שתף קטע נבחר

"עבור התורמים בחו"ל אין דבר חזק מחייל ישראלי"

"כשאני פותח את העיניים בכל יום ורואה שמדינת ישראל קיימת, עבורי זה נס", מספר מאיר כליפי, מנכ"ל ארגון ידידי צה"ל בארה”ב אשר גייס השבוע 34.5 מיליון דולר כתרומה לצה"ל במסגרת אירוע הגאלה השנתי. בראיון אישי ל-ynet הוא מספר על ההחלטה לעזוב את הארץ בשביל התפקיד, ומה אומרים להורים אמריקאים ששולחים את בניהם לשירות צבאי בישראל

בבוקר שלאחר אירוע הגאלה השנתי של ארגון ידידי צה"ל בארה”ב (FIDF) בחוף המערבי, בראשות חיים ושריל סבן, ישב מאיר כליפי, מנכ"ל הארגון, בהילטון בוורלי הילס וסעד ארוחת בוקר. ניכר היה כי הוא מרוצה מהסכום שנאסף ונתרם באותו ערב, ואשר ישמש לתוכניות רווחה, חינוך ופרט למען החיילים - 34.5 מיליון דולר בסה"כ.

 

כתבות נוספות בערוץ המדיה

 

"החיילים מספרים את הסיפור של מדינת ישראל ומחברים את חברי ותורמי FIDF לשורשים של המדינה", אומר כליפי. "הארגון הוקם ב-1981 על ידי קבוצה של ניצולי שואה, שהאמינו שרק באמצעות העוצמה של צה"ל נמנע שואה חוזרת. המסר הוא שרק צה"ל חזק ומנצח מבטיח את ההישרדות שלנו בישראל, ולא רק זאת, אלא שצה"ל חזק זו בעצם הגנה על יהדות העולם כולו.

 

אירוע הגאלה השנתי של הארגון. "עבור התורמים אין משהו חזק יותר מלהריח ולחבק את החייל הישראלי" (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
אירוע הגאלה השנתי של הארגון. "עבור התורמים אין משהו חזק יותר מלהריח ולחבק את החייל הישראלי"(צילום: שחר עזרן)

ברזומה של כליפי, בן 56 ואלוף במיל., רשומים הפרקים של לוחם ומפקד בגדוד 202 של הצנחנים, קצין האג"ם ומח"ט חטיבת המילואים של הצנחנים, ומפקד חטיבת גבעתי. לאחר ששימש בתפקידו האחרון כמזכיר הצבאי של אהוד אולמרט ובנימין נתניהו כראשי הממשלה, פרש מצה"ל. אשתו, תא"ל במילואים גילה כליפי-אמיר, שירתה בתפקידה האחרון כיועצת הרמטכ"ל לענייני נשים. הם הורים לשלושה ובשל תפקידו מתגוררים בניו יורק. "לקח זמן לשכנע אותי לקבל את התפקיד הזה", מספר כליפי, שנכנס לתפקידו לפני כשנה וחודשיים. "הבנתי את הגודל והחשיבות של התפקיד, ורציתי להיות בטוח שאוכל לבצע אותו בצורה הטובה ביותר".

 

נדמה שכליפי יכול להיות רגוע באשר להחלטתו, לאחר שלראשונה בתולדותיו הצליח הארגון להתרים סכום שיא של 100 מיליון דולר בשנת 2014. לארגון יש היום 14 סניפים ברחבי ארצות הברית וסניף בפנמה, ומספר התורמים הולך וגדל ועומד היום על כ-200,000.

 

כליפי מספר על מודעות הולכת וגדלה לחשיבות התרומה לצה"ל, ומתכונן לקבל השבוע את פניהם של כ-100 תומכי FIDF, שיגיעו לישראל במסגרת המשלחת השנתית. במהלך שהייתם בארץ יבקרו התורמים בבסיסי צה"ל, יפגשו עם חיילים ומפקדים, וישתתפו באירוע ההצדעה השנתי שמקיים FIDF לחיילי ומפקדי צה״ל. "המטרה היא להגדיל את מספר הסניפים ואת מספר התורמים. שיותר יהודים ולא יהודים יכירו בארגון ויתרמו לצה"ל".

 

 (צילום: פטר אלמג'י PETER HALMAYGI) (צילום: פטר אלמג'י PETER HALMAYGI)
(צילום: פטר אלמג'י PETER HALMAYGI)

גיוס הכספים לא הולך ונהיה קשה יותר בימים של חרמות נגד ישראל?

"הוא מורכב יותר. לכן צריך להשקיע עוד יותר בסיפור הישראלי והיהודי. הסיפור של המדינה ושל צה"ל הם השגרירים הטובים ביותר שלנו. התורמים שלFIDF רואים בתרומה שלהם עשייה למען הבטחת קיומה של מדינת ישראל, סוג של השקעה בעתיד המדינה. בכל פעם אני מתרגש מחדש לראות את האהבה העמוקה שיש לתורמים לישראל, את הסולידאריות שהם מפגינים, את הפטריוטיות. השבוע יגיעו תורמים לישראל, שאומרים, שעבורם אין משהו חזק יותר מלהריח ולחבק את החייל הישראלי".

 

"משפחות חזקות הן מדינה חזקה"

כליפי מספר על תוכניות הדגל של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב, ביניהן תוכנית המלגות, IMPACT, שבשנה שעברה העניקה 3,300 מלגות לחיילים משוחררים מהמערך הלוחם, שידם אינה משגת. עוד הוא מספר על תוכנית החיילים הבודדים, שבשנה שעברה תמכה בכ-2,500 חיילים בודדים במהלך שירותם הצבאי ולאחר השירות, וגם על התגייסות הארגון במהלך מבצע "צוק איתן", אז תרם 50,000 ערכות היגיינה וביגוד לחיילים בשטח, והעביר מיליוני דולרים לשיקום חיילים פצועים, למימון אלפי טיסות של חיילים בודדים לביקור משפחותיהם בחו"ל, ולהרחבת התמיכה במשפחות השכולות.

 

 (צילום: שחר עזרן) (צילום: שחר עזרן)
(צילום: שחר עזרן)

כליפי גאה בתוכנית המלגות, תוכנית החינוך של הארגון במוסדות להשכלה גבוהה בישראל. "יש היום כבר 6,000 בוגרים של המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, שבלי התרומה של FIDF לא היו משיגים זאת. יש לנו קריטריונים ברורים לזכאי המלגה, הכוללת 16,000 דולר ל-4 שנים ללוחמים ותומכי לחימה שמגיעים מרקע סוציו-אקונומי בעייתי. 97% מאלו שקיבלו את המלגה סיימו את התואר, וזו מתנה לחיים עבורם, הפתח לעתיד טוב יותר. ככה הם גם יישארו בישראל, יפרצו את מעגל העוני ויקימו משפחות, ומשפחות חזקות הן מדינה חזקה".

 

באירוע הגאלה פגשה ורדה פומרנץ, ששכלה את בנה, רס"ר דניאל פומרנץ ז"ל בתקרית הנגמ"ש בעזה, את הוריו של סמל מקס שטיינברג, לוחם גולני וחייל בודד שנהרג באותו האירוע. כמה קשה לשכנע הורים לשלוח את בניהם לשרת בצה"ל?

"זו אכן משימה לא פשוטה", הוא משיב מהורהר. "קשה להבין את האצילות של החבר'ה הצעירים האלו, שבוחרים מרצונם החופשי לעזוב הכל מאחור - את המשפחה, את החיים הטובים, את האפשרות ללמוד - בשביל הגנה על המדינה".

 

"את תמונתם של 30,000 המשתתפים בהלוויה של מקס לא אשכח לעולם. מקס הגיע לישראל כשהוא בן 24 לאחר שסיים את לימודיו בקולג' בלוס אנג'לס. קשה היה לעצור את הדמעות, כשאביו של מקס, סטיוארט, אמר בהלוויה 'אתה גיבור אמיתי, ואנחנו יודעים למה הגעת לישראל. זה בגלל האנשים שכאן. החלטנו שתיטמן בישראל כחייל בודד, כדי שתישאר לעולם בישראל'. אנחנו נמצאים בקשר רציף עם ההורים, ומבחינתנו אין חיילים בודדים בישראל. אנחנו תומכים בהם מהרגע שהם מתחיילים, ומסייעים בכל דבר בכל זמן".

 

"חלקם מגיעים בגילאי הגיוס שלנו, ויש גם שמגיעים בגיל 27, לאחר שכבר סיימו תואר. חלקם ממשיכים לתהליך עלייה, והופכים כך לשגרירים הכי טובים של צה"ל בעולם. הם חשופים לערכים, למוסר לחימה, לאמת של צה"ל, וזה מוצא ביטוי בהסברה".

 

אתם מטפחים מנהיגות צעירה בארגון. למה?

"השנה יגיעו למסע לפולין, שנציגי הארגון נוסעים אליו עם ניצולי שואה נציגי המנהיגות הצעירה של FIDF שהם דור שלישי לניצולי שואה. הם יגיעו כדי להשאיר אותם מחוברים למדינת ישראל וליהדות. הצעירים האלו גדלים בדור שמדינת ישראל היא כבר עובדה קיימת, ואסור לקבל את קיום המדינה כדבר מובן מאליו. אין אח ורע למה שעשינו ב-67 שנות קיום המדינה, ועדיין, בכל יום כשאני פותח את העיניים ורואה שהמדינה קיימת, עבורי זה נס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר עזרן
אירוע הגאלה השנתי של הארגון
צילום: שחר עזרן
צילום: שחר עזרן
מאיר כליפי. "החיילים מספרים את הסיפור של המדינה"
צילום: שחר עזרן
מומלצים