שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארגון הבריאות העולמי: בשר מעובד מסרטן כמו סיגריות
    אוהבים נקניקיות? כדאי שתשימו לב: בצעד חסר תקדים צפוי היום ארגון הבריאות העולמי להכריז כי בשר מעובד מסכן את הבריאות ועלול גרום לסרטן, לא פחות מסיגריות ואסבסט. אז מה מומלץ להוציא מהתפריט ומה לאכול במקום?
    בשורה מדאיגה לחובבי נקניקים, נקניקיות ושאר מוצרי בשר מעובד: ארגון הבריאות העולמי (ה-WHO) צפוי להכריז היום (ב') שהוא מסוכן לבריאות לא פחות מסיגריות, מאבסבט ומאלכוהול — ומעלה את הסיכון לחלות בסרטן.

     

    קראו עוד על מזונות מסוכנים לבריאות:

    FDA קבע: שומן הטראנס מסוכן - להסירו מכל מוצרי המזון

    7 טעויות בהכנת מזון במטבח - שמסוכנות לבריאות

    מחקר: בשר וגבינות - מסוכן יותר מעישון סיגריות

     

    מדובר בסברה שרווחת זה זמן רב בקרב רופאים רבים, אך זו הפעם הראשונה שהיא מקבלת "חותמת" מגוף כל כך חשוב ומרכזי. הקביעה מתבססת על דיון מקיף בנושא זה בהשתתפות מדענים בכירים ‭10-מ‬ מדינות בעולם.

     

    בשר מעובד הוא בשר שעובר תהליכים שנועדו לשמר אותו לאורך זמן ובהם עישון, כבישה, המלחה והוספת כימיקלים שונים. מדובר במאכלים שרבים מאיתנו צורכים לפעמים כל יום: המבורגר, נקניקיות, נקניקים, פסטרמה ובייקון.

     

     (עיצוב: ידיעות אחרונות)
    (עיצוב: ידיעות אחרונות)

     

    יותר דגים ועוף, מעט בשר אדום טרי

    אז מה בכל זאת ממליצים הרופאים לאכול אם אתם לא יכולים בלי בשר? דגים, עוף על כל חלקיו, קציצות ביתיות וסינטה פילה. מחקרים מצביעים כי בשר אדום טרי גם הוא עלול לגרום לסרטן, אבל במידה נמוכה יותר. מומחים אומרים כי אכילת בשר כזה פעם-פעמיים בשבוע היא בגדר הסביר.

     

    מדוע בכלל לצרוך אותו אם יש חשש לנזק? משום שהוא מקור מצוין לחלבון. עם זאת חשוב לציין שיש מוצרים רבים אחרים שמכילים חלבון, ונראה כי בסופו של דבר כל אחד יעשה את החישובים שלו.

     

    לפי כמה הערכות צפויה קביעת ארגון הבריאות העולמי "לגרום להשלכות כלכליות על תעשיית הבשר העולמית‭."‬ האם ההערכות הללו יתבררו כנכונות? ימים יגידו

     

     

     

     

    כמה כימיקלים יש בנקניקיה שלך? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    כמה כימיקלים יש בנקניקיה שלך?(צילום: shutterstock)

     

    החומרים המשמרים בבשר - מסרטנים

    "יש הרבה מחלוקות לגבי אלו מוצרים גורמים לסרטן ואלו לא‭,"‬ אמר אתמול פרופ' פייר זינגר, מנהל המכון לחקר התזונה בבית החולים בילינסון, "אבל אין עוררין שבשר מעובד גורם לסרטן ושהוא מסוכן מאוד‭."‬

     

    לדבריו, ישנם מחקרים רציניים ומבוססים מאוד בעולם הרפואה שלפיהם בשר מעובד עלול לגרום לסרטן. "החומרים שמשתמשים בהם כדי לשמר את הבשר לטווח ארוך יותר הם מסרטנים ועלולים לגרום לסרטן הכבד, הריאה והמעי. הציבור חייב להימנע כמה שיותר מאכילת המאכלים האלה‭."‬ לדבריו, כדאי לאכול שום מכיוון שהוא מפחית את הסיכון לחלות בסרטן.

     

    לדברי הרופאים אין הבדל בין אכילת המבורגר במסעדה לאכילת המבורגר מוכן בבית. "אם יש בו בשר מעובד הוא מזיק ועלול לגרום לסרטן‭,"‬ ציין פרופ' זינגר.

     

    האגודה למלחמה בסרטן בישראל ממליצה גם היא להגביל למינימום את צריכת הבשר המעובד. גם שם ממליצים על עוף, דגים או קטניות במקום בשר. אם אוכלים בשר אדום לא מעובד אז כדאי שיהיה רזה, ובכמויות קטנות. המלצה נוספת: עדיף לבשל בסיר או לאפות בתנור מאשר לטגן או לחרוך בגריל, לרבות אם מדובר בגריל על גחלים.

     

    איך מכינים נקניקיות? צפו:

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים