שתף קטע נבחר

וטרינר שופרסל בכנסת: "רוב העופות בישראל מכילים סלמונלה"

בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, אמר הווטרינר הראשי ברשת שופרסל, ד"ר רוני סורקיס, כי מרבית העופות בישראל מכילים את חיידק הסלמונלה, העלול לגרום למחלות מעיים קשות. משרד הבריאות בתגובה: "צריך לבשל את העופות"

מה יש בעוף שאתם אוכלים? כדאי אולי לא לדעת: במהלך דיון בכנסת, חשף היום הווטרינר הראשי של רשת השופרסל, כי מרבית העופות מכילים את חיידק הסלמונלה. בתגובה הודה משרד הבריאות כי העופות עמוסים בחיידקים, והמליץ לציבור לבשלם.

 

קיראו עוד על נזקי הסלמונלה

מדאיג: עלייה במספר החולים כתוצאה מהרעלת מזון

מדריך לסופר: כך תדעו שהבשר והדגים טריים וללא חיידקים

אשליית העוף: מזוהם, ללא ברזל ואולי מסרטן

 

הדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, דן בפרק "רפורמת הקונקפלקס" במסגרת חוק ההסדרים. בפתח הדיון, אמר הווטרינר הראשי ברשת שופרסל, ד"ר רוני סורקיס: "זה ידוע שבמדינת ישראל רוב העופות מכילים סלמונלה. אנחנו מקפידים בעניין ככל שאנחנו יכולים, אבל משרד הבריאות מגיע מפעם לפעם עם צוותי תקשורת ומנגח אותנו. והדבר אינו ראוי".

 

חברי הכנסת שנכחו בדיון; שרת הבריאות לשעבר יעל גרמן, איציק שמולי, מאיר כהן והיו"ר אלי אלאלוף נזדעקו למשמע טענתו. "אם ברוב העופות יש סלמונלה, יש להחרים מרשתות השיווק את כולם", אמרה ח"כ גרמן. "מה עושות הרשויות אחרי שמוצאים סלמונלה בעוף במהלך ביקורת בחנות מכולת?", שאל ח"כ כהן.

  

בתגובה אמר ד"ר יוני ינון משירות המזון הארצי במשרד הבריאות: "בעופות יש סלמונלה, ויש גם חיידקים נוספים. לכן חובה לבשל אותם. יש לנו תוכנית לאומית להפחתת החיידקים כמו בכל העולם.

 

"זה קיים בעופות גולמיים, אותם אין לצרוך ללא טיפול תרמי. אנחנו לא מחפשים טיפול ברמת המשווק, רק ברמה הלאומית, כמו טיפול בלולים וכדומה. לא הייתה פעם אחת שדגמנו עוף גולמי ותבענו משווק".

 

בתגובה אמר יו"ר הוועדה ח"כ אלי אלאלוף: "דבריך מקוממים. אולם אני משוכנע שאינכם מאפשרים מכירה של עופות המסוכנים לבריאות הציבור".

 

החיידק עלול לגרום במקרים קיצוניים לתמותה

החיידק הצואתי סלמונלה שייך לחיידקים מסוג "גרם שלילי" האופייניים למערכת העיכול והשתן. הוא עובר לרוב בעופות, ביצים, ובצואה מזוהמת. החיידק גורם לשילשולים דמיים ריריים, עד כדי התייבשות. לעתים חודר החיידק לזרם הדם, ועלול לגרום למחלה סוערת לדלקת קרום המוח ובמקרים קשים גם לתמותה.

 

ההדבקה בחיידק סלמונלה לרוב אינה דורשת אנטיביוטיקה משום שזו גורמת להארכת משך המחלה. הטיפול העיקרי הוא הקפדה על שתייה מרובה, מתן סירופ אלקטרוליטים ("מינרלי" או "אלקטרורייס") ובמקרה של התייבשות קשה - עירוי נוזלים באשפוז.

 

חולים הסובלים מבעיות חיסוניות ובהן כשל של תפקוד הטחול, טיפול כימותרפי לסרטן או טיפול סטרואידלי, ותינוקות מתחת לגיל 3 חודשים מטופלים כבר עם תחילת ההדבקה באנטיביוטיקה.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מה באמת יש בעוף שלכם?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים