שתף קטע נבחר

ביסים טעימים מעכו: המסעדות שכדאי להכיר

עכו על המפה: דגים, פירות ים, חומוס, מאפים ב-2 שקלים ומתוקים שיעשו לכם נעים בפה - לין לוי יצאה למסע בעיר העתיקה של עכו וחזרה עמוסה בהמלצות קולינריות צבעוניות עם נוף לים

מי שיוצא לטיול בעכו העתיקה מצפה בסיום הטיול, או במהלכו, לחוות גם סעודה אותנטית באחת ממסעדות הדגים הוותיקות הצופות לים, או אם כבר הגיע עד כאן, לפחות להספיק לזלול איזו מנת חומוס מיתולוגית.

 

אז לצד החומוסיות ומסעדות הדגים המפורסמות של העיר, נולדו בה לאחרונה כמה מוסדות קולינאריים חדשים שמציעים מטבח ערבי חדש במלוא הדרו, שם תוכלו למצוא את התעוזה שמאפיינת את השפים הצעירים וההרפתקנים. 

 

לטובת הזללנים שמחפשים חוויות קולינריות פחות מוכרות, ערכנו רשימה של מקומות שיכולים לשמש אפשרויות שונות לסעודה, שברוב המקרים כוללת גם שוטטות ברחובותיה הצרים ומלאי הקסם של העיר העתיקה. ויש פה אפילו גלידה טעימה, שיש האומרים עליה כי היא הטובה במדינה. בדקנו גם אותה.

 

מסעדות דגים, (אלא מה?) 

אל באבור והים

המסעדה של השפים חוסאם ונשאת עבאס ממוקמת על קו המים, על רקע הנופים היפים של העיר העתיקה. התפריט מציע חיבור בין הים לאדמה, עם שלל מנות על טהרת המטבח הערבי-גלילי ומנות דגים ופירות ים שמקורם בשוק של עכו.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

בין המנות הראשונות תמצאו כאן כרובית בטחינה, לבנה עם חרדל בר, חומוס טרי, טבולה, סלט תפוחי אדמה, קוביות קישואים בלבן, עגבניות בטחינה חריפה ועוד, ובגזרת המנות העיקריות מלבד הדגים והבשרים שמכינים על הגריל מציעים כאן גם מנות מפנקות כמו מוחארה - מיקס פירות ים ופילה דג בטאבון ברוטב של ציר דגים וסינייה של פילה דג עם טחינה וצנוברים.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

את הקפה הקטן של סוף הארוחה אפשר לשתות בחוץ כדי ליהנות תוך כדי גם מריח הים.

ההגנה 16, הטיילת הצפונית עכו, 04-6289115, כל יום 11:00-23:00

 

מסעדת האחים ג'רחי

מסעדת הדגים הצנועה הזו שייכת לשני דייגים ממשפחת ג׳רחי, והיא ההפך המוחלט ממלכודות התיירים שמציפות חלקות אדמה קרובות לים. המסעדה ממוקמת בקצה השוק שבכניסה לנמל הדייגים של עכו, ממש ליד החנות של האחים ממנה מגיעה כל התוצרת שמכינים במסעדה.

 

בתור המנות הראשונות שלפני הגעת תוצרת הים, נפרסים על השולחן סלטים טריים ופיתות. המנות העיקריות הן מנות דגים לא מתוחכמות שמבושלות באחת משתי השיטות, על האש או בטיגון.

 

היתרון הגדול כאן הוא באפשרות לבחור את מוצרי הים הישר מתוך שלל הדייג של אותו היום שממתין ללקוחות בארגזים בחנות של האחים.

נמל הדייגים של עכו, 04-6820330, שלישי-ראשון 12:00-22:30 

 

אבו כריסטו

מסעדת הדגים המיתולוגית של עכו שפועלת מאז שנת 1948 בבעלות המשפחה היוונית טריאנדפלידס. במפעל הענק הזה, שממוקם בנקודה האסטרטגית ביותר כששום דבר אינו עומד בינה לבין הנוף של הים ושל מפרץ חיפה, תוכלו לפתוח שולחן כנהוג בז'אנר, עם מבחר סלטים ופיתות טריות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אחריהם יגיעו הדגים או מנות פירות הים כמו שרימפס, קלמרי, צדפות ומולים. מי שיתחשק לו דווקא כאן משהו בשרי, ימצא גם את זה בתפריט.

נמל הדייגים של עכו 04-9910065, כל יום 11:00-23:30

 

 

הלחם והדגים

מסעדה מזרחית שבה תוכלו לזלול מבול של סלטים עם פיתות, לצד מנות דגים ובשר שירדו זה עתה מהגריל או יצאו מתוך כלי הטיגון. גם המוסד הזה ותיק: הוא נוסד ומנוהל מאז 1962 ועד היום על ידי אותה המשפחה, משפחה חנא.

 

החלונות בצורת קשת, המפות הלבנות והנוף של הים יוצרים כאן אווירה של מקום מושקע. יש כאן גם כמה מנות בשר מקוריות כמו סיניה עם טחינה, בשר פילה ברוטב שום, סטייק מוקרם וגריל מעורב. המנה המתוקה שמסיימת את הארוחה היא עוגת סולת במי ורדים ולצידה קפה שחור. אסלי, בטח אסלי.

ההגנה 30, הטיילת של עכו העתיקה, 04-9819023, כל יום 12:00-23:30

 

מחוץ לשגרה

קוקושקה

בר אוכל שעונה להגדרה של "סנק בר", שזו גם ההגדרה הרשמית של המקום. התפריט של מורכב ממנות המציירות את מסלול הכיבוש של נפוליאון - מאיי צרפת ועד המזרח התיכון. כך למשל תמצאו שם נקניקייה טורקית או בוווארית, שיפודי שרימפס, צ׳יפס שנחשב ללהיט של המקום, סופלקי בנוסח קוקושקה, סרטנים כחולים מטוגנים ופלאפל סרטנים בפיתה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כשהמקום נפתח לפני שנתיים הוא היה מחלוצי הבזאר הטורקי, שכיום מתפקד על תקן אחת הפינות הקולינאריות היותר מסקרנות של עכו העתיקה. האווירה במקום כל כך יוצאת דופן, שלא בטוח שתזכרו מה המיקום גיאוגרפי שבו אתם נמצאים בסיום הארוחה.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לכבוד פסטיבל עכו משיקים במקום תפריט חדש והבר יהיה פתוח גם בשעות הערב.

המדרחוב המקורה של הבזאר הטורקי, 04-9019758, ראשון-שלישי ושבת 11:00-18:00

(בין התאריכים 28.3-1.10 בתקופת פסטיבל עכו המקום יהיה פתוח מדי יום משעה 11:00 ועד הלקוח האחרון)

 

סבידה

מסעדת שף חדשה הממוקמת אף היא בבזאר הטורקי המשופץ, עם תפריט המבוסס על חומרי גלם מהשוק המקומי של דייגי עכו. בעלי המקום מאמינים כי עכו היא לא רק מקום לאכול בו חומוס טוב, אלא שזוהי עיר קולינארית מדהימה שבה נמצאים כל חומרי הגלם הנכונים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בחלל הקטן והנעים של המסעדה הזו יש משהו מדליק ושונה מאוד ממסעדות הדגים הותיקות של העיר. עם הבר שממוקם בפנים, המרפסת הפנימית הנעימה ומקומות הישיבה הפרוסים בחלק הפונה לבזאר, כל בליין, אכלן ותייר יוכלו למצוא את הפינה המתאימה.

 

בגזרת האוכל תוכלו לזלול כאן ממנות ייחודיות כמו קוביות פלמידה שנכבשו בשמן, דגי סרגוס שנצלו על גחלי פחם טבעי וגם דג טרחון המוגש על יוגורט עמבה וטחינה.

 

המדרחוב המקורה של הבזאר הטורקי, 04-9019062, שני-רביעי 12:00-17:00, חמישי-שישי12:00-22:00, שבת-12:00-17:00

(במהלך פסטיבל עכו המסעדה תהיה פתוחה כל יום בין השעות 12:00-23:00, מומלץ להזמין מקום מראש) 

 

המטבח הערבי החדש

דלאל

מסעדתו של השף הצעיר אוסמה דלאל היא טאפס בר השוכן בתוך חלל קטן ואינטימי. מי שרוצה ליהנות בעת הארוחה מהאווירה המעניינת של הבזאר הטורקי יכול לבחור לשבת גם באחד השולחנות הממוקמים בחוץ.

 

השף אוסמה הוא גם המארח וגם מתפקד על תקן הטבח, וכשתפגשו בו פנים מול פנים, אתם עלולים לחשוב בטעות שמדובר על עוד היפסטר תל אביבי חולמני שמדבר בעברית מלוטשת.

התפריט של דלאל מורכב ממנות ספיישל מתחלפות ומדגים טריים שנידוגו באותו היום ויש בו המון יצירתיות ותעוזה שניזונים מהשראה שאוסמה שואב מהשף הספרדי פראן אדריה ומהמסעדות התל אביביות בהן הספיק לעבוד.

 

בגזרת המתוקים כדאי לכם לטען את מנת הדגל שנקראת לילות בירות - עוגת סולת בחלב קציפת שמנת מי זאהר, פיסטוקים וסוכר.

המדרחוב המקורה של הבזאר הטורקי, 052-4306976, שעות פתיחה משתנות

 

אל מרסא

מטבח ערבי גלילי מעודכן עם נוף המשקיף לסירות הדייגים ולחומות העיר העתיקה, וגם הניחוחות והטעמים העזים של ים - זה מה שמציעה לסועדים מסעדת השף והביסטרו המקומי אל מרסא. המסעדה ממוקמת ממש על קו המים, במעגן הדייגים של נמל עכו, בתוך מבנה היסטורי משנת 1210 ועל המטבח שלה מפקד השף המבטיח עלא מוסא, אשר מכין מנות המשלבות בין מזרח ומערב.

 (צילום: יפית בשבקין) (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

כאן תוכלו לטעום מצדפות מוקרמות עם גבינת פרמזן, בייבי קלמרי על מצע משוואשה וקרפצו עגל על מצע של חציל בלדי. כמו כן, מגישים במקום גם מנות טבעוניות וגם מנות בשריות. במהלך הארוחה תוכלו להתענג גם על הנוף של מפרץ עכו ושל הנמל, וגם על ריחו של הים, שכמו מתפרץ פנימה דרך הקיר הקידמי של המסעדה, העשוי כולו זכוכית.

נמל הדייגים, 04-9019281 פתוח בימים ראשון-שבת 12:00-23:00

(במהלך פסטיבל עכו המסעדה תהיה פתוחה כל יום משעה 12:00 ועד אחרון הלקוחות)

 

חומוסיות עם כבוד

אבו סוהיל

בחומוסיה של סוהיל מגישים חומוס כבר 40 שנה, וב-15 השנים האחרונות בתו סוהילה החייכנית אחראית על הפעלת העסק. לחומוס משוואשה שמכינים יש מרקם קטיפתי והוא מגיע ללא שמן זית אלא רק עם גרגרים, קצת טחינה ופטרוזיליה קצוצה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

לצד החומוס יגישו לכם שמן זית, פלחי עגבניה, בצל, זיתים וחמוצים, ואם תבקשו תקבלו גם סלט ירקות רענן שנחתך במקום לאחר ההזמנה, וגם פלאפלים, צ׳יפס ועוד. מהחלון שלצד הכניסה למסעדה אפשר לקנות את החומוס במשקל הביתה.

מול הכניסה לשוק העיר העתיקה, 04-9817318, ראשון-שבת (בשלישי סגור) 09:00-18:00 

 

חומוס סעיד

החומוסיה המפורסמת ביותר של עכו נפתחה לפני למעלה מ- 40 שנה, והפכה עם השנים למפעל מתוקתק של חומוס ולמקום עליה לרגל של אוהדים מושבעים מכל קצוות הארץ. כל מה שמגישים כאן הוא חומוס, פול ומשוואשה, השוחים תמיד בשמן זית ומגיעים לשולחן עם פיתות חמות, עגבניות, בצל וחריף.

 (צילום: דורון גולן) (צילום: דורון גולן)
(צילום: דורון גולן)

יש שיגידו שהתור בכניסה למקום קשוח מדיי ואחרים סבורים כי הביקור בשוק עכו לעולם לא יהיה שלם בלי הקפיצה לסעיד. כך או כך, תזכרו שהעמידה בתור הארוך שווה את מה שמקבלים בצלחת.

שוק העיר העתיקה, 04-9913945, ראשון-שישי 06:00-14:30 

 

חומוס שמסייה

מספר צעדים מחומוס סעיד האגדי נמצאת החומוסיה הקטנה הזו, הזוכה גם היא לביקורות משבחות. כאן מגישים חומוס עדין חלק ורך עם גרגרים גדולים ושמן זית איכותי. לצד החומוס מגישים גם בשר על האש, פלאפל וסלט, אך מנת הדגל היא ללא ספק המשוואשה עם גרגירי חומוס חמים שמוצפים בטחינה, רוטב לימון ושום.

שוק העיר העתיקה, 04-9811440 ראשון-שבת 07:00-18:00

 

חומוס עיסא

חומוסיה נוספת שכדאי לטעום אם כבר הגעתם לעכו. במקום הקטנטן הזה המנות מוכנות מול עיני הסועדים ומוגשות בן רגע והחומוס מתובל עם לא מעט שום. המשאוושה שמגישים כאן נחשבת לאחת המטריפות. כל מנה שתזמינו תגיע עם פיתות חמות, חמוצים, עגבניות ובצל טרי בצד.

בכניסה לשוק העיר העתיקה (מטרים ספורים מסוהיל), 052-6751005 כל השבוע 07:00-15:00

 

ולקינוח?  

אינדומלה (או פשוט הגלידה של אורי בורי)

הגלידה של אינדומלה נפתחה רק לפני שלוש שנים במרחק בניינים ספורים ממסעדת אורי בורי, וכבר היא נחשבת כאחת הגלידריות הטובות בארץ. אם יצא לכם לטעום את הגלידות שמוגשות במסעדת האם, אתם בוודאי מבינים במה מדובר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אינדומלה היא לא סתם גלידה: זו לא הגלידה האיטלקית או הסיציליאנית שכבשה את הארץ, אלא גלידת שף בעלת טעמים מעודנים יוצאי דופן שמיוצרת במקום על פי המתכונים של אורי ירמיאס (הבעלים של אורי בורי).

 

לצד טעמי הגלידה השגרתיים כמו וניל ושוקולד, אפשר להזמין כאן גם טעמים אקזוטיים יותר כמו ורדים, נענע, הל או קינמון. פירוש השם פשוט מאוד - זהו צירוף של שלוש מילים אין-דומה-לה.

הטיילת המערבית של עכו העתיקה 04-9550481, כל השבוע 10:00-18:00

(במהלך פסטיבל עכו המקום יהיה פתוח מדי יום עד השעה 21:00)

 

נשנוש לדרך

בהרחוב הראשי של שוק העיר העתיקה, ממש צמוד לחומוסיה של סוהיל, תמצאו את מאפיית עודה שבה מוכרים פיתות נהדרות עם זעתר ושמן זית או עם גבינה צהובה ועגבניה, מאפים טריים שמצופים בשומשום וסמבוסק מבצק נימוך שממולא בתרד, הכול במחירים מצחיק של 2 ש״ח ליחידה.

 

ליד המאפייה נמצאת גם חנות ממתקי עבד אלהאדי העמוסה בהרים של בקלוואות טריות, עוגיות מכל מיני צבעים ומגשים ענקיים עם שלל קינוחים ביניהם כנאפה חלומית שמיוצרת במקום מדי יום.

 

מעברו השני של החומוס, נמצאת פלאפליה מזערית שמוכרת מנת פלאפל ענקית ב-10 שקלים בלבד. להרוויית הצימאון כדאי לשטוף את הגרון במיץ רימונים שנסחט במקום או במיץ קנה סוכר שמוכרים כאן כמעט בכל פינה בעיר.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יפית בשבקין
פירות ים, מסעדת אלמרסא בעכו
צילום: יפית בשבקין
מומלצים