שתף קטע נבחר

הסינים לא ממהרים: "ילד שני זה יקר"

יוקר המחיה בערים הגדולות גורם לרבים שלא לתכנן להביא לעולם ילד נוסף, למרות ההחלטה ההיסטורית: "שני ילדים זאת טרחה גדולה מדי, המחירים אצלנו מהגבוהים בעולם". מנגד: ירידה חדה במניות של יצרניות אמצעי מניעה

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בבתי החולים בסין צופים "בייבי בום" בהמשך השנה, כתוצאה מביטול מדיניות הילד האחד אחרי 36 שנים. אלא שכרגע נראה כי הורים רבים לא מתכוונים להביא לעולם ילד שני, בעיקר בגלל יוקר המחיה.

 

עוד סיפורים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סקר של אתר החדשות SINA, מהגדולים בסין, מראה כי רק 29% מהסינים רוצים ילד שני. רבים מ-166 אלף הנשאלים קבעו שילד יחיד "זה מספיק", מכיוון שילדים "זה עסק יקר מדי". בסקר אחר ענו 71% מהנשאלים שהמניע המרכזי להחלטה להסתפק בילד אחד הוא לחץ כלכלי.

 

לי זה ואשתו ההרה ג'יה מייג'יאן, בני 26, סיפרו בבית חולים בבייג'ינג כי הם מקווים לנצל את המדיניות החדשה, אך הוסיפו כי בבייג'ינג לרבים אין אמצעים לגדל עוד ילד. "בבייג'ינג עולה 800 אלף יואן (489 אלף שקל) לגדל ילד עד גיל 18", הוא סיפר לגרדיאן. "אולי אפילו מיליון יואן. זה יקר מדי".

 

"אני לא חושב שהשינוי בחוק יעשה הבדל גדול", אומר וואנג, שמוכר בגדים לנשים הרות בבייג'ינג. "אנשים לא רוצים בימים כאלה שני ילדים", אומר מוכר נעליים בחנות לידו. "הם חושבים שזאת טרחה גדולה מדי".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

הסוציולוג וואנג פנג מאוניברסיטת קליפורניה חוזה כי גל הילודה יהיה קצר, אם הוא בכלל יקרה. "העלות לגדל ילד בבייג'ינג או בשנחאי גבוהה בצורה יוצאת דופן. מחירי הדירות, הנסיעות, הטיפול בילדים הם מהגבוהים בעולם. הערים האלה לא תורמות לפריון גבוה", הוא אמר.

 

מנגד נרשמה עלייה חדה במניות חברות שמייצרות חיתולים, עגלות תינוק ותחליפי חלב. בינתיים המפסידות הגדולות של ההחלטה הן יצרניות אמצעי מניעה, למשל חברת "אוקמוטו" היפנית, שאמצעי המנייה שלה פופולארים בקרב התיירים הסינים שמגיעים ליפן. מאז ההחלטה הסינית צללה מניית החברה ב-10%.

 

ההחלטה הסינית ההיסטורית באה שנתיים אחרי שסין הנהיגה שורה של הקלות במדיניות הילד האחד. בין השאר היא התירה לבני זוג שאחד מהם היה בעצמו ילד יחיד – להביא לעולם שני ילדים. עם זאת, ההחלטה שפורסמה היום היא משמעותית בהרבה, משום שהיא תחול באופן גורף על כל הזוגות בסין, ולא רק על מקרים חריגים. טרם נמסר מתי תיכנס המדיניות החדשה לתוקף.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בוטלה מדיניות הבאת ילד אחד סין ילדים סינים
צילום: AFP
מומלצים