שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

הדרך למקלט: מהגרים נוטשים את האיסלאם

זרם הפליטים לאוסטריה נמשך ועשרת אלפים צפויים לחצות עד סוף היום לגרמניה. בתוך כך, לא מעט מהגרים מוסלמים ממירים את דתם לנצרות כדי להגדיל את הסיכוי לקבל מקלט. ויש גם את אלה שהמלחמות גרמו לאיבוד האמונה: "כנוצרים אנחנו מרגישים חופשיים יותר"

מוחמד עלי זונובי מנענע בראשו בעוד הכומר מזליף מים קדושים על שערו השחור. "תיפרד מהשטן וממנהגיו הרשעים?" שואל הכומר את הפליט האיראני בברלין. "האם תיפרד מהאיסלאם?". "כן", עונה זונובי במרץ - והכומר מטביל אותו "בשם האב, הבן ורוח הקודש". מעכשיו מוחמד הוא מרטין - כבר לא מוסלמי, אלא נוצרי.

 

משבר המהגרים - כתבות נוספות:

נמלטים אל המערב: מסע בתמונות

מסעם של חלק מהפליטים מתחיל בפייסבוק

סוף לבעיית המהגרים? מצרי יקנה להם אי

 

זונובי הוא רק אחד ממאות מהגרים שהגיעו לגרמניה וממירים את דתם לנצרות. חלקם הגדול עושה זאת בניסיון לשפר את הסיכוי לקבל מקלט במדינה, אך יש גם מהגרים שפשוט איבדו את אמונתם בעקבות המלחמות שחוו במדינות האם שלהם.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

זונובי הגיע משיראז שבאיראן יחד עם אשתו ושני ילדיו לפני חמישה חודשים. יחד עמו יש עוד מאות פליטים איראנים ואפגנים שמייחלים לקבל מקלט בגרמניה ולא מהססים להמיר את דתם. רובם מתכנסים בכנסייה קטנה בברלין כדי לעבור שם את התהליך. רובם לא ימהרו להודות שהם עושים זאת כדי לשפר סיכוי לקבלת המקלט, אך יש לא מעט מאמינים.

 

זונובי סיפר לסוכנות הידיעות AP כי הוא נתקל בפעם הראשונה בברית החדשה כשהיה בן 18. בעודו באיראן, הוא החליט שעליו לברוח מהמדינה האיסלאמית לאחר שכמה מחבריו הנוצרים נעצרו על-ידי משמרות המהפכה רק משום היותם נוצרים. עבור זונובי ורעייתו אפסנה, שכעת שמה הוא קטרינה, מדובר בהתחלה חדשה.

 

"כנוצרים עכשיו אנחנו חופשיים ויכולים להתנהג כפי שאנחנו רוצים", אומרת קטרינה. "הכי חשוב זו העובדה שלילדיי יהיה עתיד טוב יותר והם יוכלו לרכוש השכלה טובה יותר בגרמניה".

 

רוב המהגרים שמגיעים לגרמניה הם מסוריה, עיראק, אפגניסטן, איראן ופקיסטן. הסורים, שמגיעים בצל מלחמת האזרחים העקובה מדם במדינתם, זוכים ליותר אישורי מקלט בגרמניה, אך עבור האיראנים והאפגנים המצב מסובך יותר משום שבגרמניה מגדירים את המצב במדינות האם של המהגרים יציב יותר. בשנים האחרונות, כ-50-40 אחוזים מהמהגרים מאיראן ומאפגניסטן מקבלים אישור להישאר בגרמניה, אך הרוב מחזיקים באישור זמני בלבד ועליהם להמתין למקלט הקבוע.

 

הונגריה תפרוס כוחות בגבול, הימין הקיצוני באוסטריה נגד איסלאמיזציה

אחרי שרבים מהמהגרים עזבו את הונגריה, ראש הממשלה ויקטור אורבן מכין את עצמו לאפשרות של גל הגירה נוסף למדינתו ושולח מסר לפליטים. "ב-15 בספטמבר יוצבו כוחות צבא לתגבור הגבול הדרומי עם סרביה", אמר אורבן וציין כי הדבר תלוי בהחלטת פרלמנט.

 

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

בינתיים, זרם הפליטים מהונגריה לאוסטריה נמשך. שרת הפנים האוסטרית יוהאנה לייטנר אמרה לעיתונאים כי כ-6,500 כבר חצו ביממה האחרונה ו-2,200 עושים כבר את דרכם לגרמניה.

 

המשטרה הגרמנית ערוכה לקבל את שטף המהגרים, ולדבריה, כעשרת אלפים צפויים לחצות מאוסטריה לגרמניה עד סוף היום. המהגרים שחצו לאוסטריה נשמעים מרוצים. "זו מדינה טובה מאוד", אמר מהראן חרישי, בן 23 מעיראק. "המשטרה האוסטרית התנהגה אלינו בכבוד רב יותר מאשר בהונגריה". פיראס א-טהאן הוא מהגר מדמשק שברח ממלחמת האזרחים. "אין יותר מאושר ממני להיות פה", אמר המהגרי הסורי.

 

מפלגת הימין הקיצוני באוסטריה סיפקה היום התבטאות חריפה נגד גל ההגירה והאשימה את ארצות הברית ואת נאט"ו בייצור משבר הפליטים שפקד את אירופה. "ארה"ב ונאט"ו הרסו את עיראק ולוב אחרי שהתערבו שם צבאית וסייעו לאופוזיציה הסורית נגד הנשיא אסד", אמר מנהיג מפלגת החופש באוסטריה היינץ כריסטיאן שטראכה.

 

בראיון לתחנת הטלוויזיה ORF אמר שטארכה כי יש לבצע סיורים צבאיים לאורך הגבול האוסטרי עם הונגריה וקרא נגד צמצום האיסלאמיזציה לדבריו באירופה. "אנחנו לא רוצים שהתרבות הנוצרית באירופה תרד לטמיון".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הגיעו לאוסטריה
צילום: רויטרס
מומלצים