שתף קטע נבחר

בגלל הלידה? "הורייזן" תפצה בכירה שפוטרה

חודשיים וחצי אחרי שחזרה מחופשת לידה פוטרה מנהלת בחברת ההייטק. בית הדין קיבל את תביעה שהגישה והורה לפצות אותה בכ-50 אלף שקל

עובדת בכירה בחברת ההייטק "הורייזן" פוטרה כחודשיים וחצי אחרי שחזרה מחופשת לידה בטענה להתנהלות לא ראויה. אף שחלף פרק הזמן שבו אסור לפטר אישה אחרי לידה, היא החליטה לתבוע וניצחה: בית הדין האזורי לעבודה מצא שיקולים זרים ופגמים בהתנהלות החברה, והורה לה לפצות את העובדת בכ-50 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

התובעת החלה לעבוד בחברת "הורייזן" ב-2008 בתחום גיוס עובדים. עם הזמן היא קודמה ובתפקידה האחרון שימשה מנהלת משאבי אנוש. "כל הכבוד, תמשיכי כך", כתב לה מנכ"ל החברה במייל בטרם יצאה לחופשת לידה בסוף 2011. אלא שחודשיים וחצי אחרי שחזרה מהחופשה היא קיבלה הזמנה לשימוע, "במטרה לשקול את המשך העסקתך בחברה".

 

שלושה ימים אחרי השימוע היא פוטרה, ועוד באותו יום עדכנה הנהלת החברה את כל העובדים. בעקבות זאת הגישה המנהלת תביעה בטענה שפוטרה בגלל שהפכה לאם ומאחר שהחברה העדיפה את מי שהחליפה אותה בחופשת הלידה. לדבריה, נימוקי הנתבעת בדבר עבודה לקויה היו רק תירוץ, שכן טענות אלו עלו רק לאחר חזרתה מחופשת לידה.

 

לדבריה, מרגע שחזרה לעבודה החלה ההנהלה להתנכל לה, לקחה שני מקרים שוליים –סימולציית השכר ותיקון מחשב סמוך למועד המשכורות – והוציאה אותם מפרופורציות. לטענתה החברה תכננה מראש לא לאפשר לה להשתלב בחזרה בעבודה אלא להחליפה בהזדמנות הראשונה.

 

החברה התעקשה שהפיטורים נבעו רק בשל התנהלות לא ראויה וכשלים שהתגלו בתפקודה עוד לפני יציאתה לחופשת לידה, כולל מערכת יחסים עכורה עם חלק מעובדי החברה ומנהליה. ההנהלה התעקשה שלתובעת ניתנו התראות חוזרות ונשנות שבהן התבקשה לשנות את התנהלותה. עם זאת, בבית המשפט העיד מנכ"ל החברה במפורש כי ההחלטה על הפיטורים התקבלה לפני הזמנתה לשימוע.

 

דרך לא ראויה

השופטת אסנת רובוביץ-ברכש קבעה שבשימוע אכן נפלו פגמים מהותיים, שכן הזימון היה עמום וכוללני וניתן בהתראה של יום אחד. לכן, השימוע לא נערך "בלב נקי ונפש חפצה", והתובעת לא קיבלה הזדמנות אמיתית לשנות את דעתם של הממונים עליה.

 

עוד נקבע כי אמנם התובעת פוטרה כ-75 ימים לאחר שובה לעבודה, ולא בתקופה שבה אסור לפטר אישה שחוזרת מחופשת לידה (60 יום), אך ההחלטה הוכתמה בשיקולים זרים ובניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

 

השופטת התרשמה שהתובעת פוטרה גם בשל חוסר שביעות רצון מתפקודה, אך ההיריון וההורות נלקחו בחשבון כחלק משיקולי החברה ודי בכך. אמנם מותר להעדיף מחליף של עובד, ציינה השופטת, אך רק לאחר שניתנת לעובד הזדמנות להוכיח את עצמו ובכפוף לחובת תום הלב ומגבלות אחרות.

 

השופטת חייבה את "הורייזן" לשלם לתובעת 25,500 שקל בגין פגמים בשימוע, 10,000 שקל פיצוי על פיטורים שלא כדין ו-10,000 שקל על עוגמת נפש. עוד נקבע כי החברה תשלם הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד הדר פלד טל
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד שלמה בכור
  • עו"ד מוטי בר-לב עוסק בדיני עבודה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים