שתף קטע נבחר

השופט על הסדר הטיעון עם מהנדס המטענים של דומרני: "כמעט בלתי נסבל"

אדי מכלוף, איש חבלה של ארגוני הפשע בדרום, נעצר אחרי שתועד מחביא לבנות חבלה. אבל בשל ההסדר הוא ירצה 3 שנים בלבד. השופט אליהו ביתן מתח ביקורת חריגה: "אין מקום להתחשבות. סוף סוף מוצאים מישהו על חם, אז נתפסים לשולי-שוליים". הפרקליטות: "היו קשיים ראייתיים"

בית המשפט המחוזי בבאר שבע מתח הבוקר (ג') ביקורת חסרת תקדים על הפרקליטות, שהגיעה להסדר טיעון עם מי שמכונה "המהנדס של ארגוני הפשיעה בדרום", ולפיו הוא ירצה שלוש שנות מאסר בלבד למרות ראיות התביעה. השופט אליהו ביתן הגדיר את ההסדר "מקל בצורה בלתי נסבלת".

 

אדי מכלוף (39) נחשב למהנדס המטענים של הארגונים באזור, כולל זה של שלום דומרני. מכלוף נעצר על ידי שוטרי ימ"ר לכיש כאשר ניסה להחביא לבנות חבלה שהיו אמורות להגיע לידיהם של עבריינים. הוא הואשם והורשע בסחר באמל"ח, קשירת קשר לביצוע פשע ועוד. נאשם נוסף בתיק, אבי זהבי, הורשע בקשירת קשר לביצוע פשע ונידון לשנת מאסר בפועל.

 

הפרקליטות לא ניהלה את התיק ולא נשמעו ראיות, כך שעד תביעה אחד לא עלה לדוכן. ברשימת עדי התביעה בתיק היה גם מי שעד לא מזמן היה מועמד למפכ"לות, ניצב יורם הלוי.

 

השופט ביתן נאלץ לקבל את ההסדר לאחר כתב אישום מתוקן שהוגש, אבל בסיום הדיון הוא ציין: "כשכל המדינה עומדת על הרגליים... סוף סוף מוצאים מישהו על חם, עם ראיות טובות מאוד, נתפסים לשולי-שוליים. כשיש דברים שמגיע הזמן לתת עונש כמו שצריך, גומרים את זה בהסדרי טיעון כאלה... בעוד חצי שנה נחזור לכאן שוב. בפרק זמן של שלוש שנים יש שתי עבירות של מטעני חבלה".

 

החיסול שפתח את החקירה נגד מכלוף:

 

תיעוד המעצר של מכלוף:

 

השופט אליהו ביתן ()
השופט אליהו ביתן

 

אחד ממזמיני השירותים ממכלוף, שלום דומרני (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
אחד ממזמיני השירותים ממכלוף, שלום דומרני(צילום: הרצל יוסף)

 

עו"ד משה יוחאי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד משה יוחאי(צילום: מוטי קמחי)

 

השופט ביתן הוסיף שהסכנות באחזקת מטען חבלה חמורות, הדבר פוגע בתחושת הביטחון ויוצר תחושה שהרחובות הפכו הפקר: "מטעני חבלה אינם משמשים להגנה עצמית אלא למעשי תקיפה חמורים. אין כל מקום להתחשבות, הבנה או סלחנות, ויש לטפל בתופעה ביד קשה ולמצות את חומר הדין כלפי כל אחת מהחוליות בשרשרת ההכנה, ההספקה והשימוש במטעני חבלה. לדידי, אין להירתע מהטלת עונשי המאסר המרביים האפשריים".

 

השופט הוסיף שהוא מקבל בלב כבד את ההסדר: "בשנים האחרונות, כחלק מההסלמה הכללית באלימות העבריינים ועל רקע זמינותם הגבוהה של כלי נשק וחומרי חבלה, השימוש העברייני במטעני חבלה הפך נפוץ והוא גרם לפגיעות בנפש וברכוש - של אלה שאליהם כוונה הפגיעה ושל אחרים, תמימים".

 

בפרקליטות מחוז דרום ציינו שיש לקבל את ההסדר לאור קשיים ראייתיים. סנגורו של מכלוף, עו"ד משה יוחאי, אמר בתגובה: "בתיק זה היו קשיים ראייתיים לא מבוטלים. בסופו של דבר שוקללו העבירות המיוחסות לנאשם במסגרת הסדר הטיעון, כך שהורשע בהובלת ונשיאת נשק, וקשירת קשר לפשע".

 

מפקד המחוז הדרומי, ניצב יורם הלוי, הביע כעס רב על הסדר הטיעון, והורה לקצין אגף החקירות והמודיעין של המחוז, ניצב משנה יוסי תורג'מן, לערוך בדיקה מהירה מול הפרקליטות. "לאור החשיבות הרבה של סיכול ומניעת פיגועים פליליים, ביקשתי להופיע כעד תביעה מטעם המדינה בתיק הנוכחי על מנת שהתשתית הראייתית שנאספה נגד המעורבים תהיה מוצקה היטב, כדי שבית המשפט יוכל להשית עליהם עונש מחמיר מקסימלי", אמר ניצב הלוי. "ראוי בתיקים אלו כי רף הענישה יהיה מחמיר ומרתיע, ואני מבין היטב את הטענות של שופט על ההתנהלות בתיק זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
שלום דומרני
צילום: הרצל יוסף
מומלצים