שתף קטע נבחר

דרושים 1,200 שוטרים: מה התנאים שיקבלו?

במשטרה מנסים להשלים מחסור של 1,200 שוטרים, ויוצאים למבצע גיוס לתפקידי שטח. מעוניינים? התכוננו להליך מיון בן ארבעה חודשים, הכולל ימי גיבוש ומבחנים סוציומטריים. ומה שכר המגויסים?

השוטרים מתמודדים עם מחסור קבוע בכוח אדם, תנאי שירות קשוחים ושורה של פרשות שפגעו בתדמית הארגון. יחד עם יחסי ציבור בעייתיים מדובר בגורמים לכך שגם כעת קיים מחסור של 1,200 שוטרים לתקנים פתוחים. למרות זאת, טוענים במשטרה, במסגרת פרויקט גיוס מאסיבי שמתנהל לאחרונה, רק אחד מתוך 10 מועמדים המבקשים להצטרף לכחולי המדים מתקבל בסופו של דבר לעבודה.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

ראש לשכת גיוס מרכזית במשטרה, סגן-ניצב ליאת תשובה כהן, טוענת שבסוף השבוע האחרון התקבלו 800 קורות חיים של מועמדים המבקשים לשרת בארגון. "זה גידול משמעותי ומרשים. אנחנו רואים התעוררות ומגמה חיובית", היא אומרת ומסבירה זאת בשיפור בתנאי השכר של השוטרים. לדבריה, הסינון מתבצע מתוך שימת דגש על כוח האדם.

 

צפו: המתגייסים מספרים למה הצטרפו למשטרה 

 

קמפיין הגיוס מתנהל תחת הכותרת "עכשיו יותר מתמיד - שומרים על הבית. מתגייסים למשטרת ישראל". התקנים הפתוחים הם לשלל תפקידים: שוטרי תנועה, חוקרים, בלשים, סיירים, לוחמי יס"מ יחידות מיוחדות, כגון יחידת העילית של משמר הגבול - הימ"מ (היחידה המשטרתית ללוחמה בטרור). מי שיעמוד בתנאי הסף יתחיל את הליך המיון שיארך כארבעה חודשים.

 

מהם תנאי הסף? לכל אחד מהתפקידים נדרשים תנאי סף מעט שונים, אך הקריטריונים הבסיסים כוללים 12 שנות לימוד, בריאות תקינה, שירות צבאי או פטור על פי חוק ועמידה במבחני כושר וגופני. מועמד לשירות שיבקש להצטרף ליחידת הסיור המיוחדת (יס"מ) נדרש גם להיות יוצא יחידה קרבית בעל הכשרת רובאי 05 לפחות.

 

לתפקידי חקירות נדרשת השכלה של לפחות בגרות מלאה. מי שיבקש להתגייס לימ"מ יידרש להיות יוצא שירות קרבי מלא - בוגר קורס פיקודי ביחידה קרבית או יוצא יחידה מיוחדת בצה"ל. תפקידי קצונה דורשים גם השכלה אקדמית או הכשרה כעו"ד, במקרה שמדובר בהצטרפות לתביעה המשטרתית. 

 

רק אחד מעזרה עובר את תהליך הסינון (אילוסטרציה) (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
רק אחד מעזרה עובר את תהליך הסינון (אילוסטרציה)(צילום: הרצל יוסף)

לדברי סנ"צ תשובה כהן המתגייסים החדשים מגיעים מגיעים מכל רחבי הארץ, והם לרוב צעירים אחרי שירות צבאי בגיל 25 בממוצע. "במבדקים אנחנו פוגשים בעיקר צעירים שמחויבים לשירות המדינה. כאלה שספגו בבית הרבה ערכים".

 

למרות הקשיים, ממוצע הגיוס בשנים האחרונות נע בין 1,000 ל-1,500 שוטרים. ב-2014 גויסו כ-1,460 ואילו עד כה ב-2015 גייסו 1,100 שוטרים.

 

עיקר הגיוס - לתפקידי שטח

המסה העיקרית של המתגייסים היא לתפקידי השטח ובהם בילוש וחקירות, שוטרי תנועה, יס"מ, שיטור עירוני וסיירים רגילים. היחידות מזמנות את המועמדים לראיונות ובלשכת הגיוס נבדק הרישום הפלילי שלהם ופרמטרים אחרים בעברם כגון תיקי הוצאה לפועל או עבירות תנועה. במידה שהכול תקין מזומן המועמד ליום מיון, בו תיבדק מידת "המערכתיות" של המועמד, היכולת הוורבלית שלו, יציבות תעסוקתית, הזדהות עם המשטרה וערכיה, והתאמתו לתפקיד שאליו הוא מתמיין.

 

מתקן אימונים לשוטרים בהרצליה. הליך הגיוס כולל ימי גיבוש ומבחנים סוציומטרים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתקן אימונים לשוטרים בהרצליה. הליך הגיוס כולל ימי גיבוש ומבחנים סוציומטרים(צילום: מוטי קמחי)

השלב הבא הוא גיבוש בן יומיים במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, שם יעבור המועמד מבחני דינמיקה קבוצתית, מבחנים סוציומטריים, עבודה בתנאי לחץ, תרגילי שטח, עמידה מול קהל, יכולת ורבלית ומבחני כושר.

 

השלב הבא הוא סיווג ביטחוני באמצעות שיחה עם קצין ביטחון, שדורשת לעיתים תחקיר על המועמד במקרה שמדובר ביחידות בעלות סיווג גבוה. בשלב האחרון המועמד מוזמן לקורס שיטור בסיסי בן 14 שבועות שבו נלמדים כל מקצועות המשטרה הבסיסיים.

 

"המיון שאנחנו עושים הוא רציני ועמוק ולמרות המחסור לא התפשרנו ולא נתפשר על איכות כוח האדם", אומרת סנ"צ תשובה כהן.

 

אז כמה מרוויח שוטר?

שכרו של שוטר מתחיל עומד על כ-7,700 שקל, עלייה של 40% מהשכר שהיה נהוג עד 2012. לשכר הבסיס מצטרפות השעות הנוספות, הטבות כגון קרן השתלמות ודמי הבראה מתוקף היות השוטר עובד מדינה. לכך יש להוסיף הטבות אחרות ובהן נופש תקציבי, מענק שכר דירה (אשר יכול להגיע עד 1,300 שקל) ו-580 שקל השתתפות בגני ילדים.

 

מעבר לכך, השכר הוא פונקציה של ותק ודרגות. כך לדוגמה, שכר של סייר יעלה לאחר חמש שנים לכ-9,000 שקל ולאחר 10 שנים לכ-9,500.

 

ראש מחלקת כוח אדם, ניצב משנה אמיר רצון, אומר כי בימים אלו, על רקע גל הטרור, נעשה ניסיון להעלאת השכר לשוטרים במחוז ירושלים ובאזורי חיכוך, וזאת בנוסף על עבודת מטה של ראש אגף משאבי אנוש, ניצב גילה לגזיאל, במטרה להעלות את השכר של המגויסים החדשים.

 

"מקום שבו אנשים נותנים את הנשמה"

במכללה הלאומית לשוטרים הסמוכה לבית שמש פגשנו כמה מהמגויסים הטריים למשטרה. כאן הם עוברים קורס משטרה בסיסי בן שלושה חודשים וחצי בטרם יהפכו לשוטרים מן המניין וישלחו ליחידות שבהם ימשיכו את הכשרתם.

 

"הסלמה ביטחונית מחדדת את הסיבות שבגללן אני כאן - שליחות, רצון לתרום למדינה ולהגן על הבית, החברים והמשפחה", אומר רן מור (33), תושב שכונת ארמון הנציב בירושלים, נשוי ואב לשניים, שהתגייס החודש ומיועד לשרת כחוקר בתחנת קדם שבשכונת מגוריו.

 

מגויסת טרייה נוספת היא עינב גלבוע (22) מכפר מל"ל, המיועדת לשרת כבלשית במחלק הנוער. "אני גאה במה שאני עושה ובמסלול שאני הולכת אליו", היא אומרת. "הרצון הוא להצטרף לשוטרים שעובדים 24/7. זה מקום שבו אנשים נותנים את הנשמה ואני רוצה להיות חלק מזה." מסבירה גלבוע, תושבת כפר מל"ל.

 

עמרי מנדיל ממעלה אדומים התגייס לפני כשבועיים ומיועד לשירות ליס"מ ש"י. "הייתי בצבא הרבה שנים ואחרי שהשתחררתי רציתי להמשיך לתרום ולשמור על המדינה", הוא אומר. "האירועים האחרונים הגבירו אצלי את הרצון לשרת. אני לא מפחד. אנחנו לוקחים את הסיכון ומודעים למצב זו הבחירה הנכונה".

 

לגיוס למשטרת ישראל ניתן לפנות בדוא"ל police@cv.gov.il. יש לציין בשורת הנושא שם מלא ומספר ת.ז. ניתן לפנות גם באתר http://police-jobs.co.il


פורסם לראשונה 19/10/2015 16:42

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים