שתף קטע נבחר

10 עצות להורה הממהר: התארגנות בוקר עם הילדים

שוב עברתם בוקר קשה? הילדה התעקשה על החולצה הלבנה והילד לא הצליח לקום? אפשר גם אחרת והכול תלוי בכם. אז מה עושים? תנו להם אפשרויות בחירה, תכינו את מה שאפשר מראש ואל תשכחו לתת חיזוקים

אז חזרנו לשגרה והורים רבים כועסים ומתרגזים על הילדים בנושא ההתארגנות בוקר. הבוקר לחוץ, ההורים ממהרים ובדיוק אז הילד החליט שאין לו כוח לקום, הוא לא מוכן לשים את החולצה שבחרנו לו, והוא מתנהל בקצב איטי במיוחד במהלך הבוקר. משתגעים מזה? אפשר לעשות כמה דברים כדי להקל על הבוקר, לקום בכיף ולצאת מחויכים מהבית לעוד יום נפלא.

 

טורים נוספים של נגה בירן:

"אמא, למה את כועסת כל הזמן?"

10 טעויות שהורים עושים עם מתבגרים

הילדה רוצה פירסינג? כך תתנו עצמאות למתבגרים

 

בואו נחשוב קצת מה קשה לכם בבוקר ונתנהל בהתאם:

 

1. עוד חמש דקות

הילד מתקשה לקום? קודם כל חשוב שתשימו לב שהוא ישן מספיק מוקדם ומקבל את שעות השינה להם הוא זקוק. העירו אותו קצת קודם ותנו לו זמן עוד קצת לנמנם במיטה. הציעו לו את האופציה: ״בוקר טוב רוצה לקום עכשיו או עוד חמש דקות?".

 

סביר להניח שיבקש עוד חמש דקות. צאו מהחדר וחזרו שוב אחרי כמה דקות. אם הילד אומר: אין לי כוח לקום. תענו לו בהבנה ואמפטיה: "אני יודעת שקשה לך לקום והיית ממש רוצה להמשיך לישון עכשיו אבל אנחנו חייבים לקום ולהגיע בזמן לגן/בית הספר".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

2. הכנה מראש

אם קשה לכם בבוקר ואתם נורא ממהרים, הכינו כל מה שאפשר ערב לפני כדי לחסוך זמן בבוקר. הכינו כריכים ואת בקבוקי השתיה, בחרו בגדים והניחו על הכיסא בחדר, הכינו כל מה שאפשר כדי שתוכלו לנהל בוקר רגוע.

 

3. שיחה עם הילדים

הכנה מראש כוללת גם שיחה עם הילדים. מסבירים לילדים שאנחנו ממהרים בבוקר ורוצים שיהיה לנו בוקר נעים ורגוע ושלא נצא מהבית כועסים ועצבניים. תנו לילדים להציע רעיונות מה אפשר לעשות כדי לשפר את הבוקר. כמו כן, החליטו על כמה כללים חשובים שעליהם אתם מקפידים כל בוקר כדי שהתארגנות תהיה מהירה. לדוגמה, מחליטים ביחד שלא פותחים מסכים (טלוויזיה פלאפונים) בבוקר אלא קודם כל מתארגנים. יש ילדים שעוזר לכתוב להם סדר פעולות שעליהם לעשות בבוקר כמו: מתלבשים, אוכלים, מצחצחים שיניים וכו'.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו עכשיו

 

4. דאגו לעצמכם

קומו חצי שעה קודם כדי לדאוג לעצמכם. שתו את הכוס קפה שלכם בשקט ואחר כך העירו את הילדים. גם תחסכו לחץ בהתארגנות וגם תרוויחו קצת זמן לעצמכם.

 

5. העירו את הילדים בכיף

חשבו איך לעשות את הבוקר שמח. שימו להם שיר אהוב עליהם, לטפו אותם או עשו להם עיסוי קליל בגב. דברו איתם על משהו שמצחיק או מעניין אותם. חשבו יחד איתם איך יהיה להם נעים לקום. אם חשוב להם שתדברו בשקט ולא תדליקו את האור, התחשבו בבקשותיהם ונסו להתאים את ההשכמה לאופן שמתאים להם.

 

6. תנו הרבה חיזוקים חיוביים על התנהגות טובה ועצמאית

במקום לבקר אותם על מה שהם לא עושים טוב, עודדו אותם על הדברים הנהדרים שהם עושים בבוקר.

 

7. העבירו כמה שיותר אחריות לילדים

בהדרגה ובהתאם לגילם העבירו את האחריות לילדים ותנו להם כמה שיותר משימות עצמאיות. למשל קנו להם שעון מעורר ותנו להם להתעורר באופן עצמאי.

 

8. שימו לב למילים שלכם ולשפה שבה אתם משתמשים

אם אתם רואים את הבוקר כמלחמה וחשים שהילדים עושים לכם דווקא ומשגעים אתכם בכוונה, אתם באים בגישה שלילית שמשליכה על האווירה בבוקר. למילים יש כוח, תזכרו זאת. הבינו שלילדים יש את הזמן שלהם או לפעמים קושי בהתארגנות ובקימה והסתכלו על הדברים באופן חיובי ולא כמאבק או מלחמה מול הילדים.

 

9. היו עקביים

הקפידו על הכללים שהחלטתם כדי שהדברים יתנהלו בשגרה מבורכת. אם הילדים ידעו מה סדר הדברים ולמה לצפות יהיו פחות מאבקים וויכוחים.

 

10. מאבקי כוח

הרבה פעמים מתחילים מאבקי כוחות בבוקר כשהילדים מסרבים לעשות משהו שמבקשים מהם. הילד מסרב לצחצח שיניים? תנו לו לבחור מתוך שתי אפשרויות שמקובלות עליכם: רוצה קודם לנעול נעליים או קודם לצחצח שיניים? ילדים אוהבים להרגיש שיש להם חופש בחירה ושהם מחליטים.

 

הילדה מסרבת ללבוש את השמלה? שוב תנו לה לבחור מבין שתי אפשרויות: מה את רוצה ללבוש - את השמלה הורודה או האוברול האדום?

 

הסחות דעת ומשחקים גם עובדים טוב עם הילדים הקטנים יותר. הציעו משחק חדש למשל: בוא נשים טיימר או שעון חול ונראה תוך כמה שניות אתה מצליח לנעול נעליים. עשו זאת עם שמחה וצחוק כדי שלילד יהיה כיף והמשימות לא ירגישו כעול אלא כמשהו נחמד שעושים.

 

ככל שתראו גמישות, תחשבו על משחקים ודרכים יצירתיות לדרבן את הילדים, ותנו להם לחוש שהם בוחרים ומחליטים וכמובן תשמרו על שגרה קבועה וסדר יום כדי שהבוקר יתנהל יותר בקלות.

 

עוד דרך להעיר את הילדים:

 

הכותבת היא אמא לארבעה ילדים, מדריכת הורים פרטנית ומנחת קבוצות הורים בכירה מהמרכז להורות ומשפחה בסמינר הקיבוצים







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בהדרגה ובהתאם לגילם העבירו את האחריות לילדים
צילום: shutterstock
מומלצים