שתף קטע נבחר

צעד תימני

מוזיקה, אוכל והרבה ריקודים • ראש־העין התמלאה אתמול בשמחה: 15 אלף איש הגיעו לחגוג את סיומו של פסטיבל תימנה • אביהו מדינה ואביגדור קהלני זכו לאות מופת במהלך הערב

"יש כאלה שעולים לרגל לירושלים", סיפר אחד הנוכחים שהגיע אמש מהבירה לאמפי ראש־העין עם משפחתו, "אנחנו עולים בכל שנה לעיר 'הבירה' שלנו ראש־העין כדי לחגוג את התימנה, כי תימנים ומוזיקה הולכים תמיד ביחד". כמוהו עשו 15 אלף איש שהגיעו גם הם לחגוג את סיום פסטיבל התימנה בעיר.

 

בבמה המרכזית הופיעו להקת המחול התימני "רחובות תימן", אהרון ירימי, אביהו מדינה, דודו אהרון ועוד. יחד עם המוזיקה והאווירה השמחה יכלו יוצאי תימן ושאר האורחים לסמוך על העובדה שיהיו גם ריקודים ללא הפסקה על מדשאת האמפי. "באנו לשמוח ולשמור על המסורת שלנו", סיפרה חנה שלמה (75) מרמת־גן, "כיף לראות את השמחה שיש פה".

 

בסמוך לבמה המרכזית התמקמה במה קטנה יותר, שמולה נהנו מאות: המוזיקה התימנית סחפה המונים בריקודים תימניים שכללו את ריקוד הדעסה. באותה רחבה הסתובבו חתן וכלה בלבוש אותנטי של החינה שלפני החתונה, כשמסביב לרחבה השתרעו גברים ונשים והרבה נרגילות.

 

המטרה של הפסטיבל ללא ספק הושגה: "זה כמו תימן של פעם", הוסיפה לבנה מליחי. "מחמם את הלב שכולם פה נהנים, וחבל שהיום נגמר הפסטיבל — אבל נמשיך לחגוג כל השנה בבית".

 

באחד מרגעי השיא של הערב הוענק בבמה המרכזית אות מופת על מפעל חיים מטעם העירייה לאביהו מדינה ולאביגדור קהלני. "אני שמח שהגשמנו את המטרה שלנו", אמר אתמול ראש העיר שלום בן משה, שהעניק לשניים את האות. "עלינו להביא את המורשת התימנית לא רק לתושבי העיר אלא לארץ כולה, לא משנה מאיזו עדה הם מגיעים. יותר מ־30 אלף איש השתתפו בשלושת הימים האחרונים של החגיגות".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים