תום מעיין חתם לשנתיים בבני הרצליה
הרכז שהיה אמור להיות מושאל לקבוצתו של מיקי גורקה הפועל ירושלים, שוחרר בסופו של דבר מהאלופה ויעביר את שתי העונות הקרובות באולם היובל
מעיין לא זכה לקרדיט רב בשנה וחצי שלו בעיר הבירה ובעונה החולפת שותף רק בארבע דקות בממוצע למשחק. במקביל, שיחק במסגרת הכרטיס הכפול באליצור רמלה (6.3 נקודות ב-22.7 דקות).
את תחילת דרכו עשה הרכז הישראלי במחלקת הנוער של הפועל גליל עליון, עמה זכה באליפות המדינה ובליגת התיכונים. לאחר מכן עבר לאקדמיה של גראן קנאריה הספרדית,
אך קרע את הרצועה בברכו.
בהמשך זכה למלגה במכללת סיטון הול, שיחק בשורותיה עונה וחצי, אולם אז נקרא על ידי שלטונות הצבא לשוב לישראל בסאגה שאפילו הגיעה עד לשער של הניו יורק טיימס בזמנו. בסופו של דבר, מעיין שב לישראל וחתם בירושלים על חוזה ארוך טווח.
בהרצליה, מעיין אמור לשמש כרכז המחליף של מורן רוט. הסגל של מיקי גורקה כולל כרגע את אבירם זליקוביץ', סטפן דניס, דני רובין, כארם משערו, ג'מאר סמואלס, רוט ומעיין. הקבוצה מחפשת לצרף סנטר זר אחרי עזיבתו של ג'וליאן רייט.
