שתף קטע נבחר

לא מה שחשבתם: הרימונים של תשע"ו

במכון וולקני פיתחו זנים חדשים של רימונים, שיתאימו לטעמם של הישראלים. צפו בזנים החדשים עליהם עמלו החוקרים במשך 40 שנה

 

 
צבעים חדשים וחריגים, טעמים חדשים ושונים. הרימונים של תשע"ו הם לא מה שחשבתם. חוקרי מכון וולקני מציגים לקראת את החידושים לקראת ראש השנה ברימונים.
 
ד"ר דורון הולנד, חוקר במכון וולקני, הסביר כי כדי לפתח זנים טובים היה חשוב לחוקרים לדעת מה אנשים רוצים ברימון. "אחת הבעיות היא שהזנים הקודמים שהיו בשוק הגיעו למתיקות רק באמצע אוקטובר, מה שאילץ את הצרכנים לקנות רימונים בעלי טעם חמצמץ חזק לראש השנה", הסביר ד"ר הולנד. "בנוסף, הגרעין של הרימון היה קשה ואנשים נמנעו מלאכול את הרימון. בזנים שפיתחנו שמנו דגש על מה שמעניין את הצרכן הישראלי: צורה גדולה, צבע אדום עז, טעם מתוק, ונימוחות הגרעין. כמו כן, ניתן היום למצוא זנים של רימון תשעה חודשים בשנה בגלל זנים מוקדמים ומאוחרים וניתן למצוא מטעי רימונים מגולן ועד אילת. ישנם זנים המתאימים את עצמם לחיים במדבר".
 
כדי להגיע לזנים האלו, הסתייעו החוקרים באוסף העצום שנאסף בשיטתיות במשך 40 שנה מכל חלקי הארץ. באוסף נמצאים זנים ננסיים, עד זנים גדולים. מגוון הצבעים של הפירות יכול לנוע מירוק, ורוד, צהוב, אדום ועד לכמעט שחור מוחלט. אם נטעם את הרימונים אפשר יהיה לחוש בטעמים שונים ומשונים. החל מהטעם המתוק בלבד ועד שילובים של חמוץ מאוד, חמוץ מתוק וחמצמץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הרימונים החדשים
צילום: אביהו שפירא
צילום: אביהו שפירא
ד"ר הולנד
צילום: אביהו שפירא
מומלצים