שתף קטע נבחר

כל הסיבות שבגללן עדיף לצרוך עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

בעולם, העניין בגידול וצריכה של עופות ללא אנטיביוטיקה הולך וגובר ומחקרים מראים כי למרות שגידול עופות ללא אנטיביוטיקה אינו הסטנדרט הרווח בישראל, הצרכנים הישראלים מעדיפים עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה

העולם בכלל ואירופה בפרט, הולכים לכיוון של אי שימוש באנטיביוטיקה וגידול עופות ללא אנטיביוטיקה. מדובר במדיניות שהתווה האיחוד האירופאי מינואר 2006. למעשה, מדובר ברווחת כלל הציבור ובריאותו באמצעות מניעת "חיסון של החברה לאנטיביוטיקה". מעבר לגידול עופות ללא אנטיביוטיקה וללא זרזי גדילה, מקורו בחשש להתפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה וחשיפה של בני האדם אליהם ובחשש משאריות אנטיביוטיקה שנותרות בבשר.

 

זוהי גם המוטיבציה המרכזית של ארגון הבריאות העולמי (WHO- World Healt Organization), כפי שעולה מכנס שנערך בלונדון בפברואר 2014. האיחוד האירופאי מגדיר גידול ללא אנטיביוטיקה ופיקוח הדוק על מתן אנטיביוטיקה כטיפול בתחלואה על פי הצורך.

 

ישראל , לצערנו, עדיין לא שם. אצלנו עדיין אין תקנות של משרד הבריאות המתייחסות לגידול ללא אנטיביוטיקה. לכן, רוב החברות אכן משתמשות באנטיביוטיקה בגידול העופות שלהם.

 

השימוש באנטיביוטיקה בארץ נעשה בשני אופנים מרכזיים טיפול בתחלואה ע"פ צורך ומתן זרזי גדילה אנטיביוטיים על בסיס קבוע. חשוב לציין כי למרות שבארץ גידול ללא אנטיביוטיקה מותר, שחיטה של עוף שיש בגופו אנטיביוטיקה אסורה. כלומר, העופות שקיבלו אנטיביוטיקה לא ישחטו עד שיעבור פרק זמן מספק בו האנטיביוטיקה תצא מגופם. ההגדרה לפרק הזמן הנדרש מרגע מתן האנטיביוטיקה ועד היותו של העוף נקי משאריות אנטיביוטיקה וכשיר לשחיטה משתנה בהתאם לסוג באנטיביוטיקה ונעה בין יום ל-28 ימים , תלוי בפרוטוקול התרופה הספציפית.

 

 

 

יחד עם זאת, חשוב לציין כי בדיקות לשאריות אנטיביוטיקה מבוצעות על בסיס מדגמי ובדיעבד, כך שקשה לאכוף את אי המצאות שאריות חומרים אנטיביוטיים בגופם של בעלי החיים. העובדה שאי אפשר לאכוף את המצאות השיירים האנטיביוטיים, הביאה את האיחוד האירופאי לאסור על גידול עופות עם אנטיביוטיקה.

 

מחקרים מראים כי למרות שגידול עופות ללא אנטיביוטיקה אינו הסטנדרט הרווח בישראל, הצרכנים הישראלים מעדיפים עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה. רוב האוכלוסייה (80%) מאמינה כי עוף שגדל בלי אנטיביוטיקה ובלי תוספת הורמונים הוא בריא יותר. בנוסף, הרוב הגדול של האוכלוסייה (78%) יעדיף לקנות עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים (*מחקר שוק, מכון ברנדמן 2014).

 

אולי זו גם הסיבה שניצנים ראשונים של מוצרים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה לאט לאט מתחילים להופיע בשוק.

 

לאחרונה ראינו כי עוף טוב השיקה מוצרים מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים. מדובר בחברה הראשונה שהשיקה מוצרי ילדים (שניצלים) ללא אנטיביוטיקה.

 

בתחום המוצרים הטריים, עד כה היו בשוק מעט עופות טריים ללא אנטיביוטיקה שהיוו מוצרי נישה (במגוון מצומצם ומחיר יקר), השקת העופות הטריים הארוזים של עוף טוב, מעופות שגדלו ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים, פונה לכלל האוכלוסייה ואינה שונה במחירה (ברוב הרשתות) ממוצרי העופות הרגילים. זוהי מגמה נוספת של שינוי בגישת החברות הגדולות במשק לנושא.

 

בבחינה של הנושא עם החברה, טענו מקורות בעוף טוב כי "כחברה גדולה ומובילה במשק, עוף טוב שמה דגש על פיתוח עסקי וכלכלי תוך התחשבות בצרכי החברה וקיימות (לדאוג לצרכים עכשוויים מבלי לפגוע בדורות הבאים).פיתוח הגידול של עוף ללא אנטיביוטיקה הוא נדבך נוסף ב DNA המותגי של עוף טוב והכול במטרה לתת לצרכנים שלנו את המוצרים הכי איכותיים וביתיים שניתן".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מעדיפים את העוף שלנו בלי אנטיביוטיקה
צילום: shutterstock
מומלצים