שתף קטע נבחר

עשרות גאים צעדו יד ביד: "לא פרובוקציה"

תחת אבטחה כבדה צעדו עשרות חברי הקהילה הגאה במרכז ירושלים בעקבות הסרטון שפורסם ב-ynet ובו ספגו בני זוג הומוסקסואלים קריאות גנאי רק משום שהלכו יד ביד. "אין פרובוקציה בגילוי אהבה", אמר אחד המארגנים. פעיל הקהילה אבי בוסקילה: תחושה רעה שזקוקים לכזו אבטחה

 

לא מוותרים על אהבה: באווירה דרוכה ומתוחה ותחת אבטחה כבדה צעדו אתמול (ו') עשרות חברי וחברות הקהילה הגאה יד ביד במרכז העיר ירושלים. הצעדה אורגנה בעקבות הסרטון שפורסם השבוע ב-ynet ובו זוג הומוסקסואלים הלכו יד ביד ברחובות הבירה וספגו קללות וגידופים מכל עבר.

 

ההתארגנות נוצרה על-ידי פעילים גאים וחברתיים בעיר ובתמיכת עמותת הבית הפתוח בירושלים ועל רקע הפיגוע במצעד הגאווה, שבו נרצחה הנערה שירה בנקי ז"ל. הצועדים החלו ללכת מרחוב יפו בעיר וחצו את מרכז העיר כפי שזוג ההומוסקסואליים צעדו בסרטון.

 

למוני קראוס, ממארגני הצעדה, מדובר באירוע מכונן. "ישנה הסתה ממושכת ומשומנת נגד הקהילה הלהט"בית", אומר קראוס והתייחס לסרטון שהיכה גלים ברחבי העולם. "אני גר בירושלים שנתיים ובלב מלא אני אומר שלא הופתעתי מהאמירות האלה. אין יום שאני מסתובב ברחובות העיר ולא בוהים בי או מעירים לי הערות. רק אתמול צעקו לי 'קוקסינל' ברחוב".

 

הוא ממשיך ומספר: "אין יום שעובר בעיר שלא חווים את המציאות הזאת ומצד כל סוגי האוכלוסיות ולא רק מכיוונם של חרדים וחובשי כיפה כפי שנהוג לחשוב. הסרטון שפורסם ב-ynet היה טריגר שגרם לי לחשוב שאם להחזיק ידיים אי אפשר, הגיע הזמן שיראו שאנחנו לא מתקפלים ויש לנו נוכחות ואנחנו חלק מהעיר הזאת ומהמרחב הציבורי שלה".

 

קראוס מגן על הקהילה הגאה וחושב שהיא לא מייצרת פרובוקציה. "ירושלים לא עיר דתית ואין שום דבר פרובוקטיבי בללכת יד ביד ולגלות כל סוג של אהבה. באתי לכאן עם הרבה חששות ממה שעתיד לקרות בתהלוכה במציאות שבה הקיום שלנו לא לגיטימי בעיני אנשים. אני חייב להודות שמאז הרצח של שירה בנקי אני בטראומה. זה לא משהו שאני מתבייש בו. אני לא ישן כמה לילות. המחשבות שלי לא מפוקסות. מבחינתי כל הליכה ברחוב היא בדריכות לאירוע אלים".

עשרות צעדו ברחובות ירושלים (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
עשרות צעדו ברחובות ירושלים(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

 (צילום: דפני ענבר) (צילום: דפני ענבר)
(צילום: דפני ענבר)

 (צילום: אסף זגריזק) (צילום: אסף זגריזק)
(צילום: אסף זגריזק)

 (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
(צילום: עפר מאיר)

דניאל ואור הגיעו לתמוך מתל אביב וצעדו יחד. "לא יתכן שהומואים לא יוכלו לצעוד יד ביד במרחב הציבורי ואנחנו רוצים להפגין על כך", מספר דניאל. "גם ברוב תל אביב עדיין לא בטוח ללכת". אור הוסיף: "ירושלים היא הבירה ואנחנו רוצים לעשות את זה כאן כסמליות גם בעקבות הרצח, אבל גם באשדוד, בטבריה, בבית שאן וערים אחרות גם לא נוכל ללכת יד ביד בביטחון".

 

אורי שמילוביץ הוא פעיל בולט בקהילה הגאה בחיפה וטרם הגעתו לצעדה הוא הותקף לטענתו על רקע הומופובי. "עמדתי בתחנה המרכזית בחיפה וניגשו אליי שני בחורים והתחילו לצעוק 'עוף מכאן יא הומו' כי ראו את הדגל. הם איימו עלי באגרופיהם ולאחר מכן המשיכו להציק לי עד שהאוטובוס הגיע. אנשים מסביב לא התערבו ולא ניסו להפריד. כשפניתי לאיש ביטחון הוא אמר שהוא צופה בהם, אבל הם המשיכו להסתובב סביבי עד שהגיע האוטובוס ונמלטתי. האירוע מוכיח את הטריוויאליות של האיום ההומופובי בכל הארץ".

 

אבי בוסקילה, פעיל בולט בקהילה הלהט"בית, סיכם את החוויה עם תחושה רעה. "צעדנו יד ביד במחאה על ההומופוביה המשתוללת בעיר. צעדנו מוקפים לצד עשרות רבות של שוטרים. אמנם צעדנו בלב בירת ישראל, אבל אי ספק שהתחושה שבה אנחנו מוקפים בכוחות אבטחה היא תחושה רעה. מגיע לנו לצעוד איש ואיש, אישה ואישה היכן שרק נחפוץ בלי להזדקק לאבטחת מלכים".


פורסם לראשונה 14/08/2015 22:49

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
צעדה של אהבה בירושלים
צילום: עפר מאיר
מומלצים