שתף קטע נבחר

בדרך לישראל: מים מינרליים מוגזים מאיטליה

במרכז של שמורת טבע ענקית באיטליה פורץ מבטן האדמה זרם מים לגובה של 50 מטרים. מהמים הללו מפיקה חברת פררלה מים מוגזים טבעיים בעלי טעם יחודי, שבחודש הבא יגיעו גם לישראל. ביקרנו במקום

בעיירה ריארדו הסמוכה לעיר נאפולי בדרום איטליה, נאגרים מתחת לפני הקרקע כבר אלפי שנים מים מינרלים מוגזים. מהמים הללו מפיקה חברת פררלה, את מותג המים המינרליים-המוגזים המוביל באיטליה, שנוסד לפני יותר מ-120 שנה. בחודש הבא ייחל ייבוא המותג לישראל על ידי חברת נביעות.

 

במרכז של שמורת טבע ענקית המכוסה כרי דשא ירוקים, עצי אורן וזית עתיקים, ניצב מבנה אבן קטן שנראה כמו באר מים תמימה למראה. נציגי חברת פררלה האיטלקית, שמלווים את ביקורנו בעיירה ריארדו, כ-50 קילומטר מהעיר נאפולי, לוחצים על מתג שמוציא ממבנה האבנים הקטנטן פרץ מים אדיר שמגיע לגובה של 50 מטרים.

 (צילום: מתן צורי) (צילום: מתן צורי)

"עוד מעט תראה שהמים יורדים ועולים, ואז שוב עולים בעוצמה, והכול בגלל הלחץ האדיר שבו הם נמצאים בתוך האדמה", מסביר יהודה פורטה, מנכ"ל חברת נביעות.

 

מים, כך מתברר במהלך הביקור בשמורת הטבע בדרום איטליה, זה לא דבר פשוט. "למים בברז מוסיפים כלור כדי שלא יהיו בהם חיידקים או זיהום", מסביר פורטה, "מים מסוננים הם מים שמוציאים מהם את הכלור באמצעות פילטרים או קרינה, ומים מינרלים אלו מים שמוציאים מבטן האדמה לפני שיספיקו להזדהם באוויר ומבלי שעברו תהליכים כלשהם. כמו שהמים נמצאים באדמה, כך הם נכנסים לתוך הבקבוקים".

מנכ"ל פררלה (מימין) ומנכ"ל נביעות, יהודה פורטה (צילום: מתן צורי) (צילום: מתן צורי)
מנכ"ל פררלה (מימין) ומנכ"ל נביעות, יהודה פורטה

 

גיזוז טבעי מלב האדמה

חברת פררלה נוסדה בשנת 1893 ובשנת 2005 נרכשה על ידי התאגיד LGR HOLDIND לאחר שנים בהם פעלה החברה תחת קבוצת דנונה. היום משווק המותג ביותר מ-40 מדינות ברחבי העולם. כעת מנסה החברה להיכנס ליעדים חדשים בהם לשוק הישראלי והרוסי.

 

מתחת לפני האדמה, מסביב לעיירה ריארדו, מתבצעת פעילות וולקנית של הר הגעש הכבוי רוקמונפינה. זרימת מי הגשמים מרכס ההר לפני הקרקע דרך שכבות האדמה השונות, גורמות למים להיות בעלי טעם ייחודי, עם גיזוז טבעי שנוצר מגזים מלב האדמה ועושר במינרלים כדוגמת סידן, מגנזיום, פלואוריד ואשלגן. 

מנכ"ל נביעות עם עם בכירי 'פררלה' באיטליה (צילום: מתן צורי) (צילום: מתן צורי)
מנכ"ל נביעות עם עם בכירי 'פררלה' באיטליה
 

בתוך משרדי פררלה נציגי החברה מוזגים לנו כוס מים מוגזים לטעימה ראשונה. זה מרגיש כמו סודה מוחלשת, אבל זה לא. קשה לשים את האצבע ולהצביע על מה כל כך שונה, אבל זה שונה. אולי גודל בועות האוויר, אולי עצמת הגיזוז החלשה, אולי משהו בטעם. מאוד דומה, אבל מאוד שונה.

 

לקהל הישראלי, ואני בניהם, משקה מוגז אמור על פי התפיסה להיות מוגז, אך מתברר שהאירופאים מעדיפים עצמת גיזוז עדינה. מנהלי פררלה הסבירו כי המוצר שיגיע לישראל יהיה עם עצמת גיזוז חזקה יותר המותאמת לטעמו של הקהל הישראלי. "בתוך מערכת סגורה, נגביר את עצמת הגזים כדי שהמשקה שייובא לישראל יהיה מוגז יותר", הבטיחו לנו.

 (צילום: סטודיו פרומרקט) (צילום: סטודיו פרומרקט)
(צילום: סטודיו פרומרקט)
 

הכותב היה אורח חברת פררלה במפעלי החברה באיטליה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים