שתף קטע נבחר

המירוץ לצמרת של הילד הכישרוני מהודו

סונדאר פיצ'אי גדל בבית שחובר לטלפון רק כשהיה בן 12. כבר כשהיה נער הוא הצטיין בלימודיו והיה גם קפטן נבחרת הקריקט של בית ספרו. הוא קיבל מלגת לימודים בסטנפורד, אך אביו נאלץ לעבוד יותר משנה כדי לממן את הכרטיס. ב-2004 הצטרף לגוגל והפך לסיפור הצלחה. הלילה הוא מונה למנכ"ל החברה

הכירו את האיש החדש שעומד בראש גוגל: סונדאר פיצ'אי, שגדל בדירת שני חדרים בדרום הודו ולא יכול היה להרשות לעצמו לקנות תיק ללימודיו כשקיבל מלגת לימודים בארצות-הברית, הפך הלילה (יום ג') למנכ"ל החדש של גוגל. פיצ'אי היה בעבר אחראי על כמה פרויקטים מרכזיים בחברת הענק, שתהיה מעתה חברת בת של "אלפבית".

 

ענקית החיפוש גוגל הדהימה הלילה כשהודיעה כי היא משנה במהלך דרמטי את המבנה התפעולי הכללי שלה ומקימה חברת גג חדשה שתכונה "אלפבית". בעקבות "מהפכת גוגל", החברה החדשה תכלול את עסקי החיפוש לצד יחידות אחרות השייכות למשפחה, בהן יוטיוב, אנדרואיד וגוגל מפות.

 

 

פיצ'אי נולד בשנת 1972 בטאמיל נאדו, מדינה בדרום הודו הנמצאת לא רחוק מסרי לנקה. אביו היה מהנדס אלקטרוניקה והמשפחה התגוררה בדירה בת שני חדרים. כבר בילדותו התעניין פיצ'אי בעבודה של אביו, שהביא כמה מכשירים אלקטרונים לביתו.

 

רק בשנת 1984 חובר בית משפחתו של מנכ"ל גוגל החדש לרשת הטלפון. בשלב זה התגלתה יכולת הזיכרון המדהימה שלו. בראיון שנתן לבלומברג הוא סיפר כי כל מספר שחייג נחקק בזיכרונו. בהמשך היכולת הזו עזרה לו לא מעט בעבודתו.

 

אבל הנער ההודי לא התעניין רק בטכנולוגיה. בבית הספר התיכון הוא היה קפטן נבחרת הקריקט, אותה הוביל לגמר בתי הספר במדינת טאמיל נאדו, שבה מתגוררים למעלה מ-70 מיליון בני-אדם. בזכות ההישגים שלו בבית הספר הוא קיבל מלגת לימודים ללימודי הנדסה במוסד ללימודים טכנולוגים במולדתו. המרצים שלו אמרו כי הוא מנומס וגם צייתן.

 

סונדאר פיצ'אי. 11 שנים בחברה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סונדאר פיצ'אי. 11 שנים בחברה(צילום: AFP)

 

בהמשך קיבל פיצ'אי מלגת לימודים באוניברסיטת סטנפורד שבארצות-הברית. כרטיס הטיסה לסן פרנסיסקו עלה לאביו יותר מהמשכורת השנתית אותה הוא הרוויח אז.

 

כמו מייסדי גוגל, גם פיצ'אי לא השלים את לימודיו במסלול הדוקטורט בסטנפורד והוא עבד כמהנדס בחברה בסנטה קלרה, לאחר מכן עבר לחוף המזרחי והשלים את לימודי התואר השני שלו. לגוגל הוא הגיע ב-1 באפריל 2004, היום שבו הושק שירות הדואר האלקטרוני gmail.

 

ב-11 השנים האחרונות בחברת הענק הוא התקדם מתפקיד של מנהל מוצר פשוט. בין היתר הוא היה שותף בפיתוח הדפדפן גוגל כרום. למרות הפסימיות של מנכ"ל החברה דאז, אריק שמידט, שחשב שמדובר בפרויקט מיותר, הדפדפן הפך להצלחה והוא המוביל ברוב מדינות העולם. באופן אירוני, דווקא בהודו גוגל כרום עדיין לא מוביל.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

בשנת 2010 ניסו בטוויטר לפתות את פיצ'אי לעבור אליהם והציעו לו תפקיד בכיר בחברה. גוגל לא ויתרה על הכישרון, ועל-פי הדיווחים הוא קיבל בין 10 ל-50 מיליון דולר כדי להישאר בחברת הענק, סכום עתק לאיש שלא יכול היה להרשות לעצמו לרכוש תיק גב ב-60 דולר כשהגיע לארצות-הברית.

 

שלוש שנים מאוחר יותר הוא קודם והפך לאחראי על פרויקט אנדרואיד במקומו של אנדי רובין. גם בתפקיד הזה הוא לא אכזב והפך לסגן נשיא בחברה. על-פי שמועות בעמק הסיליקון, פיצ'אי קיבל את התפקיד הבכיר כדי שלא יעזוב לחברה מתחרה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  

המהפך של גוגל 

אחד ממייסדי גוגל והמנכ"ל הנוכחי לארי פייג' הודיע הלילה בבלוג שלו כי הוא יהפוך מעתה למנכ"ל אלפבית. מייסד נוסף, סרגיי ברין, ישמש כנשיא אלפבית. סגן הנשיא סונדאר פיצ'אי ימונה למנכ"ל גוגל. "אלפבית תחליף את גוגל כחברה הנסחרת בבורסה וכל מניות גוגל יועברו אוטומטית לאלפבית, עם כל הזכויות הנלוות. המבנה החדש יאפשר לנו להתמקד בהזדמנויות המדהימות שיש בגוגל", כתב פייג' בבלוג.

 

אלפבית תהיה חברת האם, ובין היתר תהיה אחראית על היוזמות החדשות שגוגל החלה בהן בתקופה האחרונה. בהודעה לתקשורת ששלח פייג' הוא שיבח את פינצ'אי, שיקודם כחלק מהמהלך, אחד החשובים ביותר בשוק בשנים האחרונות. "ברור לנו ולדירקטוריון כי הגיע הזמן שסונדאר יהיה מנכ"ל גוגל. אני מרגיש בר מזל שאדם כה כשרוני יהיה האחראי על גוגל המתכווצת מעט, והדבר יאפשר לי זמן פנוי להגשים את החלומות שלנו".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

באתר הכלכלי "ביזנס אינסיידר" הסבירו את ההיגיון מאחורי מהפכת גוגל. "החברה לקחה בשנים האחרונות יותר ויותר הימורים גדולים, שביניהם לבין המטרה המקורית של החברה כארגון המידע העולמי יש מעט מאוד".

 

הם ציינו כי לדוגמה, ביולי 2013, גוגל הודיעה על תוכניות להקמת חברה שמטרתה להיאבק בהזדקנות ולהציל ממוות - למעשה, השקעה בחיי נצח. אותה חברה, קליקו, הייתה אמורה לפעול כישות נפרדת.

 כעת תהיה קליקו חברת בת של אלפבית, בדיוק כמו גוגל. ככל הנראה, גם אנדרואיד ויוטיוב יהיו בסופו של דבר חטיבות נפרדות בתוך אלפבית. בינתיים, החברות הללו יהיו חלק מגוגל.

 

בפוסט שפרסם פייג' בבלוג שלו הוא כתב: "כפי שסרגיי ואני כתבנו במכתב ההקמה של גוגל לפני 11 שנים, 'גוגל היא לא חברה קונבנציונלית, ואנחנו לא רוצים להיות חברה כזו'. כחלק מכך, אמרנו גם שאפשר לצפות מאיתנו לעשות 'הימורים קטנים במקומות שנראים ספקולטיביים או מוזרים'. עשינו הרבה דברים שנראו משוגעים בזמנם. הרבה מהדברים המשוגעים האלה כעת משרתים יותר ממיליארד משתמשים, כמו גוגל מפות, יוטיוב, כרום ואנדרואיד". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נא להכיר, סונדאר פיצ'אי
צילום: AFP
מומלצים