייווצר עובש בתוך המזגן לאחר החזרתם. אם מדובר במזגן מיני מרכזי, הפילטרים נמצאים מאחורי הרשת, שגם היא מתפרקת בקלות יחסית".

 

כל כמה זמן כדאי לנקות אותם? "באזורים הסמוכים לאתר בנייה, אזור שיפוצים או חפירות משמעותיות כדאי מאוד לנקות את הפילטרים אפילו אחת לשבוע", מציע קוממי. "ברגע שהפילטרים נקיים מרבית התקלות נמנעות, והאוויר שאנחנו נושמים הוא יותר נקי. אם הפילטר סתום המזגן מתחיל לינוק את הלכלוך מהפילטר וסותם את הסוללה של המזגן, ואז הפתרון הוא שטיפה בלחץ מים".

 

מחפשים טכנאי מזגנים מומלץ? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים