שתף קטע נבחר

השחיתות בנתיבי ישראל: ח"כ לשעבר חשוד שסחט באיומים

מיכאל גורלובסקי, לשעבר ח"כ בליכוד, הוא בין העצורים בפרשת השחיתות וחשוד בסחיטה באיומים. הבוקר נעצרו 18 חשודים בפרשה, בהם המנכ"ל לשעבר שי ברס ששיתף פעולה בחקירה שקדמה למעצרים. החשד: בכירים בחברה קיבלו שוחד מספקים והעסיקו אותם בפרויקטים

גורלובסקי בדיון בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
גורלובסקי בדיון בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

לבית משפט השלום בראשון לציון הובאו הערב (יום ב') 18 החשודים בפרשת השחיתות בחברת נתיבי ישראל. שישה מהחשודים הם בכירי החברה בהווה ובעבר שחשודים בעבירות שוחד, מרמה והלבנת הון והיתר ספקים שעבדו עם החברה.

 

בית המשפט האריך בעשרה ימים את מעצרו של מיכאל גורלובסקי, לשעבר ח"כ בליכוד, שחשוד שסחט באיומים את בכירי החברה. גורלובסקי, שכיהן כח"כ בכנסת ה-16, שמר בחקירתו על זכות השתיקה.

 

שמו של מיכאל גורלובסקי, שעל פי החשד מעורב בפרשת השחיתות בחברת נתיבי ישראל, נקשר בעבר בכמה פרשיות פליליות. ב-2007 נגזרו עליו חודשיים עבודות שירות לאחר שהורשע בפרשת ההצבעות הכפולות בכנסת ב-2003. ב-2004 נתפס "על חם" בנתב"ג כשניסה להבריח סיגריות בנתב"ג.

 

חשוד נוסף בפרשה הוא שי ברס, לשעבר המנכ"ל. חוקרי המשטרה פנו אליו לפני כמה שבועות בבקשה לשיתוף פעולה בחקירה. מעצרו הוארך בשבוע. ברס נאשם בעבר בפרשת רונאל פישר בחשד שנתן לו שוחד. חשדות נגדו עלו גם בפרשת השחיתות 242. מעצרם של שני חשודים נוספים, בכירי החברה שמעון בן דוד ואיתן אידלמן, הוארך בעשרה ימים.

שי ברס בבית המשפט (צילו: מוטי קמחי) (צילו: מוטי קמחי)
שי ברס בבית המשפט(צילו: מוטי קמחי)

 

שמעון בן דוד, בכיר בחברת נתיבי ישראל (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שמעון בן דוד, בכיר בחברת נתיבי ישראל(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
(צילום: אסף מגל)

הבוקר פשטו בלשי היחידה הכלכלית בלהב 433 על המשרדים הראשיים של נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ) באור יהודה ועל בתי החשודים. לפי החשד הבכירים בחברה קיבלו שוחד ובתמורה מסרו לחברות מסוימות ביצוע של פרויקטים שונים של החברה. היקף העבירות נאמד בעשרות מיליוני שקלים.

 

במשטרה סבורים כי החשודים המרכזיים ניצלו את מעמדם על מנת לבחור חברות שונות לעבודה עם מע"צ ו"לתפור" מכרזים ותפקידים שונים. התמורה: טובות הנאה, סידורי עבודה וקבלת תפקידי ייעוץ למקורבים. "מדובר פה ממש בשיטה מסודרת", אמר קצין בכיר במשטרה על הפרשה.  

 

זו אינה הפעם הראשונה ששמה של החברה נקשר בשחיתות. באחרונה המליצה המשטרה להעמיד לדין את מנכ"ל החברה לשעבר ישעיהו ברס ואת יו"ר נת"ע

לשעבר (ששימש אף הוא כמנכ"ל נתיבי ישראל) אלכס ויזניצ'ר. הם חשודים בפרשת השחיתות הגדולה שבמסגרתה המליצה המשטרה להעמיד לדין 36 חשודים שלהם היא מייחסת שורה ארוכה של עבירות שוחד, מרמה, הפרת אמונים, הלבנת הון, רישום כוזב, שיבוש הליכי חקירה, ועוד.

 

ויזניצ'ר, שהיה מינוי של שר התחבורה ישראל כץ, התפטר בחודש ינואר האחרון נוכח החשדות נגדו. הוא נחשב למקורב של שר החוץ לשעבר אביגדור ליברמן, ובעבר שימש כמנכ"ל מע"צ החדשה ויו"ר חברת מקורות.

 

על פי החשד, הוא ואחרים תיווכו בין סגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום לגופים שונים שאליהם הועברו כספי מדינה. בתמורה לכך קיבלו לכאורה קירשנבאום ומקורביה מינויים והטבות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף מגל
משרדי "נתיבי ישראל" באור יהודה
צילום: אסף מגל
מומלצים