שתף קטע נבחר

30 שניות על מדע: הספידייטינג של הגאונים

על מה מדברים מדענים צעירים כשהם נפגשים בפעם הראשונה ויש להם זמן קצר וקצוב להציג את עצמם ואת חזונם? ערב הספידייטינג שנערך אמש, במסגרת פתיחת שבוע המדע העולמי בישראל, כלל 400 צעירים נרגשים שחלומם הוא לשנות את העולם ועל הדרך גם להכיר את הארץ שלנו

מה קורה כשאוספים יחד 400 מדענים צעירים, שרובם מעולם לא נפגשו לפני כן, ואומרים להם שזה הזמן לספידייטינג? כך נפתח אמש (ש') ערב ההיכרות של כל אותם מדענים צעירים שהגיעו לישראל במסגרת כנס המדע העולמי שמתארח השבוע בקמפוס אדמונד י. ספרא, של האוניברסיטה העברית בירושלים ומביא אליו לא רק את דור העתיד, אלא גם 15 חתני פרס נובל ומדענים מובילים מהארץ ומהעולם שייפגשו עם הצעירים.

 

רוצים להכיר את דור העתיד? היכנסו למתחם פסגת הגאונים

 

 

 

"מעבר להתרגשות מהמפגש עם החבר'ה האחרים שאני מכיר רק מהתכתבויות, אני ממש מחכה לפגוש את פרופ' עדה יונת ופרופ' רוג'ר קורנברג", מספר דניאל סורנסון (21) ביוטכנולוג מדנמרק, שזהו ביקורו הראשון בישראל. ההתרשמות הראשונית שלו מישראל מתחילה משדה תעופה גדול ומדהים, וכמו חבריו למפגש, הוא יזכה לבלות בישראל ולהכיר לא רק את ההיסטוריה שלה ולעסוק בעתיד הטכנולוגי, אלא גם להכיר את הצד הקליל והצעיר יותר במסגרת פעילויות שונות במהלך השבוע.

 

תומס הגר 19 מצ'כיה, סטודנט לביוכמיה, מתרגש לפגוש את סידני אלטמן, חתן פרס נובל בתחום המחקר שבו גם תומס עוסק. אלטמן מהווה מבחינתו גורו. מעבר לכך, זו הפעם הראשונה שלו בישראל ולמרות שרק נחת, הוא מצפה לראות כמה שיותר מישראל וכמובן להכיר קולגות מכל העולם. גם גורדינה (21) מבריטניה, המתמחה בתחום הביו-רפואי, נמצאת כאן בפעם הראשונה והיא מאד נרגשת, הדבר היחיד שמטריד אותה, כו רבים מאיתנו, זה החום הכבד.

  

אוגנדה בן ה-20 מנפאל רואה את עצמו כוותיק כאן, והוא נרגש לפגוש את החברים מהפעם הקודמת שהיה כאן. זו אמנם רק הפעם השניה שלו בישראל - הפעם הראשונה היתה כשביקר בכנס הראשון שנערך, לפני שנתיים - אבל הוא כבר מרגיש בבית.

 

לאונרדו אנשריי ונורה גארלדה נחשבים למבוגרים האחראים, הם בני 30 ומתמחים בפיזיקה, ומתפקדים כמלווים של המשלחת מספרד. גם להם זהו הביקור הראשון בישראל, הם נמצאים פה שלושה ימים וכבר הספיקו לחוות את תל אביב. הם ספרו שהם מאוד מתלהבים לקראת הביקורים במקומות ההיסטוריים של ישראל, אבל לא פחות מהפנאלים המקצועיים וההרצאות של חתני פרס הנובל.

 

הכנס מציע למשתתפים מפגשים הכוללים שיחות בנושאים של מדע בסיסי בתחומי הפיסיקה, הכימיה, מדעי החיים והמתמטיקה, עם מיטב המוחות המדעיים בתחומם בארץ ובעולם. בנוסף לתכנים האקדמיים, להרצאות מפי מדענים מובילים ולמפגשים בקבוצות קטנות עם חתני

פרס נובל ועבודה על פרויקט מדעי בקבוצות רב לאומיות, יטיילו המשתתפים בישראל במקומות שונים וזאת במטרה לחשוף בפניהם את ישראל המגוונת, זאת העתיקה בעלת העומק ההיסטורי והתרבותי וזאת הצעירה בעלת האופי הדינאמי והתוסס, תוך הדגשת הרוח הישראלית של חדשנות, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, במה שעשויה להיות עבורם "חוויה של פעם בחיים".

 

כנס המדע העולמי יכלול במסגרתו גם תת-כנס בנושא מדע וטכנולוגיה ובמסגרתו מפגשים, פאנלים ופעילויות מיוחדות בהם ייקחו חלק חתני פרס הנובל ובכירי תעשיית ההיי-טק, הסטארט-אפ והחדשנות בישראל, במטרה להציג הקשר שבין מדע בסיסי ברמות הגבוהות ביותר לבין יישומיו בתעשייה, כפי שהם באים לידי ביטוי בצורה ייחודית בישראל. שיאם של האירועים הללו יהיה ב"שואו-קייס" מרהיב של חברות ישראליות חדשניות שמשנות את העולם בתחומן.

 

כנס המדע העולמי, פרויקט בעל חשיבות לאומית, אותו יזם ומוביל משרד החוץ בשיתוף פעולה עם האוניברסיטה העברית בירושלים, משרד המדע ומטה ההסברה הלאומי במשרד רוה״מ, מתקיים השנה לראשונה בירושלים בין ה-15-21 באוגוסט והוא צפוי להיות הכינוס המדעי הגדול ביותר מסוגו בעולם.

 

בואו לבקר במתחם הגאונים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זוג הפקות
"היי ישראל!" המדענים הצעירים בארץ
צילום: זוג הפקות
מומלצים