שתף קטע נבחר

הנפט שוב צונח: סין מדרדרת את מחיר החבית

הירידה במחיר הנפט משפיעה על המסחר בשווקים הגלובליים יותר מהבורסה היוונית שנפתחה השבוע. מחירה של חבית נפט ממשיך לאבד גובה ונסחר מתחת ל-50 דולר לחבית. החברות הסיניות שפרסמו השבוע דוחות כספיים הראו עד כמה לא טוב מצבה הכלכלי של צרכנית הנפט הגדולה

גם השבוע המשיכה המגמה השלילית במחיר הנפט והוא ממשיך להיסחר היום (ד') ברמה של מתחת ל-50 דולר לחבית. מחירה של חבית נפט מסוג WTI (סוג הנפט הנסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק) עומד על כ-45.93 דולר. נפט מסוג ברנט (הנסחר באירופה) נסחר במחיר של 50.29 דולר לחבית. האם המחיר ימשיך לצלול?

 

לכתבות נוספות בנושא:

 

שילוב של אירועים גלובליים הובילו לירידה חדה במחיר הנפט ברבעון הנוכחי, מדובר בירידה של כ-21% על רקע עודף מלאים בשוק, ירידה ברמת הביקושים לנפט מצד סין ותחזיות להמשך הצפה של השוק בהיצע בעקבות הסכם הגרעין בין ארצות המערב לאיראן. לצד אירועים אלה, גם התחזקות הדולר תרמה את חלקה להמשך ירידה במחירה של חבית נפט.

 

צניחה ל-30 דולר לחבית?

אמש נרשמה התאוששות קלה בלבד במחיר הנפט שעלה של כ-0.5% בעקבות פרסום נתון המלאים שפורסם בארה"ב. על פי הדוח שפורסם, בשבוע שעבר נרשמה ירידה של 2.4 מיליון חביות נפט בארה"ב.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

למרות ההתאוששות הקלה במחיר הנפט, תחזיות הכלכלנים בשוק הן להמשך ירידה במחיר הזהב השחור. הערכות אלה מתחזקות כאשר בשוק אין כל אינדיקציה לכך שבארגון אופ"ק יקבלו החלטה לשנות את המדיניות ולהתערב במחיר הנפט, אלא ימשיכו להותיר לכוחות השוק לקבוע את מחירו.

 

הערכה פסימית במיוחד באשר לכיוונו של מחיר הנפט מתייחסת לאפשרות של צלילה קיצונית לעבר רמה של 30 דולר לחבית. על פי אנליסטים בשוק, התרחיש בו הנפט נוגע ב-30 דולר לחבית הוא בהחלט אפשרי בחודשים הקרובים, גם אם לתקופה קצרה בלבד.

 

סין מכה בביקוש

בינתיים, הכלכלה הסינית שמגלה סימני חולשה משפיעה במיוחד על מחיר החבית. "המגמה השלילית במחיר הנפט היא בהשפעת החשש מהאטה חזקה מהצפוי בסין" , מציין האנליסט אוהד חיים מלאומי שוקי הון. עוד מציין חיים כי ההאטה בצמיחה הסינית באה לידי ביטוי בדוחות הכספיים של חברות בינלאומיות שחשופות לשוק הסיני. אותן חברות ספגו פגיעה במכירות וברווחים, כך עולה מהדוחות שפרסמו החברות. "משתקפת מהדוחות הכספיים תמונה לא מעודדת על הכלכלה הסינית וכנראה שהמשבר חמור ממה שעולה מהנתונים הרשמיים", מעריך חיים.

 

המדינות המייצאות נפט, שחלק נכבד מהכנסותיהן תלוי בנפט, חוששות מאוד מהמגמה השלילית המסתמנת והחרדה היא שהנפט ימשיך לצנוח. החשש מירידות נוספות במחיר הנפט מוביל חלק מהמדינות היצואניות לנקוט בצעדי גידור.

 

חיים מלאומי שוקי הון מסביר כי צעדי גידור הם הדרך להבטיח יציבות בתזרים המזומנים וההכנסות כאשר הסחורות (כמו הנפט) חשופות לתנודתיות גבוהה של השווקים. מקסיקו החלה תוכנית גידור שנתית שמטרתה לנעול את מחירי הנפט הנוכחיים לשנה הקרובה ועל פי הערכות מדובר בתוכנית הגידור הממשלתית הגדולה בתעשייה.

 

"בשנים קודמות ממשלת מקסיקו ביצעה גידור על כ-200 מיליון חביות, המהוות כ-50% מהכמות המיוצאת מהמדינה", מציין חיים. "הגידור הוא למעשה ביטוח שיש לו עלות, אך הוא מגן על היצרן או על הצרכן מפני תנודתיות חריפה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים