שתף קטע נבחר

הממשלה צפויה לאשר העלאת שארית יהודי אתיופיה

9,146 יהודי אתיופיה שנותרו במחנות מעבר בגונדר ובאדיס אבבה צפויים לעלות ארצה - אם הממשלה תקבל את המלצת שר הפנים סילבן שלום. על פי ההצעה, שהגיעה לידי ynet, לאחר כניסתם ארצה "לא תהיה יותר הבאה מאורגנת של קבוצות מאתיופיה ולא תאושר כניסה בטענת שייכות לקהילת הפלשמורה"

פרסום ראשון: על פי המלצת שר הפנים סילבן שלום, צפויה הממשלה לאשר את העלאתם ארצה של אחרוני בני הקהילה היהודית באתיופיה - 9,146 במספר.

 

ל-ynet נודע כי משרד הפנים הפיץ למשרדי הממשלה טיוטת "הצעת מחליטים" בנושא, ובבקשה להערות שהועברה למשרדי הממשלה נכתב: "בכוונת שר הפנים להניח אותה על שולחן הממשלה בימים אלה". על פי ההצעה, העלאתם של היהודים תחל כחצי שנה לאחר אישורה.

 

בני פלשמורה באדיס אבבה (ארכיון) (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בני פלשמורה באדיס אבבה (ארכיון)(צילום: AFP)

השר סילבן שלום המליץ להעלות את שארית יהודי אתיופיה  (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט) (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
השר סילבן שלום המליץ להעלות את שארית יהודי אתיופיה (צילום: מרק ישראל סלם, ג'רוזלם פוסט)
 

אם תאושר ההצעה, תהיה זו הצלחה למאבק ציבורי רחב היקף שניהלו יוצאי אתיופיה בישראל, ח"כים וארגונים חברתיים מסוף 2010, אז התקבלה החלטת הממשלה האחרונה בנושא. בשנים האחרונות טענו גורמים בקהילה כי ההחלטות יצרו מצב שבו משפחות התפצלו, ואלפים שהגיעו למחנות שהפעילו המדינה וארגונים יהודיים באדיס אבבה ובגונדר נתקעו בהם ללא זכאות לעלייה - מכיוון שלא עמדו בתנאי ההחלטה והתגלעה מחלוקת בשאלת יהדותם.  

 

בדברי ההסבר להצעת המחליטים נמסר: "התנאים העיקריים לאישור כניסה לישראל בהתאם להחלטות ממשלה קודמות היו שמדובר במי שהוא צאצא ליהודי אתיופיה מצד אמותיו, וכי הוא מופיע באחת מרשימות הפוטנציאל שצורפו להחלטות הממשלה האמורות. לאחר סיום ביצוע החלטות הממשלה האמורות, נמצא כי משפחות רבות מקהילת יוצאי אתיופיה נותרו מפוצלות, חלקן בישראל וחלקן באתיופיה".

 

עוד נכתב: "עניינם של בני משפחות אלו, הממתינים לעלייה באדיס אבבה ובגונדר, הוא ייחודי: מדובר באנשים שעזבו את בתיהם בכפרים לפני שנים רבות, ובעוד חלק מבני משפחתם נכנסו לישראל- הם נשארו באדיס אבבה ובגונדר ומנהלים אורח חיים יהודי, בתי כנסת פעילים, מקוואות טהרה, שמירת שבת ומועדי ישראל, לימודי עברית ויהדות ועוד".

  

לפי ההצעה, על העולים לעמוד בתנאים הבאים: 

המבקש עזב את כפרו וממתין לכניסה לישראל בקהילות הממתינים באדיס אבבה או בגונדר לא יאוחר מ-1 בינואר 2013.

המבקש מופיע ברשימת קהילות הממתינים בגונדר ובאדיס אבבה משנת 2013. 

המבקש מבקש להתגייר בישראל.

קרובי משפחתו בישראל יגישו עבורו בקשה בהתאם לנוהלי משרד הפנים תוך שלושה חודשים ממועד קבלת החלטה זו.

 

עוד צוין כי עם סיום בחינת מועמדותם לכניסה לישראל והבאת אלה שיעמדו בתנאים בהתאם להחלטה "לא תהיה יותר הבאה מאורגנת של קבוצות מאתיופיה ולא תאושר כניסת מועמדים ממנה לצורך גיור בטענה של שייכות לקהילת בני הפלשמורה". החלטת הממשלה הקודמת בנושא כללה סעיף זהה. 

 

עוד צוין כי הארגונים הלא-ממשלתיים הפועלים במחנות בגונדר ואדיס אבבה הודיעו כי יפסיקו את פעילותם עם יישום ההחלטה.

 

משרד הפנים התחייב להשיב לפונים תוך שנה וחצי מיום קבלת ההחלטה וכי צוות מורחב של המשרד יצא לאתיופיה תוך שלושה חודשים מאישורה. "הסוכנות היהודית תקיים במתחמי הקהילות באדיס אבבה ובגונדר הכשרות בנושאים הקשורים לתהליכי ההגעה לישראל, לרבות לימוד עברית, מורשת ישראל, לימודים בנושאי התרבות הישראלית ותוכניות העשרה". 

 

ההצעה קובעת עוד כי משרד האוצר יקצה לרשות האוכלוסין וההגירה 15 תקנים למשך שנתיים, כדי לבחון את זכאות המועמדים לעלייה. לפי ההחלטה, "משרד החוץ יעביר החלטה זו לממשלת אתיופיה כאות להתחייבותה של ישראל לסיים את העיסוק בסוגיית ההבאה המאורגנת לישראל של נתינים מאתיופיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אדיס אבבה (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים