שתף קטע נבחר

יוצרים עם נשמה: רשימת העמותות

כיצד משתלבים בעלי המוגבלויות בחברה, מהי חירות פיננסית ומה מייצרים בכל עמותה? לקראת יריד העמותות, להלן הרשימה המלאה של העמותות המשתתפות והחזון האישי שלהן

 

אלו"ט

אלו"ט - האגודה הלאומית לילדים אוטיסטים - היא עמותת הורים לילדים, מתבגרים ובוגרים המאובחנים על הספקטרום האוטיסטי. העמותה נותנת שירות ומטפלת בכ-9000 משפחות בכל רחבי הארץ. העמותה מובילה בטיפול באדם עם אוטיזם לאורך מעגל חייו על כל צרכיו וצורכי משפחתו.

 

מרכז היום והתעסוקה משמש מרכז שיקומי-תעסוקתי ומספק מענה מותאם בתחום השיקום, ההכשרה וההכוונה המקצועית לאנשים עם אוטיזם בהתאם לנטיותיהם, כישוריהם ויכולותיהם על פי המטרות הבאות:

קידום בתחום התקשורת הבין אישית, בדפוסי ההתנהגות, יכולות הריכוז והדימוי העצמי

הקניה ופיתוח של הרגלי עבודה ומיומנויות מקצועיות

פיתוח עצמאות בעבודה

הענקת סיפוק ועניין

מתן אפשרות לעבודה יצרנית

יצירת אורח חיים הדומה ככל הניתן למקובל והנורמטיבי בחברה, קרי, הפרדה בין התעסוקה לחיי הבית.

 

מרכז היום והתעסוקה נותן מענה לצרכים השונים על פני רצף התעסוקה על פי החתך התפקודי/התנהגותי. מודלים שונים בתעסוקה המופעלים במרכזי היום והתעסוקה:

  • מרכז תעסוקה מוגן - מאופיין בסדר יום הכולל עבודות מפעליות, סדנאות בעלות אופי אומנותי (ציור, קרמיקה, עיסת נייר, פסיפס, נגרות ועוד), סדנאות לקידום יכולות קוגניטיביות, קידום תפקודי יום יום, העשרה ועוד.
  • מרכז תעסוקה בעל אופי חקלאי/כפרי - מרכז כזה מיועד לאלו הזקוקים לשילוב במקומות פתוחים/מרחבים.
  • תעסוקה נתמכת - שילוב במפעלים או חברות בקהילה של מספר בוגרים יחד עם מדריך.
  • שילוב פרטני - שילוב יחידני, ללא תמיכה של מדריך, בתעסוקה עצמאית בקהילה. תפקידנו במרכז התעסוקה לקדם את החברים , להעשיר את היכולות שלהם ולשפר את איכות חייהם . את החברים מלווה לאורך היום צוות מדריכים אוהב ומסור.
  • מטרתנו היא קידום בתחום התעסוקה, מימוש הפוטנציאל של כל חבר לפי רמתו, העדפותיו ויכולתו. אנו שמים דגש על שילוב בקהילה ככל האפשר.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו מאמינים על מנת ליצור חברה הוגנת ושוויונית יותר עלינו לפעול למתן הזדמנויות שוות בחברה, וליצור תהליך של ערבות הדדית בין החברה לבין אנשים עם מוגבלויות על רבדיה השונים. השילוב של בעלי מוגבלויות בחברה מאפשרת הזדמנויות שוות . להיות שותפים בפעילויות הקהילה מעניקה יכולת לקבל את השונה ויצירת הבנה בסיסית כי בני אדם הינם שונים אך שווים.

 

 

www.alut.org.il

 

פייסבוק: עמותת אלו''ט

 

פרטי הזמנות:

054-5377497 / 052-4590023

מרכז תעסוקה בגבעת חביבה

איסוף עצמי בלבד


 

אלין בית נועם

 

פועלת משנת 1941 למען אנשים עם מוגבלות, מתוך אמונה בכבוד האדם ובצדק חברתי ומתוך ראיית השונות כערך. העמותה מפעילה מערך מגוון של תוכניות לשיפור איכות חייהם של אנשים בוגרים (21 ומעלה) עם מוגבלויות שכליות ופיזיות קשות, ובמקביל מציעה שירותי ייעוץ לאנשי מקצוע ולקהל הרחב. העמותה מפעילה בקריית אונו: מרכז יום, מערך דיור בקהילה, מרכז לתקשורת תומכת וחליפית ולטכנולוגיה מסייעת, מרכז הידרותרפיה ומכון ללימודי מוגבלות.

 

בימים אלו מקימה העמותה שכונה פורצת דרך בשרון, קריית אלגה, שכונת האפשרויות הבלתי מוגבלות. השכונה תכלול מגורים, מתחמי תעסוקה, חינוך,ספורט ופנאי, המיועדים לאנשים עם ובלי מוגבלות כאחד ותהווה דגם להכרה, חיקוי והשראה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו שואפים לחברה ישראלית בה מתקיים שוויון לאנשים עם כל היכולות, חברה שתכבד את השונות האנושית ותאפשר לאנשים עם לקויות פיזיות, שכליות, חושיות ונפשיות, לחיות את חייהם ברמת חיים נאותה, תוך עצמאות מרבית, פרטיות, כבוד ומיצוי מלוא היכולות. אנו פועלים להסרת ומניעת חסמים (פיזיים, מבניים, עמדות, יחס) המונעים מאנשים עם מוגבלות השתתפות מלאה בחברה הישראלית.

 

יעדי העמותה להגשמת חזונה: פיתוח הקמה והפעלה של מסגרות ותוכניות איכותיות במגוון תחומי החיים: מגורים, עבודה, שיקום, העשרה, פנאי, ספורט וחברה. קידום מפגשים בין אנשים עם ובלי מוגבלות שיובילו להסרת סטיגמות ודעות קדומות ויקדמו את קבלת השונה והאחר.

 

עצמאות כלכלית/ פיננסית היא בעינינו עצמאות המאפשרת מימוש מלא של זכויות האדם לחיות חיים איכותיים עם תחושת ערך ועוצמה אישית.

  

אתר: www.alin-beitnoam.org.il

 

להזמנות:

טל' 03-5351344

אלין-בית נועם

רח' הרצל 66

קרית אונו

 

 

  

אלמז

אלמז אומנות בישראל הינה עמותה ללא מטרת רווח הפועלת ללא ליאות לקידום תעסוקה הכשרה של אמנים יוצאי אתיופיה וסיוע בשיווק עבודות יד ברחבי הארץ. לאלמז יש שיתופי פעולה הדוקים עם מרכזי תעסוקה של יוצא אתיופיה ברחבי הארץ.

 

בישראל קיימים אמנים רבים יוצאי אתיופיה שמתמחים במלאכת הריקמה, פיסול וקליעת קש. אנו מעודדים ופותחים להם שווקים ואפשרויות שונות להתפתחות מקצועית. העבודות מוצגות בגלריות ומוזיאונים ברחבי הארץ ונמכרות לוועדי עובדים באירוגונים שונים. מדי פעם ניתן לראותן גם בתערוכות ייעודיות.

 

מגוון המוצרים כולל יודאיקה, כלי בית, פסלים, ביגוד רקום, כלי חימר ועוד.

 

כל קנייה בעמותת אלמז (אלמז=יהלום באמהרית) מסייעת למשפחות האתיופיות להתקיים בכבוד וגאווה. אתם מוזמנים לקנות ממבחר מוצרים, כולם מעשי ידי הקהילה האתיופית בישראל, ובכך לעזור ולתמוך בקידום הקהילה ובשימור מסורת האמנות האתיופית היהודית.

 

אתר: http://www.almaz.co.il/

 


 

 

 

אנוש

העמותה הישראלית לבריאות הנפש

 

עמותת אנוש הוקמה בשנת 1978 כארגון משפחות במטרה לפעול למען רווחתם וזכויותיהם של מתמודדים עם מגבלה נפשית. במהלך שנים אלו הובילה העמותה לתמורות משמעותיות בתחומי החקיקה, הזכויות ופיתוח שירותים לאוכלוסייה זו.

 

לפני כעשור, עם חקיקת חוק שיקום נכי נפש בקהילה העמיקה העמותה את ציר פעילותה המרכזי - מתן שירותים באמצעות עובדים בשכר, וכן המשיכה לפעול בצירים הנוספים, בעיקר באמצעות מתנדבים.

 

השירותים המוענקים על ידי העמותה כוללים דיור מוגן על מגוון רמותיו, שיקום תעסוקתי, מרכזי ייעוץ למשפחות המתמודדים ומסגרות פנאי וחברה:

דיור: שירותי הדיור מופעלים במספר רמות תגבור: דיור פרטני, קבוצתי והוסטלים משנת 1980 ועד היום.

 

תעסוקה: שירותי שיקום תעסוקתי מופעלים לאורך שנים במגוון רמות, החל ממסגרות להקניית כישורי חיים, מועדוני תעסוקה, תעסוקה מעברית, תעסוקה נתמכת בשוק החופשי ולאחרונה במסגרת ניסויית מופעל שירות לליווי מתמודדים ביזמות עסקית לקראת הקמת עסקים עצמאיים שונים ביוזמתם, ובהתאם להשכלתם המקצועית.

 

חברה ופנאי: שירותי חברה ופנאי מופעלים מיום הקמת העמותה משנת 1978 וכוללים מועדונים חברתיים, טיולים ופעילויות חברתיות מגוונות, נופשים בארץ ובחו“ל, קורסים וסדנאות ברמה הארצית, מועדון חברתי באינטרנט.

 

תמיכה וייעוץ למשפחות: (מרכזי מיל“ם: מרכזי ייעוץ למשפחות מתמודדים) כחלק משירותי סל השיקום, מפעילה העמותה מרכזי ייעוץ למשפחות בערים: אשדוד, ירושלים, חדרה, חיפה, כפר סבא, כרמיאל ונתניה. מטרת מרכזי הייעוץ לסייע למשפחות המתמודדות עם מחלת נפש של בן המשפחה. במרכזים מוצעים שירותי ייעוץ אישי וקבוצתי, הרצאות, סדנאות וייעוץ משפטי. בנוסף, כחלק מפעילותה הוולונטרית של העמותה לרווחת המשפחות, ניתנים שירותי ייעוץ והכוונה בתשלום בסניפים בית שמש, חולון, כפר-סבא, רחובות, רמת-גן, רמת השרון ותל-אביב.

 

אתר: http://www.enosh.org.il/Index.asp?CategoryID=190&ArticleID=7214


 

 

 

אקים ישראל

ארגון ארצי של הורים ושל אנשים עם מוגבלות שכלית בישראל, הפועל כארגון ממוקד אדם, שמשמעותו ארגון המייצג את האנשים עם מוגבלות שכלית ואת משפחותיהם, תוך שמירה על זכויות האדם וחירותו.

 

מיום היווסדו בשנת 1951, פועל הארגון למיצוי זכויותיהם, לקידום שיפור איכות חייהם ורווחתם של כ-34,500 אנשים עם מוגבלות שכלית ומשפחותיהם, באמצעות סנגור משפטי וסנגור קהילתי. הארגון פועל, להכללה (אינקלוז'ן) של אנשים עם מוגבלות שכלית בקהילה, להעצמה של האנשים לסנגור עצמי ולשילובם כחלק מהחברה. בהתאם לחזונו, מקדם הארגון הטמעת עמדות חיוביות כלפי אנשים עם מוגבלות שכלית וזאת באמצעות מטה אקים ו-64 סניפים ומוקדי פעילות הפרוסים ב -82 ישובים ברחבי הארץ, במגזר היהודי והערבי, המנוהלים על-ידי הנהלות הורים ומתנדבים.

 

אקים מעניק למשפחות תמיכה רגשית, סיוע משפטי ומידע על זכויותיהם, באמצעות קו-הסיוע "הורים למען הורים" בטלפון: 1-800-399-333, ובאמצעות הקליניקה המשפטית לזכויות אנשים עם מוגבלות שכלית בשיתוף המרכז הבינתחומי הרצליה. כן, אקים נותן סיוע כלכלי למשפחות הנזקקות לכך, באמצעות קרן אקים. בנוסף, אקים מפעיל מרכז מידע הכולל אתר אינטרנט וספרייה, בבית אקים בתל-אביב. במרכז המידע ניתן למצוא ספרים, מחקרים ומאמרים בתחום המוגבלות השכלית, המיועדים למשפחות, לאנשים עצמם, לאנשי מקצוע ולציבור הרחב.

 

לצד היותו ארגון מסנגר, מפעיל אקים כ-100 מסגרות ברחבי הארץ, בתחומי חינוך, דיור בקהילה, תעסוקה, תרבות ופנאי, מרכזי תמיכה ומרכזי משפחות, גיוס לצה"ל והתנדבות בשירות הלאומי האזרחי.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אקים ישראל, פועלת להכללה (Inclusion) של אנשים עם מוגבלות שכלית בקהילה, בכל תחומי חייהם: קידום זכויות, סנגור עצמי והעצמה, דיור בקהילה בשכונות המגורים, תעסוקה בשוק החופשי, גיוס לצה"ל ושירות לאומי, פעילויות פנאי במתנ"סי העיר, מרכזי משפחה, נופש ככל האדם, תיאטרון, אמנות ועוד. אנו מאמינים שחברה מכלילה היא חברה חזקה.

 

אקים ישראל פועלת כל העת לגיוס משאבים שיאפשרו לה להמשיך לפעול ולתת את מרב השירותים והזכויות המגיעות ל-34,500 אנשים עם מוגבלות שכלית ובני משפחותיהם, ולאפשר להם לחיות חיים משמעותיים ושווים בחברה.

 

רח' פנחס רוזן 69 תל אביב 69410

קו סיוע ותמיכה "הורים למען הורים" 1-800-399-333

 

אתר: www.akim.org.il

 

פייסבוק: אקים ישראל

 

פרטי הזמנות:

להזמנות ניתן לפנות לגב' אביבה ברודצקי בכרמי גיל - מרכז לתעסוקה והכשרה תעסוקתית לאנשים עם מוגבלות שכלית התפתחותית

טלפון: 04-6213184

נייד: 054-4379864

 


 

 

 

בית איזי שפירא

"בית איזי שפירא" לשינוי באיכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות, הוא ארגון פורץ דרך עבור ילדים ובוגרים עם מוגבלויות בישראל, הפועל מזה 35 שנים ומהווה מודל ארצי ובינלאומי. הארגון משפיע על כ-30,000 בוגרים וילדים בשנה.

 

בית איזי שפירא פועל בשלושה תחומי עשייה:

פיתוח מודלים חינוכיים טיפוליים חדשניים: כמודלים להפצת הידע. בית איזי שפירא מפעיל מסגרות יום שיקומיות לילדים עם מוגבלויות (כיתות גן ובי"ס) ומעניק סל טיפולים מורחב הכולל: הידרותרפיה, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, סנוזלן, טיפול במוסיקה ועוד. בנוסף, הארגון מפעיל תכניות וטיפולים בקהילה: מרכז תנועה וספורט, הידרותרפיה, מרפאת שיניים, טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים.

פעילות לשינוי חברתי, המבטיחה לאנשים בעלי מוגבלויות שותפות מלאה בחיי הקהילה, ואיכות חיים טובה יותר. אנו פועלים להעלאת מודעות חברתית ומדינית בנושאי שילוב ונגישות חברתית לאנשים עם מוגבלויות, באמצעות לובי וסינגור.

מרכז למצוינות, מחקר והכשרה מקצועית בתחום הנכויות ההתפתחותיות. אנו מכשירים אלפי אנשי מקצוע, ומבצעים מחקרים בארץ ובחו"ל.

 

בשנת 2012, נבחר בית איזי שפירא על ידי הועדה הכלכלית והחברתית של האו"ם (ECOSOC), לשמש כיועץ מקצועי מיוחד של האו"ם, בתחום הטיפול באנשים עם מוגבלויות בעולם. מינוי זה מציב את הארגון בחוד החנית של הפעילות הבינלאומית לקידום איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות, ולהשגת המטרה של חברה שיוונית יותר, סובלנית ומקבלת את האחר. מינוי זה הצטרף לזכייה משנת 2011, באות העמותה האפקטיבית בישראל.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו מאמינים כי כולנו יכולים לבחור לראות את האדם ולא את המוגבלות. החזון של בית איזי שפירא הוא לפעול למען חברה המבטיחה לילדים ולבוגרים עם מוגבלויות שונות את הזכות למירב ההזדמנויות לצמיחה ולהשתתפות בחיי הקהילה. תחומי העשייה של בית איזי שפירא מיישמים הלכה למעשה את החזון.

 

עצמאות כלכלית/ חירות פיננסית מבחינה אירגונית היא: משאבים המאפשרים קיום העשייה האירגונית ופיתוחה לתחומי ידע חדשניים, והשפעה רחבה על קהלים נוספים.

 

אתר: www.beitissie.org

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/beitissieshapiro?fref=ts


 

בית הגלגלים

העמותה מספקת מזה 36 שנים מגוון שירותים לילדים, בני נוער ובוגרים עם שיתוק מוחין, ניוון שרירים ומחלות נוספות הגורמות לפגיעה ביכולת התנועה.

 

העמותה מאפשרת פעילות בסביבה בריאה ותומכת של מתנדבים, תוך מתן דגש על פיתוח היכולות החברתיות ועצמאותם של הנכים, כמו גם על האפשרות לבלות וליהנות. הפעילות מתבצעת בשישה בתים מותאמים לאנשים עם מוגבלויות פיזיות ברחבי הארץ. כ-450 ילדים ובני נוער באמצעות צוות מדריכים מסור ומיוחד, למעלה מ 450-מתנדבים חילונים, דתיים, בדואים וערבים המגיעים ממקומות שונים בארץ ומייצגים קשת מגוונת גיאוגרפית, רב-תרבותית ופוליטית ופועלים תוך הרמוניה ועבודה משותפת.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - בית הגלגלים מהווה בית שני עבור מעל ל- 450 ילדים בני נוער ובוגרים עם מוגבלות פיזית, באמצעות צוות מדריכים מסור ומיוחד, יותר מ- 450 מתנדבים חילונים, דתיים ובדואים המגיעים ממקומות שונים בארץ ומייצגים קשת מגוונת גיאוגרפית, פוליטית, אמונות ודעות, ופועלים תוך הרמוניה ועבודה משותפת.

 

חזון העמותה - "שילוב אנשים עם נכויות פיזיות בקהילה כחברים פעילים ושווי זכויות".

 

כיום המדינה תומכת בבית הגלגלים רק ב 25% מהתקציב הכולל כך שמדי שנה אנו נתקלים בקשיים רבים לגייס כ-8 מיליון שח מתורמים פרטיים חברות עסקיות וקרנות בארץ ובחו"ל. מבחינתנו עצמאות כלכלית היא שהכל מתהפך ונוכל לקבל 75 אחוז מהמדינה ולגייס כל שנה 25%.

 

בתים בהרצליה, ירושלים, בוסתן הגליל, אום אל פאחם, באר שבע וקיבוץ אורים

 

אתר: www.beitgalgalim.org.il

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/HouseofWheels?fref=ts


 

 

בית השנטי

בית השנטי, שפתח לראשונה את דלתותיו לבני נוער בשנת 1984, משמש גם כבית זמני, וגם כמסגרת ארוכת טווח לנוער בורח חסר קורת גג, בסיכון ובסכנת חיים בגילאי 14-21 ללא הבדל דת, גזע, מין או מגדר.

 

בית השנטי מטפל בנוער שנמצא בסכנה מיידית או עומד בפני הידרדרות לאלימות פיזית, ניצול מיני, עבריינות, זנות וכיוב'. במהלך שנות פעילותו, בית השנטי עבר כברת דרך, בעיקר בייחודיות דרכי הטיפול שפיתח עבור נוער במצוקה וכיום יוצא ספר על דרך הטיפול הייחודי של בית השנטי.

 

מתחילת פעילותה ועד היום, עמותת בית השנטי עזרה לעשרות אלפי בני נוער.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - החזון של עמותת בית השנטי הינו: "השבת נוער בורח בסיכון, בסכנה וחסר קורת גג למסלול חיים אופטימלי על ידי יצירת סביבה תומכת, מכוונת ומותאמת לצרכיו". אנו בבית השנטי מקנים קשת רחבה של טיפולים ומפעילים תכניות מנע לבני נוער הנמצאים בקבוצות סיכון וסכנת חיים וניתנים כלים טיפוליים 24/7, 365 ימים בשנה בעבור נוער שבחר בחיים.

 

בני הנוער שלנו הם גיבורים שהחליטו להשתקם ולבחור בחיים, הם אוצר יקר ערך בעבורנו ועלינו לשמור ולעזור להם כמיטב יכולתנו להגשים את ייעודם.

 

עמותת בית השנטי מתקיימת כמדי שנה מתרומות של אנשים טובים ומתמודדת עם הישרדות כלכלית לא פשוטה של גיוס משאבים. השנה אנו נחגוג את ראש השנה עם כ-200 ילדים, בוגרים וחיילים וכל תרומה תהיה מבורכת.

 

העמותה מפעילה 2 בתים חמים- בית השנטי בת"א ובית השנטי במדבר

 

אתר: http://shanti.org.il/

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/BeitHaShanti?fref=ts

 

פרטים להזמנות:

03-5103339


 

גוונים

עמותת גוונים מפתחת ומפעילה שירותים ייחודים עבור מגוון קבוצות באוכלוסיה ושואפת ליצור עבורם מענה כוללני בקהילה, המותאם לצרכים הייחודיים של כל קבוצה. תחום שיקום גוונים אשקלון מפעיל מספר שירותי שיקום חדשניים, לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בכל תחומי החיים: תעסוקה, דיור ופנאי.

 

אנו מלווים כיום כ-500 מתמודדים עם מגבלה נפשית. בתחום התעסוקה פועל מפעל מוגן המבוסס על לימוד של מיומניות יצירה ועבודה. במפעל מגיעים מידי בוקר כ-100 מתמודדים העוברים תהליכי שיקום לקראת היציאה לשוק הפתוח במפעל מייצרים עבודות נוי לבית ולמשרד, אשר נמכרות בחנות המפעל באשקלון ובירידים שונים בארץ. אנו מאמינים שהעבודה מהווה מרכיב מרכזי בחייו של כל אדם והיא מקור לסיפוק, להערכה אישית וחברתית, לחיזוק תחושת השייכות ולשיפור איכות החיים.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו מאמינים שחדשנות בשיקום הופכת חלום למציאות. ולכן אנו מאפשרים לכל אחד הזדמנות לשינוי ומימוש עצמי בכל תחומי החיים במטרה להשתלב בקהילה ולחיות חיים עצמאיים.

 

מטרות:

  • כל אדם מוביל את תוכנית השיקום האישית שלו.
  • אנו נותנים מענה שיקומי לכל הצרכים בכל תחומי החיים.
  • אנו פועלים מפתחים ומתרגלים מיומניות באופן יצירתי ע"י מגוון התנסויות ומפתחים פרוייקטים יחודיים וחדשניים בשילוב ובשיתוף פעולה עם הקהילה.
  • בגוונים עובד צוות אנרגטי מתפתח ולומד.

 

עצמאות כלכלית/ חירות פיננסית תלויה ביכולותיו של אדם להשיג את רצונותיו בהתאם לתקציב העומד לרשותו.

 

אתר: http://www.gvanim.org.il/

גרין הנדס - Green Hands

העמותה מעסיקה פגועי נפש במסגרת סל שיקום של משרד הבריאות. אנו מייצרים מוצרים מעוצבים מחומרים ממוחזרים. אנו גאים על כך שהאנשים המועסקים אצלנו עוסקים בעבודה יצירתית, מכבדת ומכניסה ובד בבד שומרים על הסביבה ומייצרים מעט מאוד פסולת.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - בעמותת נופית יזמות חברתית מאמינים בכך שכל אדם צריך למצות את הפוטנציאל הטמון בו. לשם כך, אנו בונים תוכניות שיקום אישיות ומאתגרות על מנת למקסם את היכולות של כל מתמודד. המפעל משמש כמסגרת תומכת, מכילה ומאפשרת. אנו מלווים את המתמודדים בתהליך השיקום וכאשר הם מגיעים למצב המאפשר יציאה לתעסוקה מעברית/נתמכת אנו דואגים שיעברו סדנא מתאימה ושומרים איתם על קשר עד להשתלבות מיטבית במסגרת החדשה.

 

עצמאות כלכלית בעינינו היא מציאת תעסוקה מתאימה ומאתגרת שמאפשרת לכל אחד להשתמש בכישוריו וגורמת לו סיפוק והנאה. בצד המימוש העצמי מגיעה גם תמורה הוגנת עבור העבודה.

 

ז'בוטינסקי 164 בני ברק

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/greenhandsisrael?ref=bookmarks


 

 

דרור

העמותה עוסקת בשיקום בבריאות הנפש דרך אמנות ושילוב בקהילה. בית היוצר הינו מרכז ייחודי לאומנויות, המשותף לאמנים המתמודדים עם קשיים נפשיים ולאמנים מהקהל הרחב. בית היוצר משמש, עיצוב וייצור חפצי אמנות ייחודיים. במקום קיימות מגוון סדנאות בתחום האמנות הפלסטית (מוזאיקה, ציור, קרמיקה, זכוכית ועוד). קהל היעד בו היא מטפלת הוא אמנים המתמודדים עם בעיות נפשיות זכאי סל שיקום ממשרד הבריאות. בית היוצר מהווה פלטפורמה ייחודית וראשונה מסוגה בארץ לאמנים בעלי ניסיון בתחומי אמנות שונים ומגוונים.

 

המרכז הוקם ע"י עמותת דרור ובשיתוף פעולה עם עיריית רעננה והמוסד לביטוח לאומי, מתוך חזון של שיתוף והעצמה. העבודות שמיוצרות בסדנאות נמכרות לקהל הרחב. 50% מההכנסות מועברים למשתקמים. עבודות האמנות נמכרות בגלריית בית היוצר.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - שיקום, העצמה ושילוב של אמנים נפגעי נפש בקהילה. קידום תהליך ההחלמה דרך יצירה, תעסוקה, הכרה וחשיפת העבודות. בית היוצר פתוח גם לאמנים מהקהל הרחב וגם לאנשים המעוניינים לרכוש יצירות בגלריה. החשיפה של האמנים נפגעי הנפש והשיתוף עם הקהל הרחב, מהווים צעד משמעותי במלחמה בסטיגמה ובקבלת השונה והאחר בחברה. המקום מהווה קרש קפיצה לאמנים המעוניינים להתפתח ב"שוק החופשי" והוא גם בסיס להתפתחות אמנותית וביטוי ליצירתיות והבעה עצמית.

 

ציטוט מדבריו של שלמה וסרמן פסל משתקם בבית היוצר: "בבית היוצר קיבלתי פלטפורמה שאפשרה לי להתפתח בתחום הפיסול תוך ליווי צמוד של צוות מיומן, גם מנטאלית וגם מקצועית ו"בגובה העיניים". בית היוצר מעניק לי מקום עבודה וחופש ליצירה." המקום מאפשר לי להשתלב בסדנאות שונות שבמקום אחר עולים המון כסף, דבר שלא הייתי יכול לעמוד בו. למקום יש כוח הממגנט אותי ומושך אותי לצאת מהבית. בעוגת ההחלמה יש רופאים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים. החלק החסר הוא ההזדמנות להשתקם תוך עבודת יצירה משמעותית שהיא הבסיס להחלמה."

 

עצמאות כלכלית היא היכולת לעשות בחירות אמתיות בחיים מתוך תחושה של משמעות ולא מתוך אילוצים או מגבלות.

 

סולד 4 רעננה

 

אתר: www.drorho.org.il

 

פייסבוק: גלרית בית היוצר https://he-il.facebook.com/pages/%D7%92%D7%9C%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%A8/176120892429746


 

 

 

החוט המשולש

העמותה שמה לעצמה לאפשר את הזכות לבית חם ותומך לכל נער ונערה הנמצאים ללא מסגרת וללא קורת גג. במהלך השנים הצלחנו לשקם ולהציל מאות בני נוער שהגיעו אלינו במצבי סיכון שונים כגון: שוטטות ברחובות, שימוש בסמים, אלכוהול, פיזור מיני ועוד. רובם עברו תהליך טיפולי-שיקומי ולבסוף חזרו למסגרות הלימוד, השתלבו במסגרת הצבא או שירות לאומי וחלקם אף הקימו משפחות ושכרו לעצמם בית משלהם וכיום הם חיים באופן עצמאי לכל דבר.

 

במסגרת כך מנהלת העמותה שלושה פרוייקטים:

מרחב פתוח – בית חם לצעירים, הפעיל רוב שעות היום כולל שבתות וחגים ומאפשר במסגרתו תמיכה, ליווי, ארוחות חמות ומגוון פעילויות העשרה: מוזיקה אומניות וכו'.

 

בית לבנים – בית הפועל 24 שעות ביממה ומשמש כמסגרת טיפולית באווירה ביתית, המשלב תכניות טיפול והכוונה לחיים לצעירים בסיכון שמעוניינים לעשות שינוי בחייהם. הבית מאפשר מעגל תומך, הקניית כישורי חיים, הכוונה, יעוץ והכנה לחיים עצמאיים כולל מציאת מקום תעסוקה.

 

בית לבנות - בית הפועל 24 שעות ביממה ומשמש כמסגרת טיפולית באווירה ביתית, המשלב תכניות טיפול לצעירות בסיכון שמעוניינות לעשות שינוי בחייהן וכמו כן לצעירות הריוניות בסיכון. הבית מאפשר מעגל תומך, הקניית כישורי חיים, הכוונה, יעוץ והכנה לחיים עצמאיים כולל מציאת מקום תעסוקה. עבור הבנות ההריוניות מותאמת תכנית ליווי בדגש על ההריון, הלידה והכנה להורות.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו מאמינים כי לכל אדם באשר הוא קיימת הזכות לשינוי ולחיים בכבוד. אנו מקבלים כל נער ונערה, בכל מצב, ומאמינים כי ע"י התמקדות בטוב ובכוחות הקיימים בהם, ניתן לייצר כלים נכונים להתמודדות, צמיחה והתפתחות – שיעזרו להם לבחור בחיים עצמאיים וראויים יותר.

 

עצמאות כלכלית/ חירות פיננסית בעינינו - שהעמותה תמומן ב-80% על ידי משרדי הממשלה ו-20% על ידי קרנות ותורמים.

 

אתר: http://meshulash.org/?lang=he

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/shuny.hollander?fref=nf#!/hutameshulash?fref=ts


הקניון החברתי הראשון

Shopgood, הקניון החברתי הראשון, הינה פלטפורמה שיווקית שנועדה לקדם מוצרים/ שירותים של עסקים חברתיים ועמותות בלבד. מטרתה היא לאפשר לכל קנייה שלכם להיות קנייה חברתית המחזקת ומעודדת את פעילותם של עשרות עסקים חברתיים ועמותות.

 

הקניון החברתי מציע מגוון רחב של מוצרים אטרקטיביים אשר נבחרו בקפידה וחייבים בראש ובראשונה לספק ערך אמיתי ללקוח. הוא מאפשר ללקוחותיו להכיר את מגוון המוצרים החברתיים העומד לרשותם ביצירת קשר עם איש קשר אחד, תוך שמירה על מחירי הלקוח שמציעים העסקים החברתיים והעמותות. לקוחותינו הם ארגונים, חברות, ועדי עובדים ועוד, אשר מעוניינים לתת מתנה עם ערך והשפעה חברתית בהזדמנויות השונות; חגים, ימי הולדת , כנסים, אירועים ועוד.

 

הצלחנו לבנות מותג מוכר עם המלצות רבות מ"השטח" על ידי הרבה גופים עסקיים. בשנתיים של עבודה קשה אנו מגדילים את מחזור המכירות בצורה עקבית והשנה אנו נצליח לעבור את רף המיליון- אנו מתעדים "להסית" מעל 1,000,000 שקלים שיופנו לספקים חברתיים.

 

אנחנו מקדמים "הנגשה" של גופים שבחרו לעשות זאת! כל הספקים תחת הקניון פועלים למטרה זו באופן ראוי וערכי. אנחנו מאמינים שדרך הסטת תקציבים לגופים האלו נעזור להם להתקיים ולצמוח וע"י כך להגביר את השילוב של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה עצמה. עד היום יצרנו השפעה חיובית מהותית דרך שעות העבודה שייצרנו לספקים, בכך שגרמנו לכך שיקנו וירחיבו את טווח פעילותם על ידי קניית מוצרים ו/או שירות.

 

אם גם אתם רוצים לרתום את הארגון בו אתם עובדים לקניית מתנות שגם מייצרות השפעה חיובית וחברתית - הפיצו את הבשורה וצרו עמנו קשר - נשמח לעמוד לשירותכם! לפרטים נוספים, בקרו בעמוד הפייסבוק שלנו שלחו מייל לכתובת hello.for.impact@gmail.com או צרו קשר בטלפון 0528455181

 

חירות פיננסית, בעינינו, זה היכולת לקיים את החזון החברתי דרך מתודות עסקיות מבלי להיות תלוי בגופים שיחזיקו את המנגנון , ללא תלות בקיום השוטף או ביכולת להתפתח. מטרתנו- להצליח לנהל בעסק אחד שתי שורות רווח. שורת רווח חברתית ושורה נוספת עסקית .בצורה זו , עם שקיפות מלאה נציג ללקוחות ולספקים את האימפקט הכללי אותו אנחנו מייצרים.

 

מנחם בגין 55 HUB תל אביב

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F/495535520534470

 

 

וראייטי ישראל

מוסד ללא כוונות רווח (מלכ"ר), נוסד בשנת 1967, במטרה לסייע במגוון דרכים לילדים עם צרכים מיוחדים: טיפולים רפואיים, פארארפואיים (ריפוי ועיסוק, פיזיותרפיה, רכיבה טיפולית וכו'), תמיכה מקצועית, רכישת עזרים טיפוליים ושיקומים (כסאות גלגלים, אינסרטים, מתקני רחצה, משקפיים, מכשירי שמיעה וכו').

 

ארגון וראייטי מסייע לכל סוגי הפגיעויות והחולי, כל זמן שזה כרוני ומספק עזרה פרטנית ורב שנתית לאותו הילד. הארגון מסייע למשפחות ממעמד סוציואקונומי בינוני ומטה.

 

אתר: http://www.variety.co.il/

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/variety.il?fref=ts


 

 

חירם

חירם הינה קהילה שיקומית לצעירים בגלאי 20-35 המתמודדים עם בעיות נפשיות, שבאים לתקופת שיקום של כשלוש שנים במטרה ליצור מפנה משמעותי שיאפשר לחזור לחיים חברה ועבודה בריאים. רב הפונים אלינו הם אנשים בעלי פוטנציאל שיקומי מודעות ומוטיבציה גבוהים במיוחד. על מנת להשיג את התוצאות הרצויות, מעתיקים המתמודדים את מקום מגוריהם להרדוף, ומקיימים חיי קהילה הכוללים: עבודה בשדה ובבתי המלאכה, מפגשי קבוצה, פעילות אומנותית, חיי חברה, חגים, טיולים וגם טיפול נפשי כמענה לצרכים הרגשיים. חירם מלווה את המתמודדים שלה בכל הרצף השיקומי החל משלב שיקום אינטנסיבי, דרך יחידת מעבר שמכינה אותם לחיים עצמאיים ועד לדיור המוגן שמשלב אותם בחיים עצמאיים ביישובי הסביבה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - רב האנשים הפונים אלינו מגיעים מרקע חיים נורמטיבי, וקיימו חיים מלאים עד פרוץ המשבר. כך שהם חווים שינוי תהומי בין החיים שלפני המשבר לאחריו. אנחנו נוכחים שהמשבר נוצר בנסיבות אישיות במהלך פרקי חיים ארוכים, כך גם התהליך השיקומי לוקח זמן, ודורש חריצות אמונה וסבלנות. אנחנו מאמינים שמחלה אינה מכת גורל אלא הזדמנות מיוחדת לאיזון והשתנות, דרך תהליכי שיקום אפקטיביים שכמעט תמיד מובילים לתוצאות. אנחנו חושבים שכל אדם נע בין מצבי בריאות וחולי ומוגבלות נפשית היא נחלת כל אדם, ולא רק של אלו שהוגדרו כנפגעי נפש.

עצמאות כלכלית הינה היכולת של האדם לעבוד בעבודה מספקת תוך ביטוי לכישרונותיו ויכולותיו האישיים, לצד קבלת שכר הוגן שמאפשר קיום עצמאי ללא תלות בהורים ובקצבאות מדינה. הבניה של כוחות ויכולות בעבודה היא הדרגתית, ולעיתים הם נשטפים בסערות רגש, תחושות ריקנות, דכאון ועוד, לכן אנחנו מנסים ליצור בתחילה נדבך של הרגלי עבודה, מחויבות, יכולת לקבל מרות, לעמוד בלוחות זמנים ובמכסות וכדומה. רק אחר כך לחפש עבודה בשוק החופשי.

 

קיבוץ הרדוף

 

אתר: www.hiram.org.il

 

פייסבוק: galleryhiram

ידידי המפתנים

העמותה פועלת בשיתוף עם משרד הרווחה במתן רשת תמיכה לבני נוער בסיכון בגילאים 12-18 באמצעות המפתנים והמיתרים. העמותה מגייסת משאבים לרכישת כלים חיוניים לסדנאות שבמפתנים ובמיתרים, למימון תוכניות טיפוליות, יצירה וחוגי העשרה, סיוע פרטני לבני נוער אם בצרכים מיוחדים ואם בפיתוח כישורים יחודיים.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - חברי העמותה מאמינים כי, "כל תלמיד יכול" כאשר מעמידים לרשותו את המשאבים והאמצעים הדרושים. התרומה של העמותה למפתנים נעשית במספר דרכים:

  • הצוותים הטיפוליים/חינוכיים העובדים במסגרות, פועלים לאיתור התלמידים הזקוקים לתמיכה, עידוד והכוונה. לאחר מכן, נעשית פניה לעמותה לצורך, גיוס המשאבים והעברתם למסגרות למימון הפעולות הדרושות לקידום התלמידים.
  • סיוע ברכישת ציוד לסדנאות המקצועיות. אנו מאמינים כי, שיקום אמיתי של התלמידים ושילובם בחברה מחייב הקניית מקצוע רלוונטי וברמה גבוהה, על מנת לאפשר להם לרכוש את המיומנויות המקצועיות והידע הדרוש, יש להעמיד לרשותם, ציוד טכנולוגי מתקדם. העמותה פועלת רבות לגיוס משאבים בארץ ובחו"ל למימון ציוד זה.
  • בשנים האחרונות, פועלת העמותה להקמת חוג ידידים ליד כל מפתן, מתוך אמונה שבקהילה המקומית ובמפעלי ההי-טק שמסביב למפתן, יש כוחות ומשאבים שיכולים להרחיב ולגוון את הדרכים ואפשרויות הסיוע.

 

המפתנים מטפלים בבני נוער המאופינים בהתנהגות א-סוציאלית, קשיים רגשיים ופער השכלתי. המטרה היא בנוסף לשיקום, החזרת ביטחונם האישי ואמונתם בעצמם, לשלבם מחדש במסגרות נורמטיביות כולל תעסוקה. במסגרת הסדנאות המקצועיות הם לומדים מקצוע שיוכלו לפרנס את עצמם ולא ליפול לנטל על החברה, וכן הם מקבלים תמיכה לסגל התנהגויות מקצועיות ולעבוד מול קהל לקוחות.

 

משרד העמותה בהרצליה פיתוח, רחוב משכית 8, ת.ד. 4174, הרצליה 4614101. המפתנים מפוזרים בכל רחבי הארץ

 

אתר: www.miftanim.org

יציר כפיים

מכון סאמיט, מפעל מוגן "יציר כפיים" - עמותה פסיכוצויאלית, המקיימת שירות של שיקום נפשי רחב בירושלים, מאז 1973, ולצדה שירות של משפחות אומנה ממרכז הארץ ודרומה עד אילת. במערך השיקום הנפשי, העמותה מטפלת ומלווה שתי קהילות טיפוליות בירושלים, שירות של דיור מוגן, מערך של שיקום תעסוקתי וכן מרכז ספורט. קהל היעד הינם צעירים ומבוגרים המובחנים כבעלי נכות נפשית ומעוניינים להיות מלווים בתחומים שונים בחייהם.

 

הנהנים מהליווי של מכון סאמיט, יכולים להיעזר במגוון רחב מאוד של התערבויות טיפוליות ושיקומיות לפי התאמתם ובחירתם. קבוצות חברתיות וקבוצות טיפוליות, סדנת תיאטרון, מרכז ספורט רחב המכיל עשרות חוגים שונים, מרכז תעסוקה מעברי, ליווי אישי בהשתלבות בעולם התעסוקה, ועוד.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - מערך שיקום התעסוקתי – מלווה מתמודדים המבקשים ורואים עצמם משתלבים בשוק החופשי בישראל. אנו מאמינים ביכולת של כל מתמודד המעוניין להשתלב בעבודה, להצליח ולהשתלב. אנו מאמינים שיש חשיבות רבה לתכנית הדרגתית בה שותפים המתמודד ועובד שיקום מקצועי. התכנית עוסקת ביעדים בטווח קצר וביעדים לטווח ארוך המשלבים השכלה, רכישת מקצוע וכד'. אנו רואים באדם מכלול של צרכים שונים הקשורים ומשפיעים אחד על השני, ומתוך כך אנו רואים בחיוב שילוב של טיפול נפשי והבנת התהליכים השונים הקורים את האדם.

 

לשם כך אנו עסוקים רבות ארבעה תחומים עיקריים:

  • הקמת מפעל מוגן מעברי ייציר כפיים, שייעדו חיזוק הרגלי עבודה של מתמודדים וחיזוק תחושת מסוגלות.
  • חיפוש מתמיד של מקומות עבודה פונטציאלים בשוק החופשי, בהם יוכלו להשתלב מתמודדים.
  • ליווי אישי לכל מתמודד.
  • הכשרת צוות מקצועי.

 

אתר: http://www.summit.org.il/

 

http://www.yetzirkapayim.com/

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/yetzirkapayim


כוכב הצפון

העמותה הוקמה בשנת 2003 על ידי אנשי מקצוע ונציגי לקוחות במטרה לפתח שירותים לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ואוכלוסיות חלשות בתוך הקהילה, מקומם הטבעי.

 

מאז פתחה העמותה רשת של מרכזי תעסוקה מוגנים, בצד מרכזי הכשרה לתעסוקה בשוק החופשי ומיזם שילוב אנשים עם צרכים מיוחדים במקומות עבודה ביחסי עובד-מעביד מלאים. העמותה מספקת שירותי טיפול ושיקום לאוכלוסיות יעד של נכים קשים ומורכבים. היא נותנת שירות לבני כל האוכלוסיות המתגוררות יחדיו בפריפריה הצפונית של הגליל: יהודים, ערבים נוצרים, ערבים מוסלמים, בדואים וצ'רקסים ומטפלת במגוון רחב של נכויות (נפשיות, שכליות, פיסיות, חושיות ופגועי ראש של משרד הביטחון). אנו גאים מאוד בכך שלצד 700 המטופלים בגליל המערבי מזה 12 שנה, הצלחנו לזכות בשנה שעברה במכרז לפיתוח שירותים גם בגליל המזרחי, שם צפויים להצטרף לשורותינו עוד 2,000 אנשים נכים, שלא ניתן להם כל מענה הולם עד כה בהיותם דיירי הפריפריה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - עושים זאת באמצעות שיח בגובה העיניים ומפגש אמיתי בין אוכלוסיות, דוגמת המפגש שמתקיים באחד מן המרכזים המיוחדים שלנו, שנקרא מארג וממוקם בכפר ורדים. המרכז משמש כמרכז אמנויות בו מתקיימות סדנאות תעסוקה לבעלי צרכים מיוחדים, בצד גלריה בה מציגים גם אומנים מן הקהילה, בית קפה ואולם אירועים הפתוחים לקהל הרחב. מי שנכנס בשערי המקום בשעות היום, לא נתקל בכל מה שיעיד על כך שהמקום איננו שגרתי והוא נסחף אל בית הקפה שם הוא מוצא עצמו יושב כתף אל כתף עם חברינו ומנהל עמם שיחת חולין, תוך שהוא צופה בתצוגה המרהיבה של המוצרים שהם מייצרים בסדנאות ואולי גם אוכל ארוחה גלילית טבעונית ובריאה, בצד שתייה מרעננת גוף ונפש. ניתן גם להתנסות בסדנת קרמיקה המדמה יצירה תחת מגבלה ועוזרת לאנשים ה"רגילים" שבינינו להתחבר אל אלה שרובנו מכירים רק מרחוק.

 

לא כל המטופלים שלנו מסוגלים להשתלב במקומות תעסוקה בשוק החופשי, חלקם מעדיפים ומסוגלים ליצור ולעבוד רק במסגרת המוגנת והמכילה, המסננת עבורם את רעשי מקומות העבודה התובעניים. עצמאות כלכלית עבור חברינו היא היכולת לקום בבוקר אל מפעל בגליל או אל מרכז מוגן ולפגוש שם תוכן, עניין וחברים. השכר שלהם הוא גם כספי (במרכזים המוגנים הם משתכרים על פי הספק ונוכחות – בשילוב בשוק החופשי הם זוכים ליחסי עובד-מעביד, תוך תיווך של אנשי מקצוע של העמותה ובשיתוף עם התמ"ת) אך העצמאות היא לחיות חיים של שוויון ומשמעות בתוך הקהילה הנורמטיבית, שאנו בעמותה מאמינים, כי היא מקומם הטבעי והנכון.

 

אתר: www.cochav.org.il, www.maarag.org.il


 

 

כלים שלובים

כלים שלובים הינו מיזם חברתי חדשני שהקימו עמותות, הפועל ללא מטרות רווח. בכלים שלובים מגוון עצום של מוצרים ומתנות, המיוצרים על ידי עשרות עמותות ואומנים צעירים. המיזם מקדם שיתופי פעולה בין מעצבים ישראלים לבין עמותות יצרניות.

 

במסגרת המיזם: חנות, סדנאות אומנים ויצירה, חנות מקוונת ומכירה לחברות. חנות כלים שלובים מהווה מקום תעסוקה והכשרה לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית במטרה לשלבם בקהילה ובמעגל העבודה. רכישה בכלים שלובים תומכת ועוזרת לכל אותם האנשים הנהנים מתהליכי ההכשרה בחנות, לכל העמותות והמעצבים להמשיך בפעילותם ותרומתם לקהילה ולמיזם כלים שלובים להמשיך לפעול ולייצר שינוי חברתי.

 

אתר: http://www.kelimshloovim.org.il/


 

כפר עידוד

דיור מוגן המיועד לאנשים בוגרים עם קשיי למידה, תפקוד והסתגלות על רקע נזק מוחי. דיירי הכפר גרים בדירות פרטיות ונהנים ממעטפת מקצועית כל שעות היממה. הכפר מספק את כל השירותים הפיזיים, התעסוקתיים, הטיפוליים ומערך מגוון של שעות פנאי. החיים בכפר מעודדים כל דייר באופן אישי, לקדם למצות את יכולותיו התפקודיות ולספק לו תחושה בטחון וכבוד לחירותו ופרטיותו, בכפר ומחוצה לו.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - קהילת כפר עידוד מטפחת אוריינטציה של 'עם הפנים לקהילה' . מדיניות הכפר היא לנהל חיים גלויים ופתוחים באינטראקציה מלאה עם הסביבה החיצונית. השתלבות בעבודה במסגרות חיצוניות, שימוש בשירותים קהילתיים, המשתלה פתוחה לקונים, הופעות של חבורת הזמר במוסדות שונים, הם רק מספר דרכים למעורבות ולסיפוק שבקבלה ובנתינה.

 

על בסיס התפיסה כי עבודה היא גורם מרכזי בחייו של האדם הבוגר, משולב כל דייר בתוכנית המותאמת לו על פי יכולותיו הקוגניטיביות והפיזיות. בתוך הכפר, מרכז תעסוקה בו שוזרים סלים ועוסקים במגוון עבודות הרכבה, מיון ואריזה. משתלה שיקומית וחנות מבקרים. מחוץ לכפר הדיירים משולבים במפעלים מוגנים ובשוק הפתוח. חירות פיננסית תתאפשר לנו כשיהיו לנו יותר מקורות הכנסה פנימיים להמשך התפתחותנו.

 

אתר: www.kfaridud.org.il

 

עמוד פייסבוק: kfar idud קהילה


 

 

ליליות

ייחודה של מסעדת ליליות הוא המיזם החברתי שפועל במסגרתה לשיקומם של בני נוער בסיכון, בשיתוף עם עמותת עלם, העמותה לנוער במצבי סיכון בישראל. כל שנה ליליות מכשירה ומעסיקה במסעדה 15 בני נוער, שנפלטו ממסגרות חינוכיות, אשר רוכשים הדרכה, ליווי ותעסוקה לתקופה של כשנה וחצי. לצורך כך הוכשר צוות מסעדה ייעודי, כולל עובדת סוציאלית, המלווים את בני הנוער בתהליך. הכשרה זו מקנה להם מקצוע מבוקש ומציידת אותם לראשונה בחייהם בכלים להשתלבות בחברה כאזרחים תורמים.

 

 

מאחורי המסעדה ופעילותה עומדת קבוצת ליליות, קבוצת יזמים עסקיים-חברתיים אשר חברו למימושו של חזון משותף של רכישה והקמת עסקים שפעילות הליבה שלהם משולבת עם עשייה חברתית.

 

חברי הקבוצה, אסף בלנק, יזם ומנהל בתחום המסעדנות, נדב ברגר, איש עסקים מתחום המזון, קרן דואליס, הקרן ליזמות חברתית עסקית בראשות חנוך ברקת, ורויטל הלפרין מנהלת המסעדה, חרתו על דגלם את המונח עשייה חברתית, אשר להבדיל מהמונח תרומה חברתית, עוסק בשילוב אוכלוסיות חלשות יותר ונותן להם אפשרות לשנות את עתידן ולהפוך לאזרחים עצמאיים ונורמטיביים בחברה. קבוצת ליליות מאמינה כי רק דרך הקניית כלים מעשיים המאפשרים לאנשים לפרנס ולקיים את עצמם בכבוד, ניתן יהיה ליצור שינוי אמיתי בחברה הישראלית.

 

יעד הקבוצה בשנים הקרובות היא ליצור שורה של עסקים שבהם משולבת עשייה חברתית בכל רחבי הארץ על מנת להגיע גם לאוכלוסיות בפריפריה.

 


 

מג'מריה

מג'מריה הוקמה בשנת 2010 במטרה להוציא ממעגל האבטלה עולים יוצאי אתיופיה תוך מתן כלים והכשרה למקצוע הצורפות. העולים מקבלים הכשרה בת שנה במלגה מלאה ותעודת צורך מוסמך ממשרד הכלכלה. המיזם נותן לבוגרים, בנוסף להכשרה, גם מקום עבודה שבו הם מייצרים ליין תכשיטים שכל הכנסותיו מיועדות להכשרות נוספות ולתעסוקתם. כיום עובדים בחברה כ- 20 בוגרים ומוצרי החברה נמכרים בכ- 14 נקודות מכירה ברחבי הארץ מטבריה בצפון ועד אילת בדרום.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - הרבה אמונה בדרך ורצון אמיתי לשינוי. לתת להם את הכלים לשינוי ולהשתלבות בחברה הישראלית לא במילים אלא במעשים ובהתמודדויות יומיומיות על מנת לתת להם סיכוי שווה.

 

עצמאות פיננסית, במקרה שלנו, היא כשהעסק יעמוד על רגליו בצורה עצמאית ויוכל לשלם לעובדים משכורות יותר גבוהות כך שהם לא יאלצו לעבוד בעוד עבודה.

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/Megemeria?ref=hl


מרכז מיחא

העמותה עוסקת מזה למעלה מ-60 שנה בטיפול ושיקום פעוטות וילדים חרשים ועם לקות בשמיעה מגיל לידה ועד הכניסה לבית הספר, והיא החלוצה בארץ בתחום זה. חזונה של העמותה הוא להעניק לכל ילד חרש או עם לקות בשמיעה את הכלים לרכישת תקשורת, שפה, התפתחות ושוויון הזדמנויות למצוי הפוטנציאל הטמון בו על מנת לאפשר את שילובו המלא והמוצלח בחברה.

 

עמותת מרכז מיחא מטפלת מדי שנה בלמעלה מ-500 ילדים ובבני משפחותיהם. ההצלחה חסרת התקדים של מרכז מיחא בהקניית מיומנויות שפה, דיבור ותקשורת לילדים בגיל הרך מובילה לכך שכ- 90% מבוגרי העמותה משתלבים בכיתות א' בחינוך הרגיל.

 

המערך הטיפולי במרכז מיחא כולל:

  • מכון אודיולוגי לאבחון והתאמת מכשירי שמיעה.
  • טיפולי שפה, תקשורת ודיבור ע"י קלינאית תקשורת.
  • שירותי ייעוץ ע"י רופא אף-אוזן-גרון.
  • ייעוץ והדרכה סוציאלית למשפחות.
  • מעונות יום שיקומיים, גנים משולבים וגן משלים
  • בנק מכשירי שמיעה להשאלה.
  • קבוצות תמיכה להורים.
  • ריפוי בעיסוק קבוצתי ואישי.
  • קורסים בשפת הסימנים.
  • "סימני דרך" - פרויקט העשרה והעצמה למשפחות המתקיים בסביבה הביתית.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - חזון העמותה - להעצים ילדים עם לקויות שמיעה. לאפשר להם לשאוף, לממש ולהוביל. להיות מופת במקצועיות ובמומחיות. יעוד העמותה - שילוב פעוטות וילדים עם לקויות שמיעה במומחיות ובמקצועיות באמצעות:

  • שיקום שמיעה, פיתוח כישורי תקשורת שפה ודיבור
  • טיפוח רגשי וחברתי
  • העצמה, ליווי, הדרכה וייעוץ למשפחה
  • שותפות בקידום זכויות הילד ומשפחתו

 

חירות פיננסית משמעותה קיומם של משאבים כספיים מגוונים, המאפשרים לקיים את הארגון לאורך זמן גם במצב של הפסקת תמיכה, תקצוב או מימון של שותף או תורם.

 

כתובת אתר: www.michata.org.il

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96-%D7%9E%D7%99%D7%97%D7%90/224557927627049?fref=ts


 

ניצן

אגודת ניצן הנה הארגון הגדול והמוביל במדינת ישראל, הפועל למען אוכלוסיית לקויי הלמידה ומשפחותיהם. האגודה הוקמה בשנת 1964 על-ידי קבוצת הורים ומתנדבים, במטרה לאתר, לאבחן, לטפל ולקדם ילדים, מתבגרים ובוגרים עם ליקויי למידה, הפרעת קשב וקשיי הסתגלות ותפקוד. הרקע להקמתה של ניצן היה חוסר המודעות של החברה הישראלית לנושא לקויות הלמידה. מערכת החינוך לא הכירה בצרכיהם המיוחדים של תלמידים אלה ולא הקצתה משאבים מתאימים בכדי לסייע להם. גם צוותים בבתי הספר לא היה ערוכים להעניק סיוע מתאים, וכך קרה שרבים מהם "הואשמו" ב'עצלות' או בחוסר יכולת. בכדי לענות על צרכיהם של תלמידים עם לקויי למידה, פיתחה אגודת ניצן את כלי האבחון הראשונים בארץ לאבחון לקויות למידה וכן שיטות להוראה מתקנת - ובכלל זה, גם הכשרת מורים למקצועות האבחון והטיפול בכל הארץ, ושילובם במערכת החינוך.

 

פעילותה של האגודה לאורך השנים הביאה להגברת המודעת לקיומם של לקויות הלמידה והפרעת הקשב, ובעיקר לחשיבות של איתור ואבחון מוקדמים, גיבוש תכנית חינוכית מתאימה והענקת תמיכה רגשית לילדים ולהוריהם. הסלוגן שהופץ ברבים - "כל ילד עשירי זקוק לניצן כדי לפרוח" - הגביר את המודעות לנושא ולעובדה כי בשונה מלקויות אחרות, אבחון והתערבות מוקדמים הם תנאי הכרחי לשילובם של ילדים אלה במערכת, תוך מיצוי הפוטנציאל הטמון בהם, ולראייה: רבים מילדים אלו התגברו על לקות הלמידה ועל הפרעת הקשב, וכיום מתבלטים בעשייתם ובתרומתם לחברה ולמדינה.

 

לאורך כל השנים פועלת ניצן לייצוג אוכלוסיית לקויי הלמידה בפני משרד החינוך, משרד הרווחה, לשכות הגיוס והמוסדות להשכלה גבוהה. במקביל, מסייעת אגודת ניצן לאלפי ילדים מדי שנה במתן מלגות לאבחון ולהוראה מתקנת וכן במסגרת תכניות התערבות מקיפות לאיתור, אבחון וטיפול בבתי הספר. הודות לניצן, אלפי ילדים מקבלים סיוע והתאמות בדרכי הלמידה וההיבחנות, ומצליחים להשתלב בהצלחה בחינוך הרגיל. אגודת ניצן רואה חשיבות רבה בליווי ותמיכה בהורים לילדים עם ליקויי למידה והפרעת קשב. לאור זאת, פותחו באגודה שיטות מיוחדות לעבודה עם הורים: אימון הורים וקבוצות תמיכה להורים. שיטות אלה משלבות תיאוריות התנהגותיות, פסיכולוגיות וקוגניטיביות ומתבססות על עקרונות הפסיכולוגיה החיובית, בשילוב מיומנויות מתחום האימון. בנוסף, מציעה האגודה סדרת הרצאות מפי טובי המומחים באקדמיה ובשדה, מספקת שירותי ייעוץ והדרכה, ומפעילה קו פתוח להורים, לבוגרים ולאנשי מקצוע, במטרה להעניק מענה אישי, מקצועי וייעוצי לכל אחד מהפונים.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - כל אדם זכאי לקבל הזדמנות שווה לממש ולקדם את עצמו בתעסוקה ההולמת את כישוריו, נטיותיו, יכולותיו ומשאלותיו, ויחד עם זאת, יש אנשים הזקוקים לסיוע כדי לממש זכויות טבעיות אלו. אנו באגודת ניצן מאמינים בקידום אנשים עם לקויות למידה והפרעות קשב בעזרת לימודים, ייעוץ וקידום מקצועי, כדי שיאפשרו להם הזדמנות שווה בחברה: כל אדם יכול וזכאי למצוא את הדרך המתאימה לו. העצמה, הכלה והדרכה מונגשת ומותאמת, חשובים לקידום התפקוד החיובי של אנשים באשר הם. מטרתנו הינה לסייע לפונים אלינו כדי שלא יהיו מבודדים חברתית ורגשית, שיעברו תהליך של העצמה לדימוי העצמי ולמסוגלות האישית.

 

עצמאות כלכלית/ חירות פיננסית בעינינו היא:

  • תעסוקה מפרנסת, יציבה ומספקת התואמת את יכולותיהם ונטיותיהם של העובדים.
  • רכישת כלים מעשיים ומיומנויות חברתיות ובין אישיות הרלוונטיות לעולם העבודה, שיסייעו להשתלב ולהתמיד בעבודות המתאימות לכישוריהם ונטיותיהם.
  • רכישת ידע על מאפייני הפרעת קשב ולקויות הלמידה ופיתוח מודעות עצמית, דרכי התמודדות ויכולת סנגור עצמי וכן שיפור הדימוי העצמי ותחושת מסוגלות.
  • השתלבות במקומות עבודה רגילים בשוק הפתוח וקבלת שכר בהתאם לתפקוד ולהשתלבות בעבודה.
  • המשך השתלמויות ולמידה לצורך צמיחה מקצועית.

 

אתר: www.nitzan-israel.org.il

 

פייסבוק: www.facebook.com/nitzancenter


 

 

עלה - עזר לילד המיוחד

רשת מעונות עלה הוקמה בשנת 1982 ע"י הורים במטרה להוות בית חם ולתת מענה טיפולי ושיקומי לאוכלוסיה עם מוגבלות שכלית התפתחותית קשה עם מורכבות רפואית.

 

עלה מפעילה ברחבי הארץ ארבעה מרכזים שמעניקים טיפול מקצועי ליותר מ– 650 תינוקות, ילדים, מתבגרים ומבוגרים. מרכזי עלה בבני ברק, ירושלים, גדרה והנגב פועלים בסטטוס מלכ”ר ומעניקים שירותים מעולים בתחומי הרפואה, הסיעוד, הפרא-רפואה, השיקום, החינוך המיוחד ופעילויות הפנאי. בנוסף, מפעילה עלה מרפאות אמבולטוריות לטיפול בילדי הקהילה.

 

במרכזי עלה ברחבי הארץ מועסק צוות מקצועי עתיר מוניטין, ידע ייחודי והתמחות ספציפית בתחומים הנדרשים. הצוות כולל: מורות, גננות, סייעות שיקומיות, פיזיותרפיסטיות, מרפאות בעיסוק, קלינאיות תקשורת, הידרו-תרפיסטים, תזונאים, רופאים, אחיות, צוות פסיכו-סוציאלי ומטפלים רגשיים במוסיקה, אמנות ועוד. צוות עלה מתייחס לחניכיו בכבוד ובאהבה, ומטפל בהם במסירות לאורך שנים ארוכות, גם כאשר ההישגים הגדולים מתבטאים בצעדים קטנים של שינוי.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - כל הפעילות מבוססת על אמונה חזקה ביכולותיהם של דיירי עלה להגיע להישגים ולחיות חיים נוחים, איכותיים ומאושרים ככל האפשר. זאת תוך שמירה על כבודם העצמי, טיפוח אישיותם ושילובם במשפחה, בחברה, ובקהילה. הנהלת עלה מעודדת את בוגריה להיות חלק יצרני בחברה הישראלית. הם עוסקים, בין השאר, בהכנת מוצרי יודיאקה ופריטי נוי בעבודת יד, הנמכרים ליחידים, לארגונים ולחברות כשי עם ערך מוסף.

 

עצמאות כלכלית היא מינימום תלות בגורמים ממשלתיים - ביטוח לאומי וגורמי רווחה למיניהם - על מנת לחיות בכבוד.

 

אתר: www.aleh.org.il


 

 

עלם

עמותת עלם פועלת מזה 32 שנים למען בני נוער בסיכון. העמותה פוגשת מדי שנה כ-25,000 בני נוער וצעירים במצבי סיכון, משמשת עבורם כתובת אמיתית ומסייעת להם להיחלץ ממצבם ולהשתלב מחדש בקהילה.

 

עובדי עלם ו-1700 מתנדביה יוצאים אל השטח ופוגשים את בני הנוער במקומות בהם הם נמצאים: בבתי הספר, בשעות אחה"צ בקהילה, ברשת האינטרנט, בפעילויות שטח נקודתיות במהלך חופשות הקיץ, בפעילות לילית ברחובות ובמוקדי הבילוי.

 

עלם פועלת ב-43 ישובים בכל רחבי הארץ ומפעילה מעל ל-80 תכניות ייחודיות הנותנות מענה לרצף רחב של מצוקות: החל ממשברים בגיל ההתבגרות,דרך מצוקות נפשיות, שימוש בסמים ואלכוהול ועד חסרי בית ומעורבות בזנות.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - עלם פועלת לשינוי חברתי. אנו מאמינים כי הטיפול בנוער בסיכון הוא באחריות כלל החברה. לכן, במקביל לשיתוף פעולה הדוק עם מערכות הרווחה, החינוך, הקליטה והבריאות, פועלת העמותה להעלאת הנושא על סדר היום הציבורי בישראל ולהעמקת מעורבות הציבור הרחב והמגזר העסקי בתחום. נציגי העמותה משתתפים בדיוני ועדות הכנסת ונפגשים חדשות לבקרים עם נציגי הממשלה על מנת לקדם חקיקה הוגנת ומיטיבה למען בני נוער וצעירים בישראל.

 

בין יתר התוכניות של עמותת עלם, מפעילה העמותה את תכנית "דרך המלך", המעניקה הכשרה תעסוקתית עבור בני נוער וצעירים, וכוללת מתן כלים ומיומנויות להשתלבות עצמאית בעולם העבודה, במטרה להעניק לבני הנוער עצמאות כלכלית ואי תלות בגופי הרווחה (היכולת לדאוג לעצמי).

 

בני הנוער מקבלים ליווי איש לאורך התהליך מתוך אמונה כי חירות פיננסית מאפשרת צמצום פערים,יציאה ממעגל המצוקה, האלימות והעבריינות ומסייעת בתהליך השיקומי . התכנית מציעה מעטפת מענים לבני נוער וצעירים במצבי סיכון, ביניהם מסלול ליווי אישי תומך עם מתנדב בוגר, שילוב במסגרות תעסוקתיות ובהכשרות מקצועיות, הכנה לעולם התעסוקה הכוללת הקניית כלים וכישורי חיים ותוכנית לימודים והכשרה מקצועית אלטרנטיבית.

 

אתר: www.elem.org.il

 

פייסבוק: עלם עמותה לנוער במצבי סיכון

 


 

צ'יימס ישראל

ארגון ללא מטרות רווח, הפועל למען שיפור איכות חייהם של אנשים עם צרכים מיוחדים, באמצעות פיתוח ומתן מגוון שירותים מקצועיים ועדכניים באיכות גבוהה. העמותה קיימת משנת 1991 ומפעילה כיום כ-20 מסגרות ותוכניות למעל מ-1,200 אנשים ובני משפחותיהם. העמותה פועלת למען אנשים עם מגוון צרכים מיוחדים, כגון מוגבלות שכלית התפתחותית, נכויות פיזיות, נפגעי נפש, אוטיזם, נכויות התפתחותיות ועוד; מגיל חצי שנה ועד זקנה; ללא הבדל גזע, לאום או דת, בתמיכה ופיקוח של משרדי הרווחה, הבריאות והחינוך ובשיתוף פעולה עם רשויות מקומיות, ביטוח לאומי, קרן שלם, קרנות ותורמים, הורים ומשפחות.

העמותה הינה בעלת "תו מידות" וחברה ב"עיגול לטובה".

 

בין מסגרות ושירותי העמותה ניתן למצוא: מעונות יום שיקומיים לפעוטות; גנים וכיתות לחינוך מיוחד; מרכזי יום ארוך בבתי-ספר וגנים; מרכזי רש"ת - רצף שירותי תעסוקה; שילוב בוגרים בתעסוקה בשוק החופשי; מרכזים טיפוליים לבוגרים; מועדוני פנאי וליווי בוגרים במגורים עצמאיים בקהילה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - עמותת צ'יימס ישראל מאמינה שלאדם עם צרכים מיוחדים, כמו לכל אדם, הזכות והיכולת לחיות חיים של כבוד ועצמאות, תוך מיצוי הפוטנציאל האישי הטמון בו. חזון העמותה הוא להוביל בפיתוח תכניות עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, תוך מתן שירות מותאם לפרט ברמה הגבוהה ביותר, באמות מידה אחידות ובשיטות עבודה מתקדמות, ולסייע לכמה שיותר אנשים עם צרכים מיוחדים לממש את הפוטנציאל שלהם ולהיות שותפים פעילים בקהילה.

 

חירות פיננסית היא מרכיב מרכזי בהתנהלות ובעצמאות של כל אדם ואדם, על כן פיתחה ומפעילה עמותת צ'יימס ישראל תוכנית ייחודית - "חינוך פיננסי לאנשים עם צרכים מיוחדים" למבוגרים עם צרכים מיוחדים אין את הידע והכישורים הדרושים לצריכת השירותים בקהילה ועל כן הם לא מצליחים להתנהל כלכלית בצורה אפקטיבית. לכן, יש צורך אמיתי לאפשר להם לרכוש כלים להתנהלות פיננסית נכונה, להעצים אותם בעזרת ידע, בחירה ותמיכה שתוביל אותם לעצמאות כלכלית ותצמצם את הסיכוי שיגיעו למצב של מצוקה כלכלית.

 

התוכנית מספקת למבוגרים עם צרכים מיוחדים כלים להתנהלות כלכלית וצריכת שירותים ומלמדת אותם כיצד לתקצב, לנהל את המשאבים הכספיים שלהם ולתכנן מראש. בנוסף, במהלך התוכנית לומדים המשתתפים על ארגונים פיננסים ומקבלים מידע אודות זכויות הצרכן והשפעת הפרסום.

 

אתר: http://www.chimesisrael.org.il/

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/ChimesIsrael

 

קוקיות

קונדיטוריית קוקיות הינה קונדיטוריה חברתית אשר מעסיקה בני נוער אשר נשרו ממערכת החינוך הפורמלית. בני הנוער מייצרים, אורזים ומוכרים מגוון עוגיות ועוגות הנעשות בעבודת יד וללא חומרים משמרים. בני הנוער עובדים יחד עם קונדיטור מקצועי אשר מלווה ומדריך אותם במהלך העבודה. הקונדיטוריה מהווה עבור הנערים סביבת עבודה תומכת.


 

 

קמה - קהילה מרפאת בהרדוף

עמותת קמה בקבוץ הרדוף מציגה מודל ייחודי לשינוי חברתי, אשר מציע שילוב מלא של אנשים בעלי צרכים מיוחדים בתוך קהילה כפרית. קמה נותנת בית משקם, מחזק ומרפא עבור אנשים מבוגרים בעלי צרכים מיוחדים ('בית אלישע') ועבור ילדים ונוער בסיכון (פנימיית 'בית טוביה'), ומאפשרת לחברה הבריאה שבחיקה הם חיים לחוות נתינה, סובלנות והתפתחות, תוך התמודדות יצירתית עם אתגרים ותנאים משתנים.

 

במסגרת בית אלישע זוכים החברים להכשרה מקצועית ועובדים במגוון ענפים יצרניים ויצירתיים בקיבוץ הרדוף: קרמיקה ומוצרי נייר, קונדיטוריה, מטבח, אורווה וגן ירק אורגני, וכן בבית הקפה אותו הם מפעילים, הפתוח לקהל הרחב, והכולל גלריה בה נמכרים המוצרים מעשי ידיהם.

 

לצד העבודה היצרנית ושגרת אחזקת הבית, מציע בית אלישע לחבריו מערך עשיר של לימודים, חוגי העשרה, פעילויות חברה ותרבות, טקסים וחגיגות. החברים משתתפים בחיי התרבות והרוח של הקיבוץ ולוקחים חלק פעיל בחיי הקהילה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - המודל של קמה כקהילה מרפאת מתבסס על הגישה האנתרופוסופית ועל העקרון של טיפוח הגרעין הבריא הקיים בכל אדם, תוך שילוב וקבלת השונה לתוך מארג החיים של החברה והסביבה. בתוך המסגרת התומכת של בית אלישע בלב קיבוץ הרדוף, זוכים חברי הקהילה לממש את מירב יכולותיהם ולחוות עצמאות, מסוגלות וכבוד. הגישה העומדת בבסיס עקרון הקהילה המרפאת רואה בכל אחד אדם שלם, היכול לצמוח ולהשתנות, לחוות הגשמה אישית ומקצועית, לרכוש כלים ולהתפתח. המסגרת הקהילתית והתוכנית השיקומית הייחודית מקדמות כל חבר על פי יכולותיו לאורח חיים עצמאי יותר, ומאפשרות לו לגלות בתוכו כוחות של יוזמה ויצירה.

 

עמותת קמה שואפת להיות ברת-קיימא, ולהתקיים מהמוצרים הנעשים מידי יום בסדנאות התעסוקה של חברי בית אלישע. אנו מגדלים את מרבית התוצרת החקלאית עבורינו, מייצרים לחמים ומוצרי מאפה לצריכתינו היומית, ויחד עם זאת מוכרים מוצרי אומנות שימושית (קרמיקה ואריגה), מוכרים מוצרי נייר ומפעילים אורווה לרכיבה טיפולי, שכל ההכנסות חוזרות אל חברי הקהילה. על אף מאמצים אלו, אנו עדיין זקוקים לתמיכת משרד הרווחה ותרומות מגופים וארגונים פרטיים.

 

אתר: www.kamah.org.il

 

פייסבוק: https://www.facebook.com/KammaCafeandGallery



 

 

רקמת המדבר

העמותה לשיפור מעמד האישה, לקייה

 

העמותה עוסקת בהעצמה נשים ונוער בדואי בלקיה והכפרים בסביבה דרך תעסוקה, חינוך והעשרה. אנו מפעילות:

  • פרויקט "רקמת המדבר לתעסוקת נשים ושמירה על אומנות עממית
  • מרכז ומבקרים של רקמת המדבר לקרוב בין מבקרים וישראל למסורת הבדואית ולאתגרים העומדים בפני נשים ונוער בדואית
  • ספרייה ניידת המספקת ספרים למעל 1,000 ילדים בדואיות בלקיה והסביבה ללא מסורת קריאה או גישה לספרייה ציבורית
  • חינוך והאשרה לתלמידי תכון להכנה לבגרות באנגלית ומתמטיקה
  • חוגי מנהיגות צעירה לנערות הקהילה

 

אנו גאות בהישגי העמותה בתחום תעסוקה והעצמת נשים ובקידום נוער להשכלה גבוהה.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - העמותה אינה מפלה בהעסקת עובדים עם מוגבלות ופועלת לקבלת האחר בחברה הבדואיות. אנו מקבלות נשים לתעסוקה בפרויקט "רקמת המדבר" ללא קשר למגבלות גופני או שכלי. לפני שנתיים ניגשנו את הכניסה לעמותה עבור אנשים עם מגבלות גופניות. במרכז המבקרים אנו מארחים קבוצות מכל הסוגים כולל קבוצות עם פיגור שכלי והפרעות נפשיות.

 

פרויקט "רקמת המדבר ומרכז המבקרים" אינו מקבל תמיכה מתרומות כמו בעבר. כבר שנתיים הפרויקט פועלת להגיע לעצמאות כלכלית: להגדיל הכנסות מתיירות ומכירת מוצרי רקמה ע"מ להמשיך לתמוך ביותר מ-80 נשים שעובדות בפרויקט ולספק להם הכנסה משמעותית כתרומה להכנסות הדלות של משפחותיהן. אנו פועלות בעזרת הרשות לפיתוח הנגב בתחום התיירות, משקיעים בהגדלת ערוצי השיווק ופיתוח קוו חדש של מוצרים. הפרויקט יגיע לעצמאות כלכלית כשהוא יוכל גם לכסות את הוצאות הפרויקט וגם להכניס תרומה משמעותית לתקרות העמותה כולה.

 

אתר: http://www.desert-embroidery.org/


 

 

 

רעות

 

 


 

שיקום אחר

עמותה פורצת דרך ומובילה שינוי חברתי, למען מימוש והגשמת שאיפותיהם וחלומותיהם של האנשים המתמודדים עם מגבלות נפשיות בתחום התעסוקה ופיתוח הקריירה.

 

מתמחה בפיתוח תוכניות ייחודיות והפעלתן במטרה לאפשר לזכאי סל שיקום המתמודדים עם מגבלות נפשיות השתלבות בשוק העבודה. אנו מלווים כיום למעלה מ-200 אנשים בשוק העבודה. מפעילים חנות חברתית ייחודית בת"א המאפשרת למתמודדים מסלולי הכשרה ייחודיים והשתלבות בשוק הפתוח כמו גם מאפשרת לעמותות ויוצרים נוספים לקדם את מוצריהם ויצירותיהם.

 

ה"אני" מאמין שלנו לשילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה - אנו מאמינים כי האדם המתמודד עם מגבלה נפשית הינו המרכז, אחראי ומוביל בניית מסלול קריירה מותאם לו. פועלים לקידום שינוי חברתי המסייע השתלבותם של אנשים מתמודדים עם מגבלה נפשית כחלק אינטגראלי ממעגל העבודה. מספקים תמיכה וליווי לאדם המתמודד עם מגבלה נפשית בהובלת תהליך ההתפתחות האישי שלו בתחום התעסוקה ובמימוש עצמי.

 

עצמאות כלכלית/ חירות פיננסית בעינינו זה לא להיות תלויים בגופים פילנטרופיים, אלא, לייצר מספיק הכנסות עצמיות כדי להיות יציבים כלכלית ואף לייצר "רווחים" לעמותה שיוכלו להיות מושקעים בפיתוח של פרויקטים חדשים ובהרחבת פעילות קיימת לאזורים גיאוגרפיים חדשים, זאת על מנת שנוכל לסייע לכמה שיותר אנשים.

 

אתר: www.shikumacher.org.il

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים