שתף קטע נבחר

תושב ירושלים: האבנים - כמו רולטה רוסית

השר לביטחון הפנים הבהיר במשדר המיוחד של ynet כי הממשלה נחושה לקדם עונשי מינימום למיידי אבנים ובקבוקי תבערה: "אדחף לשינוי הוראות הפתיחה באש". ראש העיר מאמין שצריך תגבור שוטרים לצד הרתעה, ויהודה בן יוסף מארמון הנציב מספר: "כל פעם שמישהו לא נהרג זה נס"

 

השר לביטחון הפנים גלעד ארדן האשים הבוקר (יום ד') במשדר המיוחד מאולפן ynet את חמאס, הרשות הפלסטינית והתנועה האיסלאמית בהסתה המובילה להסלמה סביב הר הבית. לדבריו, משטרת ירושלים תוגברה עוד לפני החג ב-800 שוטרים נוספים מאזורים אחרים ובעוד שתי פלוגות מג"ב סדירות. לדבריו, תגבור הכוח הזה יימשך ללא הגבלת זמן. הוא הבהיר שימשיך לקדם את יוזמתו לפיה חברי הוועדה לבחירת שופטים יתחשבו בפסיקות של שופטים בעניין לפני קידומם: "אף אחד לא מתכוון לפטר שופט. לשופט יש חסינות, בין אם אני אוהב את פסיקותיו ובין אם לא". 

 
ארדן הבהיר כי הממשלה נחושה לקדם עונשי מינימום למיידי אבנים ובקבוקי תבערה: "מי שזורק בקבוק תבערה או אבן על רכב נוסע ומורשע בדין - השופט בכלל לא יהיה לו שיקול דעת והוא יצטרך לשבת מספר שנים בכלא".  
אלכסנדר לבלוביץ ומכוניתו לאחר הפיגוע (צילום: אריק אבולוף, כבאות והצלה ירושלים) (צילום: אריק אבולוף, כבאות והצלה ירושלים)
אלכסנדר לבלוביץ ומכוניתו לאחר הפיגוע(צילום: אריק אבולוף, כבאות והצלה ירושלים)
השר ארדן הוסיף כי "יוזמה אחת היא חקיקת עונשים והשנייה היא שינוי הוראות הפתיחה באש, ואני אדחף לזה. בשנים האחרונות משטרת ישראל מאוד מאוד מוגבלת ביכולות שלה לבצע נוהל מעצר חשוד. זה מקשה מאוד לתפוס את אותם מחבלים שמבצעים את אותם ניסיונות. שתי הפעולות יחד יאפשרו שינוי במצב. אני חושב שזו תוצאה של מספר שנים שבהן המערכות לא התייחסו מספיק בחומרה לזריקת אבנים ובקבוקי תבערה".
כוחות גדולים באזור הכותל המערבי  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
כוחות גדולים באזור הכותל המערבי (צילום: גיל יוחנן)
שער השלשלת בירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שער השלשלת בירושלים(צילום: גיל יוחנן)

אבטחה כבדה בירושלים  (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אבטחה כבדה בירושלים (צילום: גיל יוחנן)
ירושלים הבוקר. כוחות ובטונדות (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ירושלים הבוקר. כוחות ובטונדות(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
יהודה בן יוסף, יושב ראש מנהל קהילתי בשכונת ארמון הנציב בירושלים, הגדיר "רולטה רוסית" את המצב שאליו נקלעה העיר בחודשים האחרונים שבהם ישנה עלייה ביידוי אבנים. בערב החג גבה טרור האבנים את חייו של אלכסנדר לבלוביץ' שנהרג מזריקת אבן שגרמה לו לאבד שליטה על מכוניתו. ראש העירייה ניר ברקת אמר כי הפתרון אמור להגיע מהחמרת הענישה ויצירת הרתעה.

 

 

בשבועות האחרונים מתמודדת המשטרה בירושלים עם כמה חזיתות, ובהן יידוי אבנים, מהומות בהר הבית, השחתה של קברים בהר הזיתים ועוד. בערב החג זה עלה בחייו של אלכסנדר לבלוביץ'. לדברי בן יוסף, הוא ביקש לנקוט כמה צעדים כדי ליצור הרתעה. "ביקשנו להציב מצלמות לאורך כל קו התפר, כדי שיהיה מוקד הרתעתי", הוא אומר. "ביקשנו להגביר את התאורה, והכי הכי חשוב, ואת זה אני דורש מאז צוק איתן, זה להפוך חזרה את נקודת עוז את תחנת עוז. זה אומר כמות גדולה יותר של שוטרים לקו התפר".

 

לדברי בן יוסף, כמות ההרוגים הנמוכה היא בגדר נס. "אנחנו חוששים מאוד. במקרה האחרון נהרג פה אדם, בדיוק באוגוסט לפני שנתיים תינוקת חטפה אבן בראש ובנס ניצלה. אנחנו נמצאים פה בסכנה יומיומית ולכן התושבים דורשים הגנה. אין לנו עיר אחרת ואין לנו משטרה אחרת", הוא אומר. "במשטרה מחכים כדי למלא את התקנים והבטיחו לטפל במפגעים הללו. יש צורך להחזיר את הביטחון לעיר ירושלים ולשכונת ארמון הנציב בפרט".

ראש העיר ירושלים ניר ברקת מאמין כי הפתרון למצב הוא לא רק בתגבור כוח אדם, אלא בעיקר בהרתעה.

"התקבלה החלטה על תוספת של 400 שוטרים, שאמורים היו להתפרס בעיקר בשכונות הערביות, אך זה לא כל הפתרון. חלק אחר של הפתרון אמור להיות בהרתעה, באמצעות כלים אפקטיביים יותר למשטרה. הממשלה צודקת, צריכה להיות החמרה דרמטית כדי שלא יהיה כדאי להרים אבן מלכתחילה. כיום המערכת המשפטית לא אפקטיבית ונוהלי הפתיחה באש לא מספיק מחמירים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הפרות סדר בירושלים
צילום: AP
מומלצים