שתף קטע נבחר
 

כוס הקפה הטובה בישראל

איפה תוכלו לשתות את הקפה הטוב בארץ, כוס קפה שלוקח 12 שעות להכין וגם: מתי דיוקנכם יופיע על הקצף? דיווח קצר וחזק, בלי קצף, מאליפות הבריסטה של ארומה ישראל

מי מכין את כוס הקפה הטובה ביותר בארץ? כדי לענות על השאלה הזאת תצטרכו להיכנס לאוטו, לנסוע לסניף באר שבע צפון של ארומה, ולהזמין קפה מהבריסטה מאור קראדי. קראדי, הזוכה הטרי של תחרות הבריסטה של ארומה ישראל, לא מסגיר כיצד הוא מגיע לכוס הקפה האולטימטיבית שגרמה למיטב מומחי הקפה בישראל להתמוגג. "צריך לשלב רגשות תוך כדי עבודה על המכונה", הוא אומר במסתוריות, "להתייחס לכל פרט קטן. כשהפרטים הקטנים, עושים קפה גדול".

מאור קראדי, אלוף הבריסטה של ארומה ישראל  (צילום: לנס הפקות) (צילום: לנס הפקות)
מאור קראדי, אלוף הבריסטה של ארומה ישראל (צילום: לנס הפקות)
 

לצד הכתרת הבריסטה הטוב בארץ שנבחר מבין העובדים ב-135 הסניפים של ארומה ישראל, אליפות הבריסטה של ארומה ישראל היא הזדמנות להיחשף לכל הטרנדים הרותחים בתחום. אז רגע לפני שקראדי ממריא לפרס הגדול - סיור מקצועי בסצנת הקפה של מילאנו וביקור במפעל של יצרן מכונות האספרסו המוביל בעולם צ'ימבלי – קבלו את הטרנדים הכי חמים בכוס שלכם ושחלקם יגיע בסופו של דבר גם לסניפי ארומה.

 

השנה האליפות הוקדשה לחליטה בלחץ נמוך (POUR OVER). בשיטה זו המים נמזגים על תערובת הקפה בצורה ידנית בצורה איטית ומבוקרת, בעזרת קנקן מזיגה מיוחד. הייחודיות בשיטת חליטה זו היא הטעם הסופי שמתקבל מהקפה: עשיר מאוד, עמוק עם חמיצות עדינה ומרירות מאוד מאוזנת.

 

Hario V60, חליטה על ידי 3 מרכיבים ייחודיים

הבריסטי אומרים כי הנשמה של כוס הקפה המושלמת היא בצורת החליטה שלו. בשיטת Hario V60 הקפה נחלט בלחץ נמוך במתקן מיוחד בצורת קונוס ואת טעמו המשובח הוא מקבל בעזרת השילוש הבא:

 

 צורת ה-v של המתקן מאפשרת למים להתנקז תמיד למרכז ולהפיק מקסימום טעם מטחינת הפולים.

 פילטר הנייר מאפשר סינון של השמנים ומשאיר לנו את טעמו הנקי של הקפה.

 הצלעות הספירליות מאפשרות לחמצן לעבור דרכן, כך שמנת הקפה יכולה להתרחב בצורה אחידה והמים ממצים מהקפה את מירב הטעמים.

 

Chemex, קפה פילטר למתקדמים

Chemex, כלי הקפה המיוחד שהומצא בשנת 1941 ונראה ככלי שמיועד לכימאים, הוכרז בעבר כ"אחד המוצרים הטובים ביותר שתוכננו בעידן המודרני", וההוכחה לכך ניתנה כשצורף לאוסף הקבע של המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק. מדובר בבקבוק זכוכית צר-מותניים שאת הקפה מכינים בו תוך חימום מים בכלי נפרד שנשפכים על נייר סינון שבו מונח קפה טחון. באמצעות שיטה זו, שנעשית בשפת המקצוענים בלחץ נמוך, זוכים לקפה עשיר וצלול בטעמו ובמראהו, שמפיק את מגוון הטעמים החבויים בפולי הקפה הטחונים. 

חמישיית הפיינליסטים (צילום: לנס הפקות) (צילום: לנס הפקות)
חמישיית הפיינליסטים(צילום: לנס הפקות)
  

Cold brew, סוד החליטה הקרה האיטית

תהליך החליטה של קפה ה-cold brew מתבצע במים קרים לאורך פרק זמן של כ-12-24 שעות. בחליטה עם מים חמים, יודע כל בריסטה, ישנם טעמי קפה סמויים אשר נמסים ואינם מגיעים לכוס של הלקוח. בחליטות קרות, לעומת זאת, התהליך המתמשך והארוך של החליטה, מאפשר מיצוי אחיד ועמוק של מירב חלקי הטעם בקפה הטחון, כך שהקפה החלוט שמתקבל הינו בעל חמיצות עדינה ומתיקות סירופית.

 

כוס קפה אמנותית

בעבר בריסטי עם יד אמנותית השתעשעו בקצף וניפקו ללקוחות כוסות קפה שמעוטרות בלבבות למיניהם. כעת נכנסת לתחום הזה המצאה ישראלית חדשנית ששמה ripples (ובתרגום לעברית – אדוות, של קצף) – טכנולוגיה שמאפשרת להדפיס בקצף הקפה כל דבר שרק רוצים, אפילו תמונה של שקיק תה.

בקרוב עם הסלפי שלכם (צילום: אליענה גולומב) (צילום: אליענה גולומב)
בקרוב עם הסלפי שלכם(צילום: אליענה גולומב)

בחזית החדשנות והמקצועיות

ובינתיים בסניף בבאר שבע הלקוחות הקבועים כבר מתגעגעים למאור קראדי ולקפה הבית הקבוע שלהם. בסניפי ארומה האחרים כבר התעדכנו על החידושים הרותחים בזכות תומר בן אור מסניף אשדוד סי מול, יובל ניימן מסניף ראשון לציון אסף הרופא, עלא עטיה הפיינליסט הנוסף מסניף חוף הכרמל שזכה במקום השני באליפות, אופיר חסוס בוטביקה מסניף באר שבע גרנד קניון ודניאל טל, נציגת המין היפה, מסניף מודיעין עזריאלי, הבריסטי המצטיינים הנוספים שהעפילו לשלב הגמר של האליפות היחידה בישראל שנעשית על פי הסטנדרטים הבינלאומיים.

 

לתחרות עצמה נרשמו 50 בריסטי מרחבי הרשת ולאחר סינון ראשוני עלו לרבע הגמר 14 בריסטי מצטיינים, מתוכם עלו לרבע הגמר שישה מתמודדים שליהטטו בקפה מול צוות שופטים מומחים שבדקו את הטכניקה, הטעם והנשמה שהושקעו בהכנת כל כוס קפה.

 

השופטים בתחרות הם מומחים בעלי שם מתחום הקפה בארץ וארומה היא הרשת היחידה בארץ שמקיימת מידי שנה את אליפות הבריסטה בהתאם לסטנדרטים ולחוקים של האליפות העולמית. מהמתמודדים בתחרות נדרש להכין אספרסו, קפוצ'ינו וגם משקה מקורי משלהם. כמדי שנה ארומה ישראל סיפקה לתחרות הזו זני קפה מיוחדים מאיי האוקיינוס השקט ואתיופיה וברזיל. מלבד הכבוד והיוקרה שבהשתתפות באליפות נהנו כל המתמודדים מהכשרות מקצועיות ייעודיות בבית הקלייה של ארומה ישראל בעמק האלה, ומחשיפה לחזית החדשנות בעולם הקפה. את הידע והמקצועיות שרכשו המתמודדים בתחרות הם ייקחו איתם בחזרה לסניפים בכל רחבי הארץ. אם אתם נוסעים בדרכים ותרים אחרי כוס הקפה המושלמת – ודאי תפגשו בהם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לנס הפקות
אליפות הבריסטה 2015 של ארומה
צילום: לנס הפקות
מומלצים