שתף קטע נבחר

רוצה לפתוח חשבון סטודנט? רק אם אתה צעיר

ההטבות שייכות לצעירים: בבנקים מסרבים לאפשר ללקוחות מעל גיל מסויים להצטרף לחשבון סטודנט. א' בן ה-46 שהתחיל ללמוד תואר אקדמי ונדחה על ידי הבנק, מתקומם – "זו הגבלה מעליבה ושוברת רוח". אז מהו הגיל המקסימלי להצטרפות ואיפה לא ישאלו כלל לגילכם? בדקנו

כניסתם של אלפי סטודנטים חדשים למוסדות הלימוד האקדמיים, מביאה מדי שנה את הבנקים למסע שיווקי נרחב סביב חודש אוקטובר.

 

חובות משקי הבית עלו ל-455 מיליארד שקל

 

הבנקים מציעים שלל הטבות, מתנות והלוואות כדי למשוך את הלקוחות הצעירים. מבחינתם של הבנקים ,ההטבות שעיקרן פטור מעמלות העו"ש, פטור מדמי כרטיס אשראי והלוואות בתנאים נוחים, נועדו לגייס את מי שעתידים להיות לקוחות משמעותיים עבור הבנק.

 

החשבון הוא פשוט - המציאות מוכיחה כי יש מעט ניידות בין הבנקים. סטודנט שפתח חשבון, כנראה יישאר עם אותו חשבון באותו בנק לאורך שנים. בשלב הראשון אולי הבנק "יפסיד" עליו, אולם כשהכנסתו תגדל וההטבות בעמלות יופסקו במרוצת השנים, הבנק יקבל עוד לקוח מניב.

 

על פי הרציונל הזה, הבנקים מגבילים את ההצטרפות לחשבון סטודנט לגיל מסוים (לרוב סביב גיל 35). ואמנם, רוב הסטודנטים הם צעירים בגילם, אולם את ספסלי המוסדות האקדמיים פוקדים גם כאלו שהחלו ללמוד בתקופה מאוחרת יותר בחייהם. אלו טוענים כי מדובר בלא פחות מ"אפליה" מקוממת.

 

"ניגשתי הבוקר לסניף דיסקונט בו מתנהל חשבוני וביקשתי להסב אותו לחשבון סטודנט", מספר ל ynet א' בן ה-46 שהתחיל ללמוד תואר אקדמי מתוך רצון לשפר את מעמדו התעסוקתי. "להפתעתי, נאמר לי על ידי פקידת הבנק כי הסבה זו מוגבלת לסטודנטים עד גיל 32".

 

"הפקידה הסבירה לי כי הסיבה לכך, היא שבאים לקוחות בני 70-80 שהצטרפו לספסלי האוניברסיטה, ומבקשים את הטבות הסטודנט. ועל כן הוחלט על קביעת מגבלת גיל מקסימום".

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

א' מתקומם על האפליה - "אני המום מהחוצפה של הנהלת הבנק ליצור הגבלה. האם הבנק אינו מעודד את השכלת לקוחותיו? עד שאזרתי את האומץ, שכל כך היה דרוש לי ללכת וללמוד בגילי, ולהשקיע את כל זמני תוך המשך עבודה במשרה מלאה. ובזמן שאני אב למשפחה, אותה אני ממעט לראות בגלל שעות הלימודים שנמשכות אחרי שעות העבודה, מן הראוי היה שהבנק ומנהליו יעריכו ויכבדו את מידת השקעתי וברצון לשפר את מצבי הכלכלי באמצעות השכלה".

 

א' מוסיף וטוען "זו הגבלה מעליבה ושוברת רוח. היא בבואה של כל מקבלי ההחלטות בהנהלת הבנק שכפי הנראה הרוויחו את השכלתם ותוארם בשנות עלומיהם היפים, וכעת באים וטוחנים עד דק את מרצם ורוחם של בני גילי".

 

למרות ה"נהלים", שווה לנסות

אז מהו הגיל המקסימלי אותו מציבים הבנקים כרף הצטרפות לחשבון סטודנט? דיסקונט מציב את הגיל הנמוך ביותר – 32 ללימודי תואר ראשון. עם זאת, הבנק מציע מסלול הטבות לסטודנטים (מצומצמות במעט) לתואר שני ושלישי כשרף הגיל עולה ל-40.

 

בבנק לאומי ההטבות מוגבלות לגיל 34 ובמזרחי-טפחות, הפועלים ואגוד, רף הגיל עומד על 35.

 

בבנק הבינלאומי הגיל המקסימלי להצטרפות עומד על 35, אולם אלו הלומדים באוניברסיטה הפתוחה, יכולים להצטרף לחשבון סטודנט עד גיל 40.

 

הבנק היחיד שבו לא קיימת הגבלת גיל להצטרפות לחשבון סטודנט הוא מרכנתיל. הבנק מאפשר פתיחת חשבון עם ההטבות הנלוות לכל מי שמציג אישור לימודים תקף.

 

יש לציין כי למרות שהטבת הסטודנט נמשכת 3-4 שנים, כשלצורך פתיחת החשבון נדרש אישור לימודים או תעודת סטודנט תקפה, בחלק מהבנקים עשויים לדרוש אישור תקף מדי שנה, בכדי להמשיך את ההטבות. עוד כדאי לדעת כי למרות הפרסומים הרשמיים לפיהם יש צורך להציג אישור לימודים לתואר אקדמי, גם לימודים אחרים עשויים לזכות בהטבות אלו בחשבון. שווה לנסות.

 

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "בנק דיסקונט, כמו שאר הבנקים במערכת, מקל על סטודנטים בהוצאות ניהול החשבון עד גיל 32. זו קבוצת הגיל הזקוקה לליווי פיננסי טרם התבססותם בשוק העבודה. יחד עם זאת, חשוב לציין, כי סטודנט שהחל את לימודיו לפני גיל 32 והמשיך את הלימודים לאחר גיל זה, ימשיך ליהנות מסל השירותים וההטבות שמעניק הבנק".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים