שתף קטע נבחר

צפו: צ'יטה צדה ודובת קוטב מיניקה גורים

צלם הטבע רועי גליץ מצלם חיות בר וטבע למעלה מ-12 שנה. אחרי אינספור מסעות ברחבי העולם ומאות אלפי צילומים, הוא יציג לראשונה 41 צילומים נבחרים בתערוכת יחיד ב"מוזיאון יפו העתיקה". לבקשת ynet הוא חושף חלק מהצילומים האהובים עליו במיוחד. דובת קוטב ושני גורים בקוטב הצפוני, צ'יטה צדה באפריקה, גורילת הרים ביערות אוגנדה וניבתן ענק בנורבגיה

 

 
 

מזון החיים

דובת הקוטב מניקה את שני גוריה באחד הפיורדים הגדולים בשפיצברגן, בפאתי הקוטב הצפוני. הגורים תלויים בהנקה, במקביל לאכילת בשר, כדי לגדול ולצבור שכבת שומן מספיק עבה לפני החורף הקשה והאתגרים של ההישרדות בו.

 

 (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

(להגדלה הקליקו כאן )

 

הצילום הזה הושג במהלך שבוע של מעקב אחר משפחת דובי הקוטב בתנאים מהקשים ביותר שניתן לדמיין ובמהלכו צולמו מספר תמונות שמעולם לא תועדו.

 

 

98 אחוז אנושי

גורילות ההרים נכחדו כמעט לחלוטין וכיום, לאחר מאמצי שיקום גדולים, נותרו פחות מאלף מהן בכל העולם. ניתן למצוא אותן רק באזור הגבול המשותף לאוגנדה, רואנדה וקונגו, כשהסיבות העיקריות להכחדתן הן אובדן שטחי מחייה, ציד לא חוקי ומחלות, שבין היתר מועברות אליהן גם מאנשים. הגורילות חולקות 98 אחוז מהגנום שלהן עם בני האדם.

 

 (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

(להגדלה הקליקו כאן )

התמונה צולמה באוגנדה, בשמורת בווינדי ב'יער הבלתי חדיר', לאחר מסע מתיש שנמשך שמונה בג'ונגל ובין הרים גבוהים. להסתכל לגורילות בעיניים ולראות את התבונה שמאחוריהן היא אחת החוויות המרגשות ביותר שקיימות. 

 

 

מארב של צ׳יטה

צ'יטה בסביבתה הטבעית בדרום הסרנגטי. פירוש השם "צ׳יטה" הוא מהשפה ההודית ומשמעותו "מנוקדת". בעברית החיה נקראת ברדלס, מהמקור היווני "pardalis" שמשמעותו מנומר או מנוקד. הצ׳יטה היא החיה היבשתית המהירה בעולם והיא מסוגלת להגיע למהירויות שחוצות את ה-110 קמ״ש, כאשר היא מאיצה תוך שלוש שניות, מהר יותר ממכוניות ספורט.

 

 (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

(להגדלה הקליקו כאן )

 

התמונה צולמה בטנזניה, באזור אגם נדוטו. התקדמנו לאט בג׳יפ וכשתפסתי את הצ׳יטה עוברת בין העצים והשיחים – צילמתי תוך קבלת המסגור הטבעי שאתם רואים בפריים הזה.

 

 

דוגמן חוף במידות גדולות

ניבתן זכר גדול שוכב לו על החוף ונהנה מהשמש החמימה בנפרד מחבריו. הניבים של הניבתנים משמשים אותם לקרבות והפגנות כוח, אך גם לטיפוס על הקרח כאשר הם יוצאים מהמים. אף על פי כן, ייתכן כי בפועל ניבים גדולים פשוט מושכים את הנקבות יותר.

 

 (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

(להגדלה הקליקו כאן )

 

התמונה צולמה בחופים הצפוניים של שפיצברגן, האי הגדול ביותר מבין איי סבאלברד בנורבגיה. לאחר התקדמות איטית של כמה שעות, כדי לא להבהיל את היצורים הגדולים, אך הפחדנים הללו התקרבתי מספיק. בצילום, מיקמתי את הניבתן בשליש השמאלי ואת בול העץ בשליש הימני, לשם השוואה ויזואלית משעשעת.

 

רועי גליץ על רקע אחת התמונות בתערוכה (צילום: רועי גליץ)
רועי גליץ על רקע אחת התמונות בתערוכה(צילום: רועי גליץ)

 

גליץ, שייסד את מגזין הצילום "קומפוזיציה" ובעל חברת טיולי צילום, מציין כי בתערוכה יימכרו מספר מצומצם של צילומים ומחצית מההכנסות, יוקדשו לתרומת למען "בית השאנטי במדבר" ול"קרן הדוכיפת" של החברה להגנת הטבע במטרה לסייע לפרויקט שיקום הנשרים המקראיים בישראל. בתערוכה יוקרנו גם סרטוני וידאו ממסעותיו של גליץ ברחבי העולם וכן סדנאות שונות בהשתתפות גליץ וצלמים נוספים.

 

תערוכת הצילומים "להתבונן לטבע בעיניים", תיפתח לציבור היום (ה') ותינעל ב-10.10 ב"מוזיאון יפו", רחוב טיילת מפרץ שלמה 10, יפו העתיקה. אוצרות: לימור מרגוליס ודלית מרחב. הכניסה בתשלום. לפרטים נוספים באתר המוזיאון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גליץ
אמא דובת קוטב מיניקה גורים בקוטב הצפוני
צילום: רועי גליץ
צילום: רועי גליץ
רועי גליץ על רקע צילום בתערוכה של תוכי ים
צילום: רועי גליץ
מומלצים