שתף קטע נבחר

"מוזיקה היא מעבר לדתות ולסכסוכים"

האנסמבל המרוקאי של הכנר ג'לאל שקארה יגיע לביקור בכורה בישראל ויפתח את העונה החדשה של התזמורת האנדלוסית אשדוד בקונצרט, בהשתתפות הפייטן הרב חיים לוק. "בכל העולם יש בעיות. לחברי ההרכב יש קשרים רבים עם מוזיקאים ישראלים"

בשעה שבה אמנים מבטלים את הגעתם לישראל מגיע אנסמבל הנגנים של ג'לאל שקארה לביקור בכורה בארץ. האנסמבל המרוקאי, שמשלב פלמנקו ומוזיקה מרוקאית מסורתית, יפתח ב-15 בנובמבר את העונה החדשה של התזמורת האנדלוסית באשדוד. "בכל העולם יש בעיות. למוזיקה אין גבולות וכך גם למוזיקאים", אומר מנהיג האנסמבל שקארה, מהקולות המובילים בתחום במרוקו.

 

למוזיקה אין גבולות וכך גם למוזיקאים (צילום: פרנסיס קוברוס) (צילום: פרנסיס קוברוס)
למוזיקה אין גבולות וכך גם למוזיקאים(צילום: פרנסיס קוברוס)
 

"אנחנו משמשים כגשר תרבותי ומעבירים מסר של הומניזם. זה מעבר לדתות ולסכסוכים. אני חי כעת בגרנדה, מקום שחיבר בין אסלאם ויהדות. זו אמנם הפעם הראשונה שאנחנו מגיעים לישראל, אבל לחברי ההרכב יש קשרים רבים עם מוזיקאים יהודים וישראלים. היה לנו הכבוד להכיר ולעבוד עם אמנים בעלי משקל תרבותי אדיר בהם הכנר הגדול, יהודי מנוחין. זה כבוד גדול עבורנו לשתף פעולה גם עם התזמורת האנדלוסית".

 

שקארה נולד בחבל טטואן, שבצפון מרוקו, אזור בו מוזיקת הפלמנקו הכתה שורשים עמוקים. "שתי התרבויות הללו, ספרדית ומרוקאית, קרובות מאוד באזור זה של הממלכה. מה שמסביר את ההשפעה ומכאן את הבחירה שלי בסגנון המוזיקלי הזה".

 

בן למשפחת מוזיקאים מפוארת - אביו, מורה בקונסרבטוריון בטטואן ודודו, עבדל-צאדק שקארה, זמר וירטואוז של מוזיקה אנדלוסית קלאסית, נגן כינור ועוד והראשון שמיזג בין המוזיקה האנדלוסית לפלמנקו - הוא ממשיך את המסורת. "התחלתי לנגן בגיל מאד צעיר ולמעשה דודי היה זה שלקח אותי תחת חסותו. הוא לימד אותי כל מה שידע על המוזיקה האנדלוסית ועל תפישת עולמו המוזיקלית. הושפעתי מאוד מעבודתו", הוא אומר.

 

את התזמורת שהקים עבדל-צאדק שקארה בשנת 1956, קיבל אחיינו לידיו כפיקדון ארבעים שנה לאחר מכן. "קבלתי ממנו את הכינור שלו במתנה והוא ציווה עלי להמשיך בדרכו. אנחנו הולכים בדרך שסלל ומשתפים פעולה עם אמנים שונים כדי להשביח אותה".

 

בסדרת הקונצרטים בישראל יסגור אנסמבל שקארה מעגל בזכות מפגש מחודש עם הפייטן הרב חיים לוק, אותו פגשו לראשונה בשנה שעברה, במסגת פסטיבל למוזיקה אנדלוסית באסווירה במרוקו. "נחשפתי לשירתו של עבדל-צאדק שקארה עוד כילד במרוקו", מספר לוק: "חיקיתי אותו בסלסולים ובסגנון שירתו. לימים נפגשנו והופענו יחד בקונצרט שלום מיוחד שנערך בפריז. מאז שיתפנו פעולה במשך כעשרים שנה. אני תמיד אומר בהופעות שלי במרוקו שכל מדינות ערב צריכות לבוא ולראות איך יהודים וערבים חיים שם בשלום ובכבוד הדדי".

 

שקארה מחזיר באותה המטבע: "הרב חיים לוק הוא מעין סנדק שלנו. נפגשנו לפני כשנה ובאופן ספונטאני שרנו יחד. זו היתה התרגשות אדירה והתגובות היו מדהימות. אנחנו מאד מתרגשים לשיר איתו שוב עם התזמורת האנדלוסית. אנחנו שומעים הרבה על הפעילות החשובה שלה ועל המאמצים להמשיך בקשר המוזיקאלי והתרבותי עם מוזיקאים מוסלמים. זה קשר חשוב ופעילות אמיצה בתוך כל המציאות המורכבת הזו".

 

אנסמבל ג'לאל שקארה והתזמורת האנדלוסית אשדוד יופיעו ב-15 בנובמבר במשכן לאמנויות הבמה בבאר שבע, ב-16-18 בנובמבר במשכן לאמנויות הבמה אשדוד, ב-19 בנובמבר באולם הנרי קראון תיאטרון ירושלים, ב-22 בנובמבר בהיכל התיאטרון קרית מוצקין וב-24-24 בנובמבר באולם רקנאטי מוזיאון תל אביב

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פרנסיס קוברוס
ג'לאל שקארה. ביקור בכורה
צילום: פרנסיס קוברוס
לאתר ההטבות
מומלצים